پوکو ام 4 پرو

بررسی مشخصات گوشی پوکو ام 4 پرو

رقیبی جدید در بازار میان‌رده‌ها

1%
  • 0/10
بررسی مشخصات گوشی پوکو ام 4 پرو ۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

به تازگی زیر مجموعه شرکت شیائومی یعنی کمپانی پوکو از دستگاه جدیدی رونمایی کرده است که پوکو ام 4 پرو نامیده می‌شود. این گوشی هوشمند ماه گذشته به بازار جهانی عرضه شد و توانست توجه علاقه‌مندان به دستگاه‌های اقتصادی را به خود جلب کند.

این گوشی در تاریخ ۹ نوامبر (۱۸ آبان) توسط پوکو معرفی شد و پس از گذشت دو روز در تاریخ ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان) برای خرید در اختیار کاربران قرار گرفت. نکته جالب توجه در رابطه با گوشی مذکور این است که پوکو تصمیم گرفت که یک گجت دیگر به لیست دستگاه‌های اقتصادی خود اضافه کند و بر اساس این موضوع می‌توان گفت که ارزش خرید این دستگاه بسیار بالا است.

گوشی پوکو ام 4 پرو دارای وزنی معادل ۱۹۵ گرم بوده که با توجه به این موضوع می‌توان گفت این دستگاه یک گجت سبک وزن محسوب می‌شود؛ زیرا دستگاه‌هایی در بازار وجود دارند که دارای وزنی معادل ۲۳۰ گرم هستند. همانطور که در بالا اشاره کردیم این دستگاه جدید یک میان‌رده محسوب می‌شود و بر اساس این موضوع نمی‌توان انتظار زیادی از طراحی این دستگاه داشت.

پوکو تصمیم گرفت برای اینکه قیمت این دستگاه افزایش پیدا نکند از Gorilla Glass 3 برای جلوگیری از آسیب رسیدن به صفحه نمایش استفاده کند. این محافظ دارای مقاومتی کاملا معمولی است و پیشنهاد می‌شود که در صورت خرید این دستگاه از محافظ‌های شیشه‌ای صفحه نمایش یا همان گلس استفاده کنید؛ زیرا اجسام فلزی می‌توانند به این نمایشگر آسیب برسانند.

همچنین این شرکت تصمیم گرفت از یک بدنه پلاستیکی و پنل پشتی پلاستیکی برای ساخت این گجت استفاده کند. در حال حاضر دستگاه‌هایی در بازار گوشی‌های میان‌رده وجود دارند که از پنل پشتی گلاستیکی (ترکیب شیشه و پلاستیک) و بدنه‌ای فلزی بهره می‌برند. به همین دلیل می‌توان گفت که این دستگاه در بخش طراحی نمی‌تواند توجه کاربران را به خود جلب کند.

گوشی پوکو ام 4 پرو

در حال حاضر گوشی‌های بالارده و پرچمدار از پنل پشتی شیشه‌ای استفاده می‌کنند و علاوه بر این موضوع جنس بدنه آن‌ها اکثرا از استیل ضد زنگ است. ترکیب شیشه و استیل با یکدیگر باعث می‌شود که کیفیت ساخت دستگاه بالا برود و در دست گرفتن چنین گجتی حس گران قیمت و پرچمدار بودن را به کاربران منتقل می‌کند.

این موضوع باعث ایجاد یک تفاوت بسیار بزرگ در میان گوشی‌های میان‌رده و پرچمدار شده است. ناگفته نماند که در دست گرفتن گوشی پوکو ام 4 پرو نمی‌تواند حس خوبی را به افراد منتقل کند و پس از گذشت مدتی دست کاربران خسته خواهد شد؛ زیرا این گجت از کیفیت ساخت بالایی بهره نمی‌برد.

یکی دیگر از مواردی که باعث ایجاد تفاوت میان این گوشی هوشمند و دیگر بالارده‌ها یا حتی تعدادی از میان‌رده‌ها شده، گواهینامه IP53 است. پشتیبانی از این گواهینامه بدان معنی است که دستگاه مورد نظر تنها در برابر گرد و غبار و پاشش قطرات آب مقاوم است و به هیچ وجه نمی‌شود این دستگاه را به زیر آب برد.

صفحه نمایش

پوکو تصمیم گرفت از پنل IPS LCD برای ساخت نمایشگر این دستگاه استفاده کند و وجود چنین پنلی در بازار گوشی‌های میان‌رده منطقی است. این صفحه نمایش از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی بهره می‌برد و به همین دلیل علاقه‌مندان به این فناوری می‌توانند با پرداخت مبلغی معادل ۲۹۰ دلار یک دستگاه با را پشتیبانی از فناوری نرخ تازه سازی بالا خریداری کنند.

می‌توان میزان روشنایی صفحه نمایش این گوشی هوشمند را در واقع نقطه ضعف این میان‌رده دانست. شیائومی تصمیم گرفت که حداکثر روشنایی ۴۵۰ نیت را برای نمایش محتواهای مختلف در این نمایشگر استفاده کند و به همین دلیل در زیر نور مستقیم خورشید به هیچ وجه محتوای صفحه نمایش قابل مشاهده نیست. پیشنهاد می‌شود که از این دستگاه در محل‌های سر بسته استفاده کنید؛ زیرا نور کم صفحه نمایش می‌تواند آزار دهنده باشد.

سایز صفحه نمایش این گوشی هوشمند معادل .۶۶ اینچ است که این صفحه نمایش توانسته ۸۴.۴ درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص دهد. اندازه صفحه نمایش پوکو ام 4 پرو برای استفاده کاربران بسیار مناسب است و افراد می‌توانند از این نمایشگر برای مشاهده ویدیوها و اجرای بازی‌های مختلف استفاده کنند.

دلیل اصلی مناسب بودن این صفحه نمایش برای اجرای بازی‌های مختلف و مشاهده ویدیوها این است که وضوح تصویر این گجت معادل ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بوده و چنین رزولوشنی در میان گوشی‌های میان‌رده قابل توجه است. علاوه بر این موضوع تراکم پیکسلی این گجت معادل ۳۹۹ پیکسل در هر اینچ بوده که این موضوع باعث طبیعی‌تر شدن محتوای نشان داده شده در نمایشگر شده است.

سخت افزار و نرم افزار

تا به اینجا تمام مواردی را که مورد بررسی قرار دادیم همگی مختص دستگاه‌های میان‌رده بودند و بخش خاصی نتوانست توجه کاربران را به خود جلب کند و بر اساس این موضوع این احتمال وجود دارد که از خود بپرسید دلیل فروش بسیار زیاد و محبوبیت این دستگاه چیپست؟

شرکت پوکو تصمیم گرفت که گوشی جدید خود را به یک تراشه ۶ نانومتری از کمپانی MediaTek مجهز کند، این تراشه Dimensity 810 5G نامیده می‌شود. بر اساس تست‌ها و آزمایش‌های انجام شده این پردازنده توانست برنامه‌های سنگین را به خوبی اجرا کند. ناگفته نماند که اکثر بازی‌های سنگین نیز با کیفیت حداقل متوسط در این دستگاه اجرا می‌شوند. بر اساس این موضوع می‌توان گفت قدرت سخت افزاری این دستگاه نسبت به قیمت آن بیشتر بوده و به همین دلیل این گجت یک گوشی مقرون به صرفه محسوب می‌شود.

علاوه بر وجود این تراشه یک پردازنده دیگر در این گجت وجود دارد که وظیفه پردازش گرافیک بر عهده این تراشه است. ناگفته نماند که این چیپست Mali-G57 MC2 نامیده می‌شود و می‌تواند بازی‌های سنگین را با کیفیت مناسبی اجرا کند. همانطور که متوجه شدید این گجت دارای نمایشگر بزرگ و با کیفیتی است و همچنین از قدرت سخت افزاری مناسبی بهره می‌برد به همین دلیل می‌توان این دستگاه را به افراد علاقه‌مند به بازی (گیمرها) نیز معرفی کرد.

به این موضوع نیز توجه داشته باشید که این دستگاه از قدرت سخت افزاری بسیار زیاد و نمایشگر با کیفیت بالا پشتیبانی نمی‌کند، بلکه این گجت در بازه قیمت خود بی‌رقیب بوده و پیشنهاد می‌شود که اگر قصد خرید یک گجت ۳۰۰ دلاری را دارید به سراغ خرید این دستگاه بروید.

پوکو ام 4 پرو با دو گزینه برای انتخاب رم به بازار جهانی عرضه شد؛ گزینه اول از رم ۴ گیگابایتی بهره می‌برد و به ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی مجهز شده است. نسخه دوم که گران قیمت‌تر محسوب می‌شود از رم ۶ گیگابایتی برخوردار بوده و از ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی استفاده می‌کند. خرید نسخه دوم به علاقه‌مندان به تجربه بازی‌های مختلف پیشنهاد می‌شود؛ زیرا این نسخه از رم و حافظه داخلی بیشتری برخوردار است.

این گوشی هوشمند به سیستم عامل اندروید 11 مجهز شده و به دلیل اینکه از برند پوکو است از رابط کاربری MIUI بهره می‌برد. همانطور که در بالا اشاره کردیم این دستگاه در ماه گذشته به بازار عرضه شد و به همین دلیل یک گوشی هوشمند جدید محسوب می‌شود. این موضوع به یک دلیل منطقی تبدیل شد که پوکو این دستگاه را به جدیدترین رابط کاربری منتشر شده یعنی MIUI 12.5 مجهز کند.

دوربین و باتری

در پنل پشتی این دستگاه یک ماژول بسیار بزرگ قرار گرفته است که در این ماژول تنها دو سنسور برای تصویر برداری و فیلم برداری در اختیار کاربران قرار گرفته‌اند. جالب است بدانید دوربین اصلی این گجت از سنسور ۵۰ مگاپیکسلی بهره می‌برد که کاربران قادر هستند از آن برای تصویر برداری در حالت واید (عادی) استفاده کنند.

دومین دوربین قرار گرفته در پنل پشتی دارای سنسور ۸ مگاپیکسلی است که از آن برای تصویر برداری در حالت اولترا واید استفاده می‌شود. بر اساس کیفیت تصاویر به ثبت رسیده می‌توان گفت که جزئیات تصاویر و شفافیت اجسام درون عکس‌های به ثبت رسیده برای یک گوشی ۲۹۰ دلاری مناسب است، اما اگر به تصویر برداری با دوربین گوشی هوشمند علاقه دارید پیشنهاد می‌شود که به سراغ خرید دستگاه‌های دیگری بروید.

دوربین اصلی پوکو ام 4 پرو قادر است با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند و بر اساس این موضوع می‌توان گفت که کیفیت ویدیوهای به ثبت رسیده راضی کننده هستند. در پنل جلویی این گوشی در قسمت بالای صفحه نمایش یک بریدگی کوچک برای قرار گرفتن دوربین ۱۶ مگاپیکسلی وجود دارد و ناگفته نماند که از این سنسور برای تصویر برداری در حالت سلفی استفاده می‌شود.

پوکو تصمیم گرفت که از یک باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی برای تامین انرژی این دستگاه استفاده کند. البته در جعبه این گوشی هوشمند یک آداپتور با توان ۳۳ وات وجود دارد که می‌تواند در مدت زمان ۵۹ دقیقه این باتری را به صورت کامل شارژ کند.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments