سریال Daredevil: Born Again موضع پانیشر را درباره پلیس‌های افراطی اعلام می‌کند
1%
  • 0/10

سریال Daredevil: Born Again موضع پانیشر را درباره پلیس‌های افراطی اعلام می‌کند

تفسیر اشتباه عدالت‌طلبی توسط افراد تشنه به قدرت

سریال Daredevil: Born Again موضع پانیشر را درباره پلیس‌های افراطی اعلام می‌کند ۱ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ مقالات جانبی (تلویزیون) کپی لینک

دنیای سینمایی مارول و سریال Daredevil: Born Again سرانجام به موضع پانیشر در رابطه با پلیس‌هایی که از این کاراکتر تقلید می‌کنند پاسخ مشخصی داد.

شخصیت پانیشر که با نام اصلی فرانک کسل شناخته می‌شود برای اولین بار در یک اثر لایو اکشن تحت عنوان The Punisher محصول سال 1989 با بازی دولف لاندگرن (Dolph Lundgren) حضور به عمل آورد. پس از آن بازیگران دیگری نظیر توماس جین (Thomas Jane) و ری استیونسون (Ray Stevenson) نیز به نقش آفرینی این کاراکتر در ریبوت‌های دیگر پرداختند. اگرچه بازیگران قبلی هرگز بیشتر از یک اثر نتوانستند به نقش آفرینی این کاراکتر بپردازند، جان برنتال (Jon Bernthal) از سال 2017 با سریال The Punisher و پیش از آن فصل دوم سریال Daredevil محصول شبکه نت‌فلیکس به منظور به تصویر کشیدن این کاراکتر اقدام کرده بود.

به عنوان یک نیروی سابق ارتش زمینی ایالت متحده آمریکا که از جنگ عراق و افغانستان بازگشته، کسل شاهد کشته شدن همسر و فرزندانش به فجیع‌ترین شکل ممکن است. عطش وصف نشدنی او به منظور انتقام سبب می‌شود تا نام پانیشر به معنای مجازات‌کننده را برای خود برگزیند و اقدام به از بین بردن تبهکاران در سرتاسر شهر نیویورک کند. پس از مدت‌ها انتظار، سرانجام این شخصیت با بازی جان برنتال در سریال Daredevil: Born Again حضور پیدا کرده که به نوعی اولین حضور او در دنیای سینمایی مارول یا MCU نیز به شمار می‌رود. در اپیزود نهایی این سریال که با حوادث مختلفی همراه می‌شود، محصول شبکه دیزنی پلاس سرانجام به یک مسئله مهم در رابطه با پانیشر و تاثیری که این شخصیت در دنیای واقعی از خود برجای گذاشته، واکنش نشان داد و موضع خود را مشخص می‌کند.

شخصیت پانیشر به یک نماد بحث برانگیز اجتماعی تبدیل شده است

باید این توضیح را ارائه کنیم که شخصیت پانیشر مدت‌هاست به سوژه مورد علاقه افسران پلیس و اعضای ارتش تبدیل شده که خود را متجلی مجریان عدالت در نظر می‌گیرند. ویجیلنتیسم (Vigilantism) که می‌توان آن را اقدام به منظور تنبیه خودسرای خلافکارها و بزهکارها بدون  تبعیت از قانون معنی کرد همواره یکی از پایه‌های اصلی آثار ژانر ابرقهرمانی بوده است حال آن که طرفداران پانیشر، تصویر او را به عنوان یک مبارز بی‌رحم بدون در اختیار داشتن هر گونه قدرت‌های ابرقهرمانی با تاریخچه نظامی و تعداد کشته‌های بالا دوست دارند.

در چشم این خیال‌پردازان پانیشر، فرانک کسل یک پلیس رویایی را مجسم می‌کند که طی آن قوانین درگیری و سلسه مراتب فرماندهی را نادیده گرفته و با افرادی که آن‌ها را مجرم می‌داند مقابله می‌کند. بسیاری از سربازان و اعضای نیروهای انتظامی، لوگوی نمادین جمجمه پانیشر را از طریق خالکوبی، لباس و سایر پوشاک به کار گرفته‌اند. همه‌ی این موارد برداشت کاملا نادرستی از شخصیت پانیشر بوده و سریال Daredevil: Born Again در قسمت پایانی فصل اول خود به روشنی این موضوع را بیان می‌دارد.

سریال Daredevil: Born Again موضع پانیشر را در برابر پلیس‌های فاسد روشن می‌کند

در اپیزود پایان‎‌بندی فصل اول تحت عنوان “مستقیم به سوی جهنم” شخصیت دیردویل یا مت مرداک با هنرنمایی چارلی کاکس (Charlie Cox) شدیدا تحت تعقیب نیروهای ویژه ضد شورشیان (AVTF) شهردار ویلسون فیسک یا کینگ‌پین با بازی وینسنت دونفوریو (Vincent D’Onofrio) است. پس از آن که به شکلی کوتاه در ابتدای فصل حضور به عمل می‌آورد، شخصیت پانیشر در اپیزود پایانی در آپارتمان مت مرداک ظاهر می‌شود تا به درخواست یک دوست به مت کمک کند.

پانیشر در این درگیری تعدادی از پلیس‌های AVTF را سلاخی می‌کند در حالی که دیردویل به طور مداوم با این اعمال او مخالفت می‌کند. پس از آن نیز فرانک کسل به بندر رد هوک می‌رود جایی که فیسک فعالیت‌های تبهکارانه خود را در جایی که خارج از محدوده شهر تلقی می‌شود سازمان‌دهی می‌کند. کسل چندین و چند تن از افراد AVTF را تیکه پاره می‌کند تا سرانجام به واسطه برتری نفرات از پای در آمده و توسط این گروه بازداشت می‌شود.

سریال Daredevil: Born Again به طور آشکار شیفتگی وهم‌آلود این افسران پلیس را با پانیشر از طریق حک کردن نماد جمجمه روی فشنگ گلوله‌هایی که توسط آن‌ها شلیک شده است به تصویر کشیده بود. این موضوع باری دیگر در اپیزود پایان‌بندی سریال نیز مطرح می‌شود به طوری که اعضای AVTF نماد پانیشر را به به شکلی بزرگ روی جلیقه‌های ضد گلوله و یونیفرم خود حک کرده و به نمایش می‌گذارند.

پس از دستگیری و بستن پانیشر به یک صندلی، سردسته این گروه یعنی کانر پاول با بازی همیش الن هیدلی (Hamish Allan-Headley) به فرانک توضیح می‌دهد که تا چه اندازه او و سایر اعضای گروه به تحسین پانیشر پرداخته و دوست دارند که او نیز به گروه آن‌ها ملحق شود. فرانک که از صحبت‌های عجیب آن‌ها گیج شده، با پوزخند خطاب به آن‌ها اظهار می‌کند که همگی یک مشت دلقک هستند:

فکر می‌کنید که از درد من خبر دارید؟ فکر می‌کنید فقدان من را درک می‌کنید؟ شماها من را تحسین می‌کنید؟ از من چه می‌دانید؟ چگونه و چطور دنیا را می‌بینم؟ من به شما هیچ خدمتی نمی‌کنم. حتی اگر در آتش در حال سوختن باشید من روی شما تف نیز نمی‌اندازم.

پیام این سکانس کاملا واضح ادا می‌شود. پانیشر با هنرنمایی برنتال به طرز صریحی توهم بزرگ‌نمایی را که برخی از افراد پلیس و نظامی‌ها دارند را در هم می‌شکند و به هم آن‌ها می‌گوید که هیچ شباهتی به هم ندارند. در این سریال، گروه AVTF نمایانگر قدرت بدون کنترلی است که افراد افراطی آن را در رویاهای خود تصور می‌کنند. آن‌ها در خیابان‌ها جولان داده تنها براساس قضاوت شخصی خود افراد را کتک زده، دستگیر کرده و به قتل می‌رسانند در حالی که تنها نقابی از نگهبانان قانون را بر چهره زده‌اند.

از سوی دیگر فرانک کسل هرگز به عنوان شخصی که عدالت را براساس سیستم قانونی اجرا کند در نظر گرفته نشده و مورد اعتماد نبوده است. تصمیم پانیشر به منظور اینکه خودش قاضی، هیئت منصفه و مجری حکم باشد، نه الگوی اخلاقی بوده و نه قرار بوده تا پاسخی به منظور ریشه‌ کردن جرم و جنایت باشد به طوری که جایگاه او در جهان به هیچ وجه با یک پلیس قدرت طلب قابل مقایسه نیست.

همواره درک نادرستی از ارتباط با پانیشر با پلیس وجود داشته

افرادی که تصور می‌کنند پانیشر همواره در سمت نیروی قانونی حضور داشته، همیشه در اشتباه بوده‌اند. در واقع، خودسرانگی فرانک کسل نوری نیز روی فساد پلیس می‌‎تاباند و از و نه از افراد قدرتمند و ثروتمند بلکه از افراد محروم شده و فراموش شده دفاع می‌کند. بت‌سازی و علاقه افراطی پلیس‌ها و سربازان به روش‌های پانیشر بسیار نگران‌کننده است، زیرا روش‌های او را در مسیری کاملا معکوس به کار می‌برند. برای مثالی افسری که نشان جمجمه پانیشر را به نمایش می‌گذارد به یک جوان که تسلیم شده، شلیک کرده و او را به قتل می‌رساند و سپس صورت او را با ماسک می‌پوشاند تا طوری جلوه دهد که او نیز جزوی از افراد یاغی خودسر بوده است.

پانیشر یک ضدقهرمان بوده که خشونت فرا-قضایی او نباید در دنیای واقعی وجود داشته باشد با این حال هر گونه توجیح به منظور اعمال او، تنها نمایانگر شکست نهادهای قانونی به منظور محافظت از فقیرترین و مظلوم‌ترین افراد جامعه است. هنگامی که خود نهاد قانونی چنین ایدئولوژی بی‌قانونی را در پیش می‌گیرد بدون آن که بخواهد سیستم فاسد فعلی را اصلاح کند، روش‌های معیوب پلیسی و نظامی نیز به شکلی وخیم‌تر خود را بروز می‌دهند. به همین دلیل، ایده‌آل‌سازی پانیشر توسط پلیس‌ها و افراد نظامی تنها نشان دهنده برداشت اشتباه از این شخصیت است.

حضور شخصیت پانیشر در فصل اول سریال Daredevil: Born Again محدود بود اما اپیزود پایانی، بخش بعدی داستان فرانک کسل را زمینه‌چینی می‌کند که قرار است در اپیزود ویژه‌ای که از دیزنی پلاس پخش می‌شود روایت شود. پس از فرار از زندان فیسک در سکانس پس از تیتراژ اپیزود پایانی، در حال حاضر مشخص نیست اقدام بعدی این شخصیت چه خواهد بود. با این حال، این سریال مسیر رشد این شخصیت ضدقهرمان را هموار می‌کند. برای هم‌اکنون طرفداران این شخصیت می‌توانند به بحث خود در رابطه با موضع این شخصیت پیرامون نیروهای انتظامی مخصوصا گروه‌های افراطی و فاسد پایان دهند.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments