بازی Prince of Persia: The Lost Crown
1%
  • 9/10

نقد و بررسی بازی Prince of Persia: The Lost Crown

سفر به کوه قاف سرزمین پارس، بهترین اتفاق برای شاهزاده پارسی!

نقد و بررسی بازی Prince of Persia: The Lost Crown ۷ ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ بررسی بازی کپی لینک

سارگون و جاویدان پس از سیزده سال شاهزاده پارسی را رو سفید کردند. بازی Prince of Persia: The Lost Crown با عملکردی خیره کننده در بخش گیم پلی و اما مشکلاتی اندک در بخش داستانی، بی شک از جمله بهترین بازی‌های پلتفرمر سال‌های اخیر است!

عملیات احیای شاهزاده پارسی از سوی یوبیسافت موفقیت آمیز بود، اما در برخی بخش‌ها می‌توانست بهتر عمل کند. استودیو فرانسوی یوبیسافت کار خود در سال ۲۰۲۴ را با جدیدترین بازی از سری محبوب شاهزاده پارسی با نام Prince of Persia: The Lost Crown آغاز کرد.

بازی Prince of Persia: The Lost Crown در بخش گیم پلی حرف‌های زیادی برای گفتن داشته و در حقیقت در این بخش به قدری موفق ظاهر شده که به راحتی حواس کاربر را از ضعف‌های اندک بخش داستانی پرت می‌کند.

داستانی نو در جهانی آشنا و گیم پلی جذاب و تازه، با الهام از سبک همیشه دوست داشتنی مترویدوانیا (Metroidvania) دقیقا همان چیزی بود که سری شاهزاده پارسی سال‌ها انتظارش را می‌کشید.

بررسی گیم پلی بازی Prince of Persia: The Lost Crown

تاج گمشده با هنر نمایی قهرمانانه سارگون (Sargon) و یاران، گیم پلی به شدت درگیر کننده و روانی را ارائه داده که بدون هیچگونه شکی بهترین بخش این بازی است. یوبیسافت به خوبی از عناصر مبارزاتی، پازل و پلتفرمینگ سبک مترویدوانیا بهره برده و شما را برای ۲۰ الی ۳۰ ساعت به اشکال مختلف سرگرم می‌کند.

مبارزات بازی Prince of Persia: The Lost Crown

سارگون، قهرمان قدرتمند کوه قاف، جنگجویی زبرجد بوده که از همان ابتدای مسیر با ضربات سنگین و کمبوهای پیاپی مبارزاتی جذاب را رقم می‌زند. یوبیسافت تمرکز بسیار زیادی بر مبارزات روان، سریع و البته طولانی قرار داده که هر کسی را برای ساعات طولانی به خود جذب می‌کنند.

سارگون طی مسیر خود به صورت تک نفره و همچنین با همراهی اعضای گروه جاویدان (Immortals) به جنگ بی نهایت دشمنان و باس‌ها رفته که هر کدام به خودی خود نبردی جذاب و خاص است. دشمنان سارگون در کوه قاف نه با سارگون و نه با یاران او سر شوخی نداشته و حتی ساده‌ترین سربازان در آسان‌ترین درجه سختی بازی نیز آماده نبردی سخت و نفس گیر هستند.

در بخش باس فایت نیز بازی تاج گمشده به هنرمندانه‌ترین شکل ظاهر شده و بار دیگر در آسان‌ترین درجه سختی از بازی به شما اجازه نفس آرام کشیدن نمی‌دهد. این ویژگی مبارزاتی بازی باعث شده شما همیشه شمشیر در دست، آماده حمله، یا دفاع و جا خالی باشید و در عین حال احساس خستگی و تجربه تکراری نداشته باشید.

دیگر بخش جذاب سفر سارگون، پیشرفت تدریجی اوست. همانطور که اشاره شد سارگون از ابتدای بازی جنگجویی قدرتمند بوده، اما گذر (بهتر است بگوییم توقف!) زمان در کوه قاف چیزهای بیشتری به سارگون یاد داده که قدرت و دانش او را حتی بیشتر از پیش کرده و مبارزات را رفته رفته جذاب‌تر می‌کند.

فضاسازی، پلتفرمینگ و پازل‌های بازی Prince of Persia: The Lost Crown

پس از مبارزات درگیر کننده شاهزاده پارسی: تاج گمشده، این پالت رنگی بازی است که نظر شما را جلب می‌کند. همانطور که اشاره شد، یوبیسافت به خوبی از سبک مترویدوانیا بهره برده و زیست بوم‌هایی مختلف را با شمایل، رنگ‌ها، ساختار و البته دشمنان مختلف در قلب کوه قاف جای داده است.

تنوع در پازل‌ها و پلتفرم‌های بازی نیز به وضوح دیده می‌شود. در بازی‌های سبک مترویدوانیا که شاهزاده پارسی: تاج گمشده از این پس یکی از گل‌های سرسبد آن خواهد بود، پازل‌ها و و به خصوص پلتفرم‌ها نیز چالش‌هایی مهم تلقی می‌شوند. پشت سر گذاشتن مناطق مختلف در این بازی حتی در صورت نبود دشمنان از دیگر چالش‌های جذاب این بازی است.

شما طی مسیر خود بارها به زیست بوم‌های انبوه کوه قاف باز می‌گردید، اما هر ملاقات شما با ملاقات پیشین متفاوت است. بازگشایی قدرت‌های تازه توسط سارگون به طور مستقیم در زیست بوم‌های مختلف استفاده شده و به طور مداوم به نحوه پیش روی شما در بازی تنوع می‌بخشد.

به سلامت پشت سر گذاشتن پلتفرم‌ها در این بازی نیازمند یادگیری و دقت بوده و بارها و بارها باعث می‌شود شما به اصلاح اشتباهات خود روی بیاورید. موضوعی که سبب شده شما از باخت پیاپی در بخش پلتفرمینگ بازی خسته نشوید، بارگزاری آنی بازی است.

شما در صورت مرگ ناگهانی در این بازی، تنها به چند ثانیه پیش و در حقیقت به آخرین سطح تختی که با هر دو پا لمس کرده‌اید باز می‌گردید و این یعنی شما می‌توانید در کمتر از یک دقیقه، بارها و بارها چالشی مشابه که سبب مرگ شما در بازی شده را به روش‌های مختلف تجربه کرده و این موضوع باعث شده از پیش روی خسته نشوید.

جلوه‌های ویژه بازی Prince of Persia: The Lost Crown

در بخش‌های پیشین اشاره شد که مبارزات بازی تاج گمشده سریع و روان است. موضوعی که این بخش را حتی جذاب‌تر از پیش کرده، جلوه‌های بصری است. هر ضربه و هر حرکت سارگون در این بازی با افکت‌های نورانی انیمه مانند همراه بوده که هیجان و آدرنالین را وارد مغز و تن شما می‌کند. همیشه این احتمال وجود داشته که تک ضربه شما تبدیل به حماسه‌ای تاریخی شود و البته هر حمله حریفتان می‌تواند سبب نقش بستن زخمی کاری بر صفحه نمایش شما شود.

موسیقی صداگذاری بازی Prince of Persia: The Lost Crown

موسیقی بازی نیز با الهام از سازهای ایرانی و موسیقی‌های اساطیری، حس و حال بازپس گیری آنچه از آن شماست را به خوبی القا می‌کند. اما بخشی که ما را برای این بازی هیجان زده کرده، صداپیشگی بی نظیر پارسی به لطف دوبلورهای ایرانی است.

صداپیشگی پارسی این اثر دوست داشتنی توسط عزیزانی چون سپهر ترابی و بیژن دانشمند، به همراه تیمی قدرتمند صورت گرفته و به بهترین شکل شما را با داستان اساطیری تاج گمشده همسو می‌کند. پیشنهاد می‌شود این بازی را با زیرنویس و صدای پارسی دیالوگ‌ها تجربه کنید.

بررسی داستان بازی Prince of Persia: The Lost Crown

با گذر از گیم پلی تقریبا بی نقص تاج گمشده، به بخش داستانی بازی می‌رسیم. داستان این بازی شاید جذاب باشد، اما بی نقص نیست.

شخصیت سارگون شخصیتی کاملا جدید در دنیای شاهزاده پارسی است. سارگون شاید شاهزاده‌ای که ما می‌شناختیم نباشد، اما شخصیتی دوست داشتنی و کامل بوده که به خوبی خود را در میان شاهان و شاهزادگان جای داده است.

داستان بازی شاهزاده پارسی: تاج گمشده مانند نسخه‌های پیشین حول محور ساعت و زمان چرخیده و گرچه داستانی کاملا متفاوت را بیان می‌کند، پیوندی عمیق با داستان‌های پیشین داشته و به عبارتی می‌توان روح شاهزاده پارسی را به خوبی در آن دید.

مشکل اصلی داستان بازی Prince of Persia: The Lost Crown پایان بندی بازی است. شما زمانی که به پایان بازی می‌رسید، به وضوح متوجه خامی آن می‌شوید. به عبارت دیگر بازی پایان ندارد! اشتباه نکنید، تاج گمشده پایان باز یا پایانی همراه با تعلیق را ارائه نداده و به معنای واقعی از لحاظ داستانی نقص دارد.

به طور کلی بازی Prince of Persia: The Lost Crown با وجود نقص‌های قابل توجه در بخش داستانی، به قدری در بخش گیم پلی قدرتمند عمل کرده که کاربر را وادار به چشم پوشی از نقص‌های داستانی می‌کند. از سوی دیگر این بازی به دلیل در اختیار قرار دادن زبان پارسی جایگاه ویژه‌ای در قلب ما داشته و این عنوان را برای هر پارسی زبان تبدیل به عنوانی ارزشمند می‌کند.


8.5 عالی
بازی Prince of Persia: The Lost Crown با وجود نقص‌های قابل توجه در بخش داستانی، به قدری در بخش گیم پلی قدرتمند عمل کرده که کاربر را وادار به چشم پوشی از نقص‌های داستانی می‌کند. از سوی دیگر این بازی به دلیل در اختیار قرار دادن زبان پارسی جایگاه ویژه‌ای در قلب ما داشته و این عنوان را برای هر پارسی زبان تبدیل به عنوانی ارزشمند می‌کند.
  • صداپیشگی پارسی شخصیت‌ها
  • تنوع بالای دشمنان و باس‌ها
  • سیستم پیشرفت عالی
  • مبارزات روان و متنوع
  • گیم پلی طولانی
  • داستان بی سر و ته
  • صداگذاری معمولی

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

7 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments