1%
  • 0/10

چرا گوشی‌های هوشمند بعد از مدتی کند می‌شوند؟!

راه‌حل جلوگیری از کند شدن گوشی‌ چیست

چرا گوشی‌های هوشمند بعد از مدتی کند می‌شوند؟! ۱ ۲۶ آبان ۱۳۹۹ مقالات فناوری کپی لینک
دلیل کند شدن گوشی

احتمالا برای شما هم پیش آمده که بعد از مدتی گوشی‌های هوشمندتان کند شده و آن کارایی قبل را ندارد؛ این موضوع در اثر عوامل مختلفی اتفاق می‌افتد که در این مقاله به دلیل کند شدن گوشی های اندرویدی می‌پردازیم.

اپلیکیشن‌های بلااستفاده

اگر چرخی در صفحات گوشی خود بزنیم متوجه می‌شویم که بسیاری اپ‌ها اصلا کاربردی نیستند و حالا بنا به شرایط خاصی در یک زمان مشخص این اپ‌ها را دانلود کرده‌ایم و مد‌ت‌هاست که کاری با آنها نمی‌کنیم. این اپلیکیشن‌ها برای به‌روز کردن اطلاعات خود، اتصال به اینترنت یا نظارت بر دیگر بخش‌های سیستم، از منابع موجود در پس‌زمینه دستگاه استفاده می‌کنند و همین موضوع یک دلیل برای کند شدن و کاهش سرعت گوشی است.

گوشی‌ها حجم مشخصی برای ذخیره‌ی اپلیکیشن‌ها دارند و یک سری از این اپ‌ها مدام در حال اجرا هستند، اپلیکیشن‌های سنگین بخش زیادی از حجم گوشی را اشغال می‌کنند و این موضوع منجر به کاهش سرعت دستگاه می‌شود.

دلیل کند شدن گوشی

از سوی دیگر بعضی از اپلیکیشن‌ها با روشن‌کردن گوشی فعال و در پس‌زمینه اجرا می‌شوند؛ این نرم‌افزارها با اشغال پردازنده و پرکردن حافظه‌ی رم، دستگاه را کند می‌کنند. همچنین تصاویر زمینه‌ی زنده یا افزودن ویجت‌های بسیاری به صفحه‌ی اصلی گوشی، احتمال دارد حافظه و پردازنده و پردازشگر گرافیکی را نیز اشغال کنند. درصورت اصلاح آن‌ها در صفحه‌ی اصلی گوشی هوشمند، عملکرد دستگاه بهبود و احتمالا عمر باتری افزایش می‌یابد.

اگرچه سیستم عامل اندروید در مدیریت اپلیکیشن‌ها بسیار کارآمد عمل می‌کند اما باز هم با سنگین و پر شدن حجم دستگاه، اندروید هم نمی‌تواند سیستم را به درستی مدیریت کند.

بر این اساس لازم است که یک سری اپلیکیشن‌های بلااستفاده را حذف کنید تا نه‌تنها فضای بیشتری روی گوشی داشته باشید بلکه سرعت و عملکرد گوشی نیز بهبود می‌یابد.

همچنین تصاویر زمینه‌ی زنده را غیرفعال و ویجت‌ها را از صفحه‌ی اصلی حذف کنید. البته یک سری از اپلیکیشن‌ها حذف نمی‌شوند، این اپ‌ها از ابتدا به‌صورت پیش‌فرض روی گوشی بوده‌اند؛ پس آن‌ها را غیرفعال کنید.

اشغال و اختلال در حافظه

سرعت انتقال فایل‌ها به حافظه‌ی دستگاه رابطه مستقیمی با حجم حافظه دارد؛ اگر میزان زیادی از فضای حافظه پر باشد، قطعا انتقال فایل‌ها با سرعت کمتری صورت می‌گیرد. بر این اساس بهتر است هرازگاهی بخشی از حافظه را با پاک کردن اپلیکیشن‌ها، عکس‌ها و ویدیوهایی که به کارتان نمی‌آید، خالی کنید.

البته قدیمی بودن حافظه یا وجود فایل‌های زیادی مربوط به اپلیکیشن‌های پاک شده نیز دلیل کند شدن سرعت گوشی می‌شود.

کند شدن گوشی

از سوی دیگر بخش‌های مختلف حافظه در طول زمان ممکن است از کار بیفتد که این موضوع هم در کند شدن سرعت تاثیر گذار خواهد بود.

گاهی حافظه انقدر پر شده که حتی پاک کردن فایل‌ها هم تاثیری در افزایش میزان سرعت ندارد، بر این اساس بهتر است حافظه‌ی دستگاه را به طور کامل پاک کنید تا مشکل برطرف شود. در صورتی که باز هم این مشکل ادامه داشت، احتمالا دلیل آن به قدیمی بودن حافظه برمی‌گردد. اما راهکار دیگر این است که به جای استفاده از حافظه‌‌ی داخلی گوشی، از کارت‌های میکرواس‌دی استفاده کنید و فایل‌هایی مثل عکس و ویدیو را داخل آن ذخیره کنید.

گرم شدن باتری

گاهی بعد از چند سال کار با گوشی، متوجه می‌شوید که باتری هم آن عملکرد سابق را ندارد و به سرعت شارژ خالی می‌کند. همین کاهش عمر باتری معمولا با تولید گرما همراه است که همین گرما روی عملکرد بخش‌های دیگر مثل پردازنده و حافظه تاثیر می‌گذارد و از آنجا که عملکرد این بخش‌ها با جریان برق زیاد رابطه مستقیم دارد، چون باتری قادر به تامین انرژی آنها نیست، موجبات کاهش سرعت را فراهم می‌کند و این موضوع نیز دلیل کند شدن گوشی می‌شود.

از آنجا که گوشی‌های جدید با باتری‌های غیرقابل تعویض عرضه شده‌اند، جایگزین کردن باتری هزینه‌ی زیادی دارد اما شاید یکی از راه‌هایی که مشکل کند شدن دستگاه را حل کند همین تعویض باتری باشد.

عمر حافظه

یک دلیل دیگر کند شدن گوشی اندرویدی به عمر حافظه‌ی آن برمی‌گردد؛ مثل باتری، حافظه‌ی گوشی‌های هوشمند هم طول عمر دارند و با گذشت زمان عمر آنها کاهش می‌یابد.

حافظه

با گذشت زمان ظرفیت حافظه‌های داخلی کم می‌شود بنابر این بخش‌هایی از حافظه بعد از مختل شدن بخش‌های قدیمی، تازه کار خود را شروع می‌کنند. البته باید توجه داشت که عمر حافظه‌ی داخلی به میزان اطلاعات جدیدی که در آن ذخیره می‌شود، بستگی دارد. اصولا حافظه‌های داخلی دو تا سه سال عملکرد خوبی دارند و عمر کلی آن‌ها بین ۵ تا ۱۰ سال است.

اختلال در اجرای سیستم‌عامل به دلیل پرشدن حافظه‌

بعضی از اپلیکیشن‌ها برای اجرای سریع‌تر به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که بخش‌های خاصی در حافظه‌ی رم را اشغال می‌کنند که این موضوع موجب افزایش سرعت پردازش می‌شود. بر این اساس اگرچه حین کار با این اپلیکیشن‌ها سرعت بیشتری را تجربه می‌کنید اما عملکرد این اپ‌ها به مرور زمان باعث می‌شود تا بخشی از حافظه را پر ‌کنند و بعد از مدتی باعث اختلال در اجرای سیستم‌عامل و دلیل کند شدن گوشی می‌شوند؛ مثلا مرورگر وب درصورتی‌که حتی فقط روی یک تب تمرکز کرده باشید، باز هم محتوای تمامی تب‌ها را کپی می‌کند. این قابلیت کش نام دارد و تا زمانی‌که حافظه‌ی دستگاه پر نشده، باعث می‌شود اپلیکیشن‌ها با سرعت بیشتری اجرا شوند.

زمانی که حافظه‌ پر شود، ذخیره‌ی اطلاعات روی سیستم با سرعت کمتری انجام می‌شود. این موضوع باعث اجرای کندتر سیستم‌عامل اندروید و اپلیکیشن‌ها می‌شود.

دلیل کند شدن گوشی

در تنظیمات گوشی در بخش حافظه مشخص می‌شود که چقدر از حافظه با چه محتوایی پر شده است. اگر فایل‌های کش حذف نشود، افزایش یافته و بخشی از حافظه را اشغال می‌کنند. به این ترتیب لازم است که فایل‌های کش پاک شوند تا دستگاه عملکرد بهتری داشته باشد.

از سوی دیگر، تصاویر و ویدیوهای ثبت شده با دوربین بیشترین میزان فضا را در حافظه‌ی گوشی اشغال می‌کنند؛ بر این اساس لازم است که پس از تهیه نسخه‌ی پشتیبان، تصاویر و ویدیوها را حذف کنیم یا با بازنشانی تنظیمات کارخانه و تنها نصب اپلیکیشن‌های موردنیاز می‌توانیم گوشی را شبیه گوشی نو کنیم.

برای پاک‌کردن داده‌های کش از تمامی اپلیکیشن‌های نصب‌شده، بخش تنظیمات را باز کنید و وارد بخش فضای ذخیره‌سازی (Storage) شوید. سپس، صفحه را بالا بکشید و بخش داده‌های کش‌ (Cached) را لمس کنید و روی گزینه‌ی OK بزنید.

به این ترتیب بلافاصله می‌توانید متوجه افزایش سرعت دستگاه شوید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments