کپکام در نامگذاری دو بازی Resident Evil 2 و Resident Evil 3 به هیچوجه از عبارت «Remake» به معنی بازسازی استفاده نکرده و این نشان میدهد که سازندگان بازی در تلاش هستند تا تاریخ را بدون در نظر گرفتن گذشته، بازنگری کنند و در جهتی دلخواه پیش ببرند.
حالا رسیدیم به نسخهی سوم؛ جایی که دیداری امروزی و مدرن با جیل ولنتاین – قهرمان نامآشنا و زیباروی سری رزیدنت اویل – داریم و از سوی دیگر، کابوسی وحشتناک به نام نمسیس که حالا به شکل واقعگرایانهتری قصد دارد دمار از روزگارمان در بیاورد. سوالی که وجود دارد و من از همین ابتدا دوست دارم تا مطرحش کنم، این است که آیا کپکام صرفا به دنبال دیدن ریخت و قیافهی ما سینه چاکهای رزیدنت اویلهای قدیمی پس از مواجهه با بازسازی RE3 بوده، یا به کل هدف دیگری در سر دارد؟ هدفی مانند ریبوت بسیار نرم مجموعه؟!
رزیدنت اویل ۳ سال ۲۰۲۰ – که اول هم گفتیم به طور مشخص با نام Resident Evil 3، بدون پیشوند یا پسوند Remake شناخته میشود – واقعا یک بازی خوب و نسبتا خوش ساختی است. روایت داستان بازی که از خانهی جیل ولنتاین و زاویه دید اول شخص، پنجرهای رو به خیابانی بارانزده و فضایی نیمهتاریک که کمی اضطراب و بیشمار سوال برایمان طرح میکند، شروع میشود و در مسیری نسبتا نرمال و قابل قبولی گام برمیدارد. اولین دیدار ما با نمسیس، تایرنت بیاعصاب و قدرتمند شرکت آمبرلا، در لحظات اولیهی بازی و ایجاد یک افتتاحیهی سینماتیک و نفسگیر از درگیری او و جیل، حتی طرفداران قدیمی مجموعه و همانهایی که صفر تا صد RE3 قدیمی را حفظ هستند، شوکه و به وجد میآورد. نکتهی بسیار مهمی که باید در هنگام مواجهه با بازسازی RE3 به آن توجه کنیم، این است که آیا انتظار ما، ساخت مو به موی بازی قبلی، صرفا با جلوههای بصری امروزی و مدرن است یا همانطور که کپکام نشان میدهد و دلش میخواهد، به این نسخه به چشم یک بازی کاملا جدید نگاه کنیم؛ طوری که انگار قبل از اینها RE3 وجود نداشته است. این نکته و سوال وقتی برجسته میشود که در ادامه میبینیم خط داستانی، لوکیشنها و حتی تعاملات و میزان اهمیت کاراکترها در بازی جدید کاملا دستخوش تغییر و بازنگری شده است. میتوان به نقش پررنگ شدهی کارلوس در خط اصلی داستان و البته ظاهر خاص و توی چشمتری که با قصد و غرض به این شکل در آمده، اشاره کرد؛ تغییری بزرگ که میتوان به راحتی حدس زد، کپکام برای آیندهی شخصیت کارلوس برنامههایی دارد.