کورسوی امید سینماداران آمریکایی به بازگشایی سالنها طی ماههای آینده
دونالد ترامپ از برنامهی مرحلهای خود برای آغاز فعالیتهای اقتصادی رونمایی کرد
به لطف برنامهی سه مرحلهای دونالد ترامپ برای آغاز فعالیتهای اقتصادی، سینماداران آمریکایی امیدوار هستند طی ماههای آینده سالنهای خود را بازگشایی کنند.
دونالد ترامپ چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا در گذشته گفته بود اقتصاد آمریکا را پس از بحران کرونا به یکباره احیا میکند اما ظاهرا به این نتیجه رسیده که قابلیت انجام چنین کاری وجود ندارد. در نتیجه، روز پنج شنبه از برنامهی سه مرحلهای خود برای آغاز به کار فعالیتهای اقتصادی رونمایی کرد. با توجه به دستورالعملها، ایالتهایی که طی دو هفته روند نزولی از موارد جدید ابتلا به کووید-۱۹ داشته باشند، میتوانند به تدریج اقتصاد خود را احیا کنند. در فاز نخست، مدارس همچنان بسته باقی مانده و دستورالعملهای فاصلهگذاری اجتماعی هم اجرا میشوند. تجمعات بالای ۱۰ نفر ممنوع بوده و بهتر است مردم از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند.
در فاز دوم، اجازهی آغاز فعالیت به مجموعههای مختلف از جمله مدارس، رستورانها و کافهها داده شده اما ظرفیت پذیرش باید نسبت به شرایط عادی کاهش یابد. همچنان سفرهای غیرضروری توصیه نمیشود و تجمعات بالای ۵۰ نفر ممنوع هستند. در این فاز کارفرماها اجازهی تصمیمگیری دارند اما توصیه شده کارمندان در صورت امکان همچنان به صورت دورکاری وظایف خود را انجام دهند. در ضمن، در این فاز مراکز نگهداری از کودکان هم بازگشایی میشوند تا والدینی که مجبور به حضور در سر کار هستند، از این جهت مشکلی نداشته باشند. با آغاز فاز سوم، زندگی اکثر جمعیت مردم آمریکا به حالت عادی بازمیگردد. کارفرماها میتوانند فعالیتهای خود را بدون محدودیت در پذیرش آغاز کنند اما همچنان اقدامات پزشکی و فاصلهی ایمن باید رعایت شود. در این فاز، تمرکز اصلی روی شناسایی و جداسازی مبتلایان جدید خواهد بود.
ارائهی چنین برنامهای از سوی دونالد ترامپ و دولتش بسیاری از سینماداران آمریکایی را امیدوار کرد تا بتوانند طی ماههای آینده سالنهای خود را بازگشایی کنند اما همانطور که در دستورالعملها ذکر شد، آغاز فعالیتهای اقتصادی منوط به روند نزولی مبتلایان جدید است. بدین ترتیب، سینماداران در ایالتهایی که از همان ابتدا شرایط بهتری داشته و تعداد مبتلایان در آنها پایین بوده احتمالا طی هفتههای آتی میتوانند سالنهای خود را باز کرده و فعالیت اقتصادی را از سر بگیرند اما سینماداران در ایالتهایی مانند نیویورک و نیو جرسی که وضعیت وخیمتری دارند، باید مدت زمان بیشتری صبر کنند. جف باک (Jeff Bock) که به عنوان یکی از کارشناسان در زمینهی باکس آفیس شناخته میشود، پیشبینی کرد در ابتدا تنها فیلمهای نه چندان مهم روی پردهی نقرهای خواهد رفت و خبری از بلاکباسترهایی مثل Mulan یا Tenet نیست:
سینماها در نیویورک و لس آنجلس نسبت به سینماها در ایالت مونتانا دیرتر باز میشوند. اگر [این حدس درست باشد و] تنها سینماهای نه چندان پرفروش بازگشایی شوند، هیچ فردی Mulan یا Tenet را اکران نخواهد کرد. مهم نیست چقدر به مردم اطمینان داده شود، آنها به زمان نیاز دارند تا بتوانند با شرایط کنار بیایند.
جف باک تنها کسی نیست که عقیده دارد فیلمهای مهم و پرهزینه در هفتههای آغازین فعالیتهای اقتصادی اکران نخواهند شد. پاول درگربدین (Paul Dergarabedian) یکی از تحلیلگران ارشد در شرکت کاماسکور گفت اگر سینماها در سراسر جهان با سرعت و شرایط مختلفی بازگشایی شوند، فیلمهای پرهزینه از لحاظ فروش با مشکل مواجه میشوند. او همچنین به اقدامات پزشکی اشاره کرد که در روزهای اولیهی بازگشایی اجازهی فعالیت به سینماها با تمام ظرفیت را نمیدهد؛ زیرا فاصلهی ایمنی باید رعایت شود. این یعنی میزان فروش بلیت در هر سانس باید کاهش یابد.
در این میان، یک موضوع بسیار مهم دیگر هم موجود دارد: چقدر طول میکشد تا مردم نسبت به حضور در تجمعات احساس امنیت کرده و چه اقدامی روی سرعت بخشیدن به این روند تاثیر میگذارد؟ نتایج یک نظرسنجی از هزار شهروند آمریکایی نشان میدهد ۴۴ درصد میزان حضور خود را در تجمعات عمومی کاهش خواهند داد. ۴۷ درصد هم اعلام کردند حضور در تجمعات عمومی برای آنها به امری ترسناک تبدیل شده است. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که مدیران شرکتهای فعال در صنعت سینما از این مشکل باخبر بوده و سعی دارند برنامههای تبلیغاتی ویژهای را برای رفع آن تدارک ببینند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید