داستان سری دزدان دریایی کارائیب
1%
  • 0/10

ده مورد از تفاوت‌های داستان سری دزدان دریایی کارائیب با واقعیت

حفره‌های تاریخی

ده مورد از تفاوت‌های داستان سری دزدان دریایی کارائیب با واقعیت ۷ ۲۰ تیر ۱۴۰۲ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

ماهیت فانتزی داستان سری دزدان دریایی کارائیب اجازه می‌دهد که آزادی‌های زیادی در داستان داشته باشد، اما هنوز هم با تاریخ فاصله بسیار زیادی دارد. فرانچایز دزدان دریایی کارائیب یکی از بهترین فرانچایز های تاریخ با بازی جانی دپ (Johnny Depp) بوده که یک درس تاریخ پراکنده و چند فیلمی درباره وقایع دریایی قرن هجدهم نیست، اما شیوه‌ای که افسانه آن سعی می‌کند خود را در گذشته اصیل مستقر کند، نادرستی‌های آن را مشکل‌ساز می‌کند. 

به عنوان یک سریال فانتزی، این آزادی نکات مثبت زیادی را دارد و زیبایی فرانچایز را دوچندان می‌کند؛ و البته چیزی که فرانچایز را بسیار فراگیر می‌کند این است که از محیط‌های بسیار زنده و واقعی استفاده می‌کند و همچنین وارد دوره‌ای از تاریخ می‌شود که به ندرت با موفقیت ثبت شده است. هیچ خطای فاحشی در هسته داستان سری دزدان دریایی کارائیب وجود ندارد که آن را غیرقابل تماشا کند؛ با این حال، برخی از اطلاعات نادرست کمی آزاردهنده هستند و بدون شک مورخان و علاقه مندان به دزدان دریایی را از عدم توجه به جزئیات ناامید می‌کنند.

نادرستی‌های مربوط به بافت تاریخی ملل و جزایر، طرح‌ها و جدول زمانی شخصیت‌های تاریخی واقعی، در سراسر سریال بسیار رایج است و در این مقاله ما سعی می‌کنیم به ده اشتباه بزرگی که در مورد تاریخ زندگی واقعی در فیلم‌های دزدان دریایی کارائیب رخ داده است، بپردازیم:

۱۰. زبان دزدان دریایی کارائیب کاملا متفاوت بوده است

زبان دائماً در حال تغییر است و واقعیتی اجتناب ناپذیر از انسانیت و زبان شناسی است. بسیاری از کلماتی (به طور کلی همه زبان‌ها) که در انگلیسی معاصر وجود دارند اصلا در سال‌های ۱۷۲۸ که داستان فیلم  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl وجود نداشته، و فیلم‌نامه نویسان باید هنگام نوشتن فیلم‌نامه زبان دیالوگ‌های خود را تغییر دهند تا بتوانند مخاطبان را از اتفاقاتی که در آن دوره اتفاق می‌افتد باخبر کنند. در کنار این مسئله، استفاده از عباراتی امروزی که در آن دوره وجود نداشته‌اند شاید کمی به اعتبار فیلم صدمه بزند؛ با این حال فیلم توانسته با استفاده از زبان عامیانه بجای صدمه زدن به فیلم‌نامه آن را جذاب‌تر کند.

۹. سنگاپور تا سال ۱۸۱۹ مستعمره انگلستان نشد

جمهوری سنگاپور تاریخی هزار ساله دارد و زمانی مرکز تجاری دریایی و پست تجاری اصلی چندین امپراتوری متوالی بود؛ همچنین در فیلم Pirates of the Caribbean: At World’s End ساخته سال ۲۰۰۷ به عنوان یک شهر بندری شلوغ و مقر ارباب دزدان دریایی خشمگین سائو فنگ ظاهر می‌شود. با این حال در واقعیت، دوران مدرن و بریتانیایی-امپراتوری سنگاپور که در این فیلم به تصویر کشیده می‌شود، تقریباً صد سال پس از رویدادهای «At World’s End» آغاز نشد، زمانی که فرماندار بریتانیا استمفورد رافلز، به نمایندگی از شرق آن را به اجبار به کار گرفته و شرکت بازرگانی هند در سال ۱۸۶۷ تحت اشغال مستقیم بریتانیا قرار گرفت.

۸. لباس‌های دزدان دریایی کارائیب بسیار متفاوت بودند

یکی از تحسین‌شده‌ترین جنبه‌های سریال دزدان دریایی کارائیب تعهد آن به صحنه‌ها، طراحی لباس و کارگردانی هنری پر زرق و برق آن است. با این حال، نمونه‌های متعددی در سرتاسر سریال وجود دارد که در آن لباس‌ها به‌طور نادرست به تصویر کشیده شده‌اند. برای مثال، همه افسران و ملوانان نیروی دریایی سلطنتی در فیلم Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl، علی‌رغم اینکه این بخش تا سال ۱۷۴۸ هرگز مقررات یکنواختی نداشته، یونیفرم دارند. به طور مشابه در فیلم Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest افسران شرکت بازرگانی هند شرقی به جای پوشیدن لباس قرمز رنگ اصلی، لباسی آبی بر تن دارند.

۷. دزدان دریایی از پرچم‌هایی اشتباه استفاده می‌کنند

مانند لباس‌ها و یونیفرم‌ها، تکامل پرچم‌ها به ویژه در زمان تنظیم سریال سیال بود. استفاده از پرچم یونیون جک توسط کشتی‌های تجاری در فیلم Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl اشتباه است (این پرچم فقط روی کشتی‌های نظامی برافراشته می‌شد) و نسخه‌ای که در سرتاسر سری استفاده می‌شود نسخه معاصر آن است که تا زمانی که بریتانیای کبیر و ایرلند در سال ۱۸۰۱ به دو پادشاهی متحد تبدیل شدند طراحی نشد.

۶. گیوتین هنوز ابداع نشده بود

اعدام با گیوتین یکی از روش‌های مجازات و اعدام است که با انقلاب فرانسه مرتبط است، و انقلاب فرانسه تا سال ۱۷۸۹ اتفاق نیفتاد. تایید شده است که فیلم ٰPirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales در سال ۱۷۵۱ و تقریباً نیم قرن قبل از ابداع سلاح اتفاق می‌افتد، و با این حال به جک اسپارو این فرصت داده می‌شود که از طریق این ابزار “جدید” اعدام شود. جک در راه خود به سمت گیوتین اشاره کرده و اعلام می‌کند که مایونز هم توسط فرانسوی‌ها اختراع شد، اما مایونز هم تا پنج سال بعد از وقایع فیلم به وجود نیامد.

۵. عبارت Walking The Plank یا راه رفتن چشم بسته اسیران روی تخته‌ایی از بغل کشتی، هنوز ابداع نشده بود

دزدان دریایی به فرستادن اسیران خود به صورت چشم بسته بر روی تخته معروفند و مسلماً این مسئله یکی از بداهی‌ترین حقیقت‌هایی است که می‌توان درباره عصر طلایی دزدی دریایی که از دهه ۱۶۵۰ تا ۱۷۳۰ ادامه داشت، بیان کرد. استفاده از تخته توسط کاپیتان باربوسا در فیلم Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl تصویری درست بود؛ اما خود عبارت «Walking The Plank» تا زمان گنجاندن آن در فرهنگ لغت عبارات مبتذل در سال ۱۷۸۸ ابداع نشد.

۴. شرایط شرکت بازرگانی هند شرقی بسیار بدتر بود

می‌توان ادعا کرد که شرکت بازرگانی هند شرقی قدرتمندترین شرکت در تاریخ بشر بود که بر تجارت جهانی بین اروپا، آسیای جنوبی و خاور دور تسلط داشت؛ در عین حال از ارتش خود برای تسخیر، غارت و استعمار بسیاری از سرزمین‌ها استفاده می‌کرد. فرنچایز دزدان دریایی این شرکت را شرور و متخاصم به تصویر می‌کشد، اما وضعیت بسیار بدتر از آن چیزی بود که نشان داده شد. این شرکت نسل کشی‌هایی را برای پایان دادن به مقاومت در آسیا مهندسی کرد، فساد مالی در بریتانیا و خارج از آن را تامین مالی کرد و کمپین‌های برده داری زیادی را در سراسر وجود خود راه اندازی کرد. سی سال پس از لغو برده داری توسط امپراتوری بریتانیا، بردگان مستعمره تا سال ۱۸۳۸ آزاد نشدند.

۳. ریش سیاه (Blackbeard) قبل از دزدان دریایی کارائیب کشته شده بود

هیچ دزدی به اندازه ادوارد تچ (Edward Teach)، ملقب به ریش سیاه در دنیای دزدان دریایی محبوب نیست.ریش سیاه در خانواده‌ای برده دار متولد شد که در نهایت او را به مزرعه‌ای در جامائیکا منتقل کردند، اگرچه برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که کار دزدی دریایی بلک ریش شامل آزادی برده‌هایی بود که برخی از آنها به خدمه او پیوستند. کشتی او، Queen Anne’s Revenge در سال ۱۷۱۸ به گل نشست و خودش هم در همان سال کشته شد با این حال ریش سیاه در فیلم Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides در حدود سال ۱۷۵۰ اتفاق می‌افتد حضور دارد.

۲. دزدان دریایی کارائیب نباید به جزیره تورتوگا می‌رفتند

جزیره تورتوگا در اوایل سری دزدان دریایی کارائیب به عنوان یک بندر برای دزدان دریایی شلوغ و بدنام پر از دزدها، رذایل و کلاهبرداران معرفی می‌شود. به نظر می‌رسد که این جزیره علی رغم گسترش مداوم شرکت بازرگانی هند شرقی هم از نظر اسمی و هم به معنای واقعی کلمه بدون قانون است (هیچ صلاحیت حاکمیتی وجود ندارد). با این حال در زندگی واقعی، تورتوگا در دهه ۱۶۲۰ به مستعمره فرانسه تبدیل شد و تحت کنترل فرانسه باقی ماند، از جمله زمانی که دزدی دریایی و خصوصی سازی در آنجا در سال ۱۶۸۴ غیرقانونی شد. این جزیره در داستان سری دزدان دریایی کارائیب مکانی جذاب است که پر از شرارت و بی قانونی بوده، اما تورتوگا در واقعیت بسیار متمدن بود.

۱. سنت مارتین هرگز مستعمره بریتانیا نبود

مکان دیگری که در داستان سری دزدان دریایی کارائیب به طور نادرست به تصویر کشیده شده جزیره سنت مارتین بوده که در آنتیل واقع شده است. این جزیره در طول فیلم‌ها به امپراتوری بریتانیا وابسته بوده دائماً توسط دزدان دریایی مهاجم تهدید می‌شود، اما با این وجود مرفه و خانه چندین اشراف ثروتمند است حتی خود جک اسپارو در فیلم Dead Men Tell No Tales در آنجا دستگیر می‌شود. در واقعیت مالکیت این جزیره بین فرانسوی‌ها و هلندی‌ها از اواسط دهه ۱۶۰۰ پس از امضای معاهده کنکورد به اشتراک گذاشته شد. این جزیره هرگز تحت کنترل بریتانیا نبود و بین قلمرو فرانسه در شمال و قلمرو هلند در جنوب تقسیم شده است. این معاهده یکی از قدیمی ترین معاهده‌های جهان است که هنوز در حال اجراست.

 



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

7 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments