کنسول دستی جدید پلی استیشن
1%
  • 0/10

کنسول دستی جدید پلی استیشن ارزش خرید دارد؟

بررسی مزایا و معایب دستگاه

کنسول دستی جدید پلی استیشن ارزش خرید دارد؟ ۰ ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ یادداشت (گیم) کپی لینک

بعد از مدت‌ها صبر و انتظار، در نهایت کنسول دستی جدید پلی استیشن در شوکیس سونی معرفی شد. حال سوال اصلی این است که آیا این دستگاه واقعا ارزش خرید دارد؟ 

ساخت کنسول دستی ایده جدیدی نیست و شرکت سونی و نینتندو سابقه درخشانی در توسعه پلتفرم‌های قابل حمل دارند. اولین کنسول دستی پلی استیشن تحت عنوان پلی استیشن پورتابل (PlayStation Portable) یا به اختصار پی‌اس‌پی (PSP) به عنوان رقیب سرسخت و جدی نینتندو دی‌اس در سال ۲۰۰۴ میلادی روانه بازار شد که به لطف کارآمدی خود، فروش قابل توجهی را تجربه کرد.

در پی این موفقیت‌ها، سونی بعد از هفت سال شانس خود را دوباره امتحان کرد. کنسول پلی استیشن ویتا (PlayStation Vita) در سال ۲۰۱۱ میلادی عرضه شد که نه تنها نتوانست موفقیت کنسول دستی قبلی سونی را تکرار کند، بلکه فروش آن کمتر از پیش‌بینی‌ها بود و یک شکست تلخ را برای ژاپنی‌ها رقم زد. بر این اساس، سونی با گذشت چند سال پشتیبانی از کنسول را متوقف کرد و مشابه ایکس باکس، تمام تمرکز خود را روی توسعه کنسول‌های خانگی قرار داد.

با توجه به پیشرفت روز افزون صنعت بازی‌ها و ارتقای چشمگیر گرافیک عناوین مدرن، ساخت یک کنسول دستی قدرتمند که به خوبی از پس پردازش بازی‌ها برآید، کار چالش‌برانگیز و دشواری به نظر می‎‌رسد. با این حال، شرکت ولو با ساخت کنسول دستی استیم دک به این چالش‌ها پایان داد و به دنبال آن، شرکت ایسوس نیز با معرفی کامپیوتر دستی خود تحت عنوان ROG Ally عصر جدیدی را برای پلتفرم‌های دستی آغاز کرد.

در این میان که بازار پلتفرم‌های قابل حمل حسابی داغ شده، بسیاری از هوادارهای پلی استیشن منتظر بازگشت سونی به دوران ساخت کنسول‌های دستی هستند. در همین راستا، چند روز پیش بود که ژاپنی‌ها در جریان رویداد پلی استیشن شوکیس از پلتفرم دستی جدید خود با نام رمزی Project Q پرده برداشتند؛ اما این کنسولی نیست که بازیکن‌ها منتظرش بودند!

پروژه کیو در واقع یک دستگاه استریم بوده که طراحی آن برگرفته از کنترلر دوال سنس است و در وسط آن یک نمایشگر ۸ اینچی از نوع LCD با وضوح تصویر 1080p قرار دارد. به علاوه، دستگاه دارای تمام دکمه‌های کنترلر دوال سنس بوده و از ویژگی‌های آن جذاب آن از جمله تریگرهای تطبیق‌پذیر و بازخورد لمسی پشتیبانی می‌کند.

شما با استفاده از این دستگاه و اینترنت پرسرعت می‌توانید به کنسول پلی استیشن خود متصل شوید و تمامی بازی‌های PS5، به غیر از عناوین واقعیت مجازی، را از طریق ویژگی Remote Play استریم کرده و با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه تجربه کنید. در این پروسه، وظیفه پردازش بازی‌ها برعهده کنسول پلی استیشن 5 بوده و دستگاه پروژه کیو صرفا خروجی تصویر بازی‌ها را در صفحه نمایش خود نشان می‌دهد.

بر این اساس، پروژه کیو رقیب نینتندو سوییچ، استیم دک یا ایسوس ROG Ally نیست و نمی‌توان آن را یک کنسول دستی خطاب کرد. این دستگاه صرفا قادر به استریم بازی‌های پلی استیشن 5 و جدا از یک صفحه نمایش، باتری و چند دکمه برای کنترل بازی، سخت افزار مهم دیگری از جمله پردازنده گرافیکی قدرتمند ندارد. حال سوال اصلی این است که آیا دستگاه Project Q سونی ارزش خرید دارد؟

در پاسخ به این سوال، بهتر است معایب دستگاه را بررسی کنیم. یکی از بزرگ‌ترین معایب، این است که Project Q یک کنسول دستی نیست و صرفا یک دستگاه برای استریم بازی‌ها است. در اصل، پروژه کیو در رده لوازم جانبی PS5 قرار دارد که برای استفاده از آن باید حتما صاحب یک پلی استیشن 5 باشید. در چنین حالتی، شما به لطف ویژگی Remote Play می‌توانید بازی‌های پلی استیشن 5 را روی موبایل (هر دو سیستم عامل اندروید و iOS)، تبلت، لپتاپ و حتی تلویزیون‌های هوشمند استریم کنید و برای این کار نیازی به دستگاه پروژه کیو ندارید.

ماجرا زمانی جالب‌تر هم می‌شود که در صورت استریم بازی‌ها روی موبایل، تبلت یا لپتاپ، می‌توانید کنترلر دوال سنس را به هر کدام یک از این وسیله‌ها متصل کنید و بدون نیاز به خرید هیچ لوازم جانبی دیگری، از تجربه عناوین PS5 لذت ببرید. حتی اگر بخواهید مشابه کنسول‌های دستی نینتندو سوییچ یا استیم دک که نمایشگر در وسط دستگاه و دکمه‌های کنترلر نیز در کنار آن قرار داشته باشد و با چنین استایلی به تجربه بازی‌ها بپردازید، باز هم نیازی به خرید Project Q نیست!

اگر اخبار سخت‌افزارهای گیمینگ را دنبال کرده باشید، احتمالا اطلاع دارید که شرکت ریزر چند سالی است که کنترلر جدید خود برای موبایل‌ها با نام Razer Kishi را روانه بازار می‌کند. این دسته دارای یک پل اتصال با طراحی کشویی است که بستگی به مدل آن، می‌توانید گوشی‌های آیفون یا اندروید خود را در وسط آن قرار دهید و با دکمه‌ها و جوی‌استیک‌های کنترلر به تجربه بازی‌ها و استریم آن‌ها بپردازید.

حال شاید برایتان جای سوال باشد که چرا به‌جای تهیه پروژه کیو، باید ریزر کیشی را خریداری کرد؟ گفتنی است که ریزر کیشی یک گیم پد یا همان کنترلر ساده بوده و دارای باتری نیست. در واقع شما با اتصال موبایل خود به PS5 و سپس اتصال آن به ریزر کیشی بازی‌ها را استریم می‌کنید. بدیهی است که در این حالت شما از باتری گوشی خود استفاده می‌کنید. این در حالی است که دستگاه استریم پلی استیشن به یک باتری مجهز بوده که باید به طور مداوم حواستان به آن باشد.

مورد بعدی، قیمت دستگاه است. در حالی که شرکت سونی هنوز قیمت نهایی پروژه کیو را مشخص نکرده، اما با توجه به اینکه کنترلر ساده PS5 حدود ۷۰ دلار قیمت دارد، انتظار می‌رود که این پلتفرم نیز به خاطر وجود نمایشگر هشت اینچی، با قیمتی در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ دلار فروخته شود؛ موردی که به هیچ عنوان برای بازیکن‌ها به صرفه نخواهد بود. این در حالی است که ریزر کیشی در حال حاضر با قیمت ۷۰ دلار به فروش می‌رسد.

یکی دیگر از ضعف‌های دستگاه استریم پلی استیشن، باتری ضعیف آن است. بر اساس گزارش اخیر آقای تام هندرسون، یکی از اینسایدرهای معروف صنعت بازی‌ها، عمر باتری کنسول استریم پلی استیشن چندان تعریفی ندارد و در حدود سه الی چهار ساعت خواهد بود. در مقام مقایسه، بهتر است بدانید که مدل اولد کنسول نینتندو سوییچ در هر بار شارژ کامل حدود ۴.۵ الی ۹ ساعت قابل استفاده است. به علاوه، عمر باتری استیم دک نیز برابر با ۲ الی ۸ ساعت اعلام شده که البته بر اساس گزارش‌ها، ظرف مدت سه ساعت تخلیه می‌شود. دقت داشته باشید که این دو کنسول به طور همزمان مشغول پردازش و نمایش بازی‌ها هستند و این در حالی است که Project Q صرفا از طریق ریموت پلی بازی‌ها را استریم می‌کند.

به طور کلی، خواسته هوادارها از سونی ساخت یک کنسول دستی قدرتمند است تا بتوانند بازی‌های پلی استیشن را در هر زمان و مکانی به راحتی تجربه کنند. با این حال، علی‌رغم وجود فناوری‌های لازم برای ساخت کنسول دستی و رقابت با استیم دک و ایسوس ROG Ally، سونی به این درخواست‌ها توجهی نکرده و از نظر بسیاری از کاربرها، یک دستگاه ناکارآمد را روانه بازار می‌‎کند. لازم به ذکر است ک هنوز تاریخ عرضه پلتفرم جدید استریم پلی استیشن مشخص نشده است.

در پایان این مقاله، دیدگاه شما در رابطه با دستگاه استریم پلی استیشن چیست؟ به نظر شما، آیا این پلتفرم ارزش خرید دارد؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments