بازی‌های مناسب کودکان

معرفی بازی‌های مناسب کودکان (قسمت اول)

کودکان سه تا پنج سال

1%
  • 0/10
معرفی بازی‌های مناسب کودکان (قسمت اول) ۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۸ راهنما و آموزش کپی لینک

در شرایطی که گیم‌پلی تعداد قابل‌توجهی‌ از بازی‌های ویدیویی با اعمال خشونت‌آمیز گره خورده، تصمیم گرفتیم تا به معرفی عناوینی بپردازیم که برای کودکان رنج‌های سنی متفاوت مناسب هستند.

صنعت بازی‌های ویدیویی طی بیست سال گذشته رشد زیادی داشته است و در حال حاضر محبوب‌ترین مدیوم سرگرمی در سرتاسر جهان محسوب می‌شود. عوامل مختلفی در رخ دادن این اتفاق دخیل بوده‌‌اند که برای مثال می‌توان به مناسب بودن بازی‌ها برای رده‌های سنی مختلف اشاره کرد. اگرچه گیم‌‌پلی تعداد قابل‌توجهی از بازی‌ها شامل اعمال خشونت‌آمیز می‌شود اما بازی‌های مناسب کودکان یا نوجوانان کم نیستند.

دیگر عامل، فایده‌ی انجام بازی‌های ویدیویی است. این محصولات جدا از توانایی سرگرم کردن مخاطبان خود، می‌توانند مغز را تحریک کرده و باعث بهبود عملکرد حافظه شوند. عامل سوم و پایانی، نقشی است که بازی‌ها می‌توانند در بهبود روابط انسانی ایفا کنند. به‌واسطه‌ی انجام بازی‌ها فرصتی مهیا می‌‎شود که والدین در کنار فرزندان خود نشسته و به‌همراه آن‌ها به انجام یک سرگرمی بپردازند. این موضوع بدون شک تاثیر به‌سزایی در افزایش صمیمیت میان والدین و فرزندانشان دارد.

در ادامه لیستی از بازی‌های مناسب کودکان آماده شده است که والدین می‌توانند بدون هیچ گونه نگرانی نسبت به پیامدها، آن‌ها را خریداری کرده و در اختیار فرزندانشان قرار دهند. همچنین تعدادی از این بازی‌ها قابلیت تجربه به‌صورت چندنفره را دارا هستند. در نتیجه والدین می‌توانند ساعاتی از وقت‌های آزاد خود را به انجام این بازی‌های ویدیویی به‌همراه فرزندانشان اختصاص دهند. در ادامه، لیست مربوط به بازی‌های مناسب کودکان سه الی پنج سال قرار گرفته است:

Super Mario Odyssey​

Super Mario Odyssey بدون اغراق یکی از بهترین پلتفرمرهای سه بعدی ساخته شده در تاریخ صنعت بازی‌های ویدیویی است. اگرچه بازی‌های فرنچایز ماریو برای تمامی سنین مناسب هستند اما Odyssey یک ویژگی‌ مهم دارد که باعث شده تا برای کودکان گزینه‌ی فوق‌العاده‌ای باشد: حالت کمکی یا Assist Mode. با فعال کردن این حالت، میزان سلامتی ماریو دو برابر شده، سقوط منجر به مرگ فوری نمی‌شود و از همه مهم‌تر، یک نشانگر ظاهر می‌شود تا کاربر را به سمت هدف اصلی‌اش راهنمایی کند. از آن‌جایی که سیاره‌های طراحی شده برای Odyssey نسبتاً وسیع هستند و محتویات زیادی در داخل آن‌ها قرار گرفته، کودکان برای انجام ماموریت‌ با مشکل مواجه می‌شوند. فعال‌سازی این حالت می‌تواند چالش‌های احتمالی را برای کاربران کم سن و سال حذف کند.

کاربر دوم را هم می‌توان به Super Mario Odyssey اضافه کرد که وظیفه‌ی کنترل کَپی، کلاه ماریو، به او سپرده می‌شود. اگر والدینی قصد دارند تا به‌همراه کودک خود به تجربه‌ی Odyssey بپردازند، توصیه می‌کنیم کنترل کَپی را به او بسپارند؛ زیرا کنترل این شخصیت نیاز به مهارت خاصی ندارد و کودکان به‌راحتی از پس انجام آن برخواهند آمد. به‌ هر حال، چگونگی تجربه‌ی این نسخه از فرنچایز ماریو مهم نیست چون این بازی به‌ گونه‌ای طراحی شده که تجربه‌ای دوست داشتنی را هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان رقم بزند.

Yoshi’s Crafted World​

اگر سخت‌گیری را کنار بگذاریم، Yoshi’s Crafted World را می‌توان یکی از بامزه‌ترین بازی‌های منتشر شده برای نینتندو سوییچ دانست. جزیره یوشی نسبت به گذشته تغییر کرده است و مقوا و کاغذهای ضخیم را می‌توان در جای جای آن دید. یوشی همچنان قابلیت پرتاب کردن تخم مرغ را دارا است و اینبار نه تنها می‌تواند آن‌ها را به روبرو و پشت سر پرتاب کند، بلکه قادر به پرتاب تخم مرغ به آیتم‌های قرار گرفته در پس زمینه هم هست. این ویژگی جدید به لطف سه بعدی شدن مراحل بازی اضافه شده است.

Yoshi’s Crafted World به سه دلیل برای آن دسته از کودکانی که تاکنون هیچ تجربه‌ای از بازی‌های ویدیویی نداشته‌اند، انتخاب عالی محسوب می‌شود. دلیل اول اینکه گیم‌پلی بازی ریتم کندی دارد. دلیل دوم اینکه هیچ گونه محدودیت زمانی برای پشت سر گذاشتن موانع وجود ندارد. دلیل سوم و پایانی هم اینکه احتمال کشته شدن بسیار پایین است. در ضمن، قابلیت همکاری چندنفره بازی (Local Co-op)‌ هم در بازی وجود دارد که به‌واسطه‌ی آن یکی از والدین می‌تواند به‌همراه فرزند خود پای بازی نشسته و به او در پشت سر گذاشتن برخی موانع نسبتاً چالش‌برانگیز برای یک کاربر کم سن و سال کمک کند.

New Super Mario Bros. U Deluxe​

شرکت نینتندو پس از عرضه‌ی سوییچ در بازارهای جهانی تصمیم گرفت دو بازی New Super Mario Bros. U و New Super Luigi U را به این کنسول بیاورد. عناوین نام‌برده در گذشته برای کنسول وی‌ یو منتشر شده بودند. نتیجه‌ی این تصمیم گیری، یک کالکشن تحت عنوان New Super Mario Bros. U Deluxe بود که بدون شک یکی از بهترین‌ کالکشن‌هایی است که می‌توان روی سوییچ تجربه کرد. دنیای بازی بسیار رنگارنگ و پویا است و پلتفرمینگ هم عالی کار شده است.

در بازی New Super Mario Bros. U Deluxe شاهد معرفی دو شخصیت جدید بودیم: تودت و نبیت. این دو شخصیت به‌واسطه‌ی قابلیت‌هایی که دارند، انتخاب مناسبی برای کودکان محسوب می‌شوند. نبیت هیچ گونه صدمه‌ای از دشمنان دریافت نمی‌کند. تودت هم می‌تواند پس از تبدیل شدن به طاووس پرواز کند. علاوه بر این‌ها، بازی از کوآپ محلی تا چهار کاربر پشتیبانی می‌کند. بنابراین، تمام اعضای خانواده می‌توانند در کنار هم لحظات لذت‌بخش را برای خود رقم بزنند.

Mario Kart 8 Deluxe​

هر جایی بحث از بازی‌های اتومبیلرانی باشد، بدون شک صحبت از Mario Kart 8 Deluxe به میان می‌آید. این بازی در عین حال که بسیار ساده است، بسیار سرگرم‌کننده هم هست. در این بازی کاربر می‌تواند کنترل یکی از شخصیت‌های مختلف را به‌دست گرفته و در مسابقات کارتینگ به رقابت بپردازد. در مسیر مسابقات هم آیتم‌هایی گرفته که کاربر می‌تواند با جمع‌ آوری آن‌ها برای مدتی عملکرد خود را بهبود بخشیده و از رقبا پیشی بگیرد.

از ویژگی‌های قابل‌توجه‌ی این بازی می‌توان به محیط‌های رنگارنگ و پویا، کنترل ساده خودروها، تنوع بالا در طراحی محیط‌ها، مدهای متفاوت و حضور تمامی شخصیت‌های نینتندو اشاره کرد. همه‌ی این‌ها دست به دست هم دادند تا Mario Kart 8 Deluxe یکی از بهترین بازی‌های چندنفره‌ی سوییچ باشد. این محصول آنقدر ماندگار است که احتمالاً تا سال‌ها یکی از انتخاب‌های اصلی خانواده‌ها برای انجام یک بازی اتومبیلرانی خواهد بود.

LEGO Games​

از سال ۲۰۰۵ تاکنون شاهد عرضه‌ی بازی‌های ویدیویی LEGO بوده‌ایم. این عناوین به کاربران خود اجازه می‌دهند در دنیای فرنچایزهای مشهوری از جمله جنگ ستارگان، پارک ژوراسیک، ارباب حلقه‌ها و هری پاتر به ماجراجویی بپردازند. می‌توان گفت تقریباً تمامی بازی‌های LEGO ارزش تجربه‌ را دارند؛ به‌خصوص اگر مخاطب هدف، یک کودک باشد که قرار است به‌همراه والدین خود چند ساعتی پای کنسول یا رایانه‌ی شخصی بنشیند.

از جدیدترین بازی‌های منتشر شده براساس مجموعه‌ی LEGO می‌توان به Lego The Incredibles ،LEGO DC Super-Villains و The LEGO Movie 2 Videogame اشاره کرد که دو مورد اول سال گذشته‌ و مورد آخر هم اوایل سال جاری میلادی در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفتند. بازی‌های LEGO سیستم مبارزه‌ی ساده‌ای دارند و پازل‌ها و معماهای آن‌ها هم به‌راحتی حل می‌شوند، به‌خصوص اگر یکی از والدین در هنگام تجربه‌ی بازی به کودک کمک کند. به‌طور کلی، این مجموعه برای کودکانی که مهارت بالایی در انجام بازی‌های ویدیویی ندارند، انتخاب بسیار خوبی است.

Rayman Legends

اولین نسخه از سری بازی‌های ریمن در سال ۱۹۹۵ برای پلتفرم‌های هدف منتشر شد. از آن زمان تاکنون شاهد انتشار نسخه‌های بسیاری از این سری بوده‌ایم که برخی از آن‌ها دارای گرافیک دو بعدی و برخی دیگر هم دارای گرافیک سه بعدی بوده‌اند. با اینحال، لقب بهترین نسخه‌ی سری به Rayman Legends تعلق می‌گیرد که در سال ۲۰۱۳ عرضه شد. این بازی که به‌صورت دو بعدی طراحی شده، دنیای رنگارنگ و طراحی مراحل نوآورانه و مبتکرانه‌ای دارد و از لحاظ محتوا هم بسیار غنی است.

Rayman Legends نه تنها برای کودکان مناسب است، بلکه گزینه‌ی بسیار خوبی برای دورهمی‌های خانوادگی محسوب می‌شود؛ زیرا این بازی از قابلیت کوآپ محلی تا چهار کاربر پشتیبانی می‌کند. این بازی جدا از کنسول‌های نسل هفت و رایانه‌های شخصی، روی کنسول‌های نسل هشت هم در دسترس قرار دارد.

LittleBigPlanet 3​

LittleBigPlanet 3 برای آن دسته از طرفداران بازی‌های پلتفرمر که ذهن‌های خلاقی دارند، یک انتخاب ایده‌آل است. این بازی دو ویژگی مهم دارد. ویژگی اول، طراحی عالی مراحل کمپین است که باعث شده این محصول برای کودکان مناسب باشد. ویژگی‌ دوم، قابلیت طراحی مراحل (Level Creator) است. همین ویژگی هم باعث شده تا محصول استودیوی سومو دیجیتال برای بزرگسالان هم جذاب باشد؛ زیرا می‌توانند مراحل چالش‌برانگیز ساخته و مهارت‌های خود محک بزنند.

بازی LittleBigPlanet 3 همانند نسخه‌های پیشین این فرنچایز یک قابلیت دارد که به کاربر اجازه می‌دهد تا با استفاده از ابزارهای موجود، مراحلی که در ذهن دارد را ساخته و سپس در آن به بازی بپردازد. وجود این قابلیت نه تنها باعث افزایش ارزش تکرار بازی می‌شود، بلکه برای کودکان هم بسیار جذاب است؛ به‌خصوص کودکانی که بسیار خلاق بوده و عاشق خلق چیزهای جدید هستند. علاوه بر این‌ها، حالت کوآپ هم در این بازی وجود دارد تا کودکان و والدینشان با همدیگر به تجربه‌ی بازی بپردازند. این عنوان برخلاف محصولاتی که تاکنون معرفی شده‌اند، تنها برای پلی‌استیشن ۴ در دسترس قرار دارد.

Super Mario Run​

بازی Super Mario Run چند سال قبل برای تلفن‌های همراه منتشر شد تا اولین محصول از فرنچایز ماریو لقب بگیرد که برای پلتفرمی غیر از کنسول‌های نینتندو عرضه می‌شود. این بازی گیم‌پلی بسیار ساده‌ای دارد. کاراکتر اصلی به‌صورت اتوماتیک از سمت چپ به راست حرکت می‌کند و تنها وظیفه‌ی کاربر، لمس صفحه‌‌ی نمایش برای پرش از روی موانع است. هر چقدر که کاربر صفحه‌ی نمایش را برای مدت زمان بیشتری فشار دهد، میزان پرش کاراکتر اصلی بیشتر خواهد بود. همین سادگی هم باعث شده تا انتخاب فوق‌العاده‌ای برای کودکان کم سن و سال باشد.

بازی Super Mario Run در عین سادگی، چالش‌برانگیز هم هست. اگر یک کاربر بخواهد تمامی آیتم‌های قابل جمع ‌آوری قرار گرفته در هر مرحله را به‌دست آورد، مجبور است تا سه بار یک مرحله را تکرار کند: بار اول برای جمع ‌آوری سکه‌های صورتی، بار دوم برای جمع ‌آوری سکه‌های بنفش و بار سوم برای جمع ‌آوری سکه‌های مشکی. علاوه بر این‌ها، یک مد رقابتی با نام Toad Rally وجود دارد که بیشتر برای بزرگسالان مناسب است. کاربر به‌واسطه‌ی این مد می‌تواند برای ثبت سریع‌ترین رکورد در طی کردن موانع یک مرحله با دیگران رقابت کند. Super Mario Run برای سیستم‌ عامل‌های اندروید و iOS در دسترس قرار دارد.

Peggle 2

شاید برخی این گفته را زیاده‌روی بدانند اما Peggle 2 در عین سادگی، یک شاهکار است. گیم‌پلی بازی طراحی ساده‌ای دارد. توپ‌های نارنجی در میان توپ‌های آبی رنگ قرار گرفته و هدف کاربر، شلیک توپ به سمت آن‌ها است. حداکثر شلیک‌های کاربر ۱۰ تا است. اگر کاربر نتواند با این تعداد شلیک تمامی توپ‌های نارنجی را از بین ببرد، خواهد باخت. هرچند شانس در پشت سر گذاشتن مراحل دخیل است اما هدف گیری درست اهمیت بالایی دارد.

Peggle 2 شاید در نگاه اول ساده و حتی خسته‌کننده به‌ نظر برسد اما وقتی یک کاربر برای اولین بار تجربه‌اش می‌کند، تازه به اعتیادآور بودنش پی می‌برد. جدا از ساز و کار ساده، جلوه‌های رنگارنگ و صداگذاری فوق‌العاده‌ای دارد که باعث می‌شود کودکان جذبش شوند. همچنین قابلیت کوآپ محلی وجود دارد که به والدین اجازه می‌دهد تا به همراه کودکانشان به تجربه‌ی بازی بپردازد. این عنوان معمایی برای دو کنسول ایکس‌باکس وان و پلی‌استیشن ۴ منتشر شد.

Yooka-Laylee​

بازی پلفترمر Yooka-Laylee که در سال ۲۰۱۷ برای پلتفرم‌های هدف منتشر شد، دنباله‌ای معنوی برای سری بازی‌های Banjo-Kazooie محسوب می‌شود. داستان Yooka-Laylee درباره‌ی یک آفتاب پرست به نام یوکا و یک خفاش به نام لیلی است. این دو ماموریت دارند تا یک کتاب جادویی را از یک سازمان شیطانی پس بگیرند.

گیم‌پلی Yooka-Laylee برپایه‌ی جمع آوری آیتم‌های خاص، کسب مهارت در پریدن، از بین بردن دشمنان و حل کردن معما طراحی شده است. کاربر پس از به پایان رساندن بخش کمپین می‌تواند به‌همراه قردی دیگر به‌ تجربه‌ی بخش کوآپ بپردازد که تا چهار کاربر را پشتیبانی می‌کند. این بازی در حال حاضر برای پلتفرم‌های پلی‌استیشن ۴، ایکس‌باکس وان، نینتندو سوییچ و رایانه‌های شخصی در دسترس قرار دارد.

A Hat in Time​

A Hat in Time یک پلتفرمر سه بعدی‌ است که داستانش حول محور یک دختربچه‌ی فضایی می‌چرخد. این دختر بچه هت کید نام داشته و به‌دنبال راهی است تا به خانه‌اش بازگردد. این بازی با الهام از پلتفرمر‌های قدیمی از جمله Super Mario 64 ،Banjo-Kazooie ،Spyro the Dragon و Psychonauts ساخته شده است.

این بازی چهار مرحله دارد که به‌صورت جهان‌-باز طراحی شده‌اند. در نتیجه کاربر بدون هیچ گونه محدودیتی می‌تواند به گشت و گذار در آن‌ها بپردازد. گیم‌پلی این بازی در جمع آوری آیتم‌های مورد نظر، حل معما و از بین بردن دشمنان خلاصه می‌شود. این پلتفرمر همچنین دارای قابلیت کوآپ محلی و آنلاین تا چهار کاربر است. A Hat in Time برای چهار پلتفرم پلی‌استیشن ۴، ایکس‌باکس وان، نینتندو سوییچ و رایانه‌های شخصی منتشر شد.

Sonic Mania Plus​

Sonic Mania Plus را می‌توان تناسخ روح یکی از قدیمی‌ترین پلتفرمر‌ها در کالبد یک بازی ویدیویی نسل هشتمی دانست. در این بازی، گیم‌پلی سریع‌ نسخه‌های کلاسیک با جلوه‌های بصری رترو ترکیب شده که نتیجه‌ی کار بسیار عالی از آب درآمده است. عرضه‌ی این بازی نه تنها فرصتی را برای پدرها و مادرها به‌وجود آورد تا دوباره حس و حال دوران کودکی خود را تجربه کنند، بلکه این فرصت را به آن‌ها داد تا کودکانشان را با یکی از خاطره‌انگیزترین تفریح‌های خود آشنا کنند.

این بازی از قابلیت تقسیم صفحه یا اسپلیت اسکرین هم پشتیبانی می‌کند که به‌واسطه‌ی آن‌ دو کاربر می‌توانند به‌صورت همزمان به تجربه‌ی Sonic Mania Plus بپردازند. این بازی جدا از رایانه‌های شخصی، برای سه کنسول پلی‌استیشن ۴، ایکس‌باکس وان و نینتندو سوییچ هم در دسترس قرار دارد.

در قسمت بعدی این مقاله به معرفی بازی‌های مناسب کودکان ۵ الی ۱۰ سال خواهیم پرداخت.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments