1%
  • 0/10

ماجرای شکایت ۶ میلیارد دلاری از پلی استیشن

کلاه‌برداری و گران فروشی

ماجرای شکایت ۶ میلیارد دلاری از پلی استیشن ۰ ۰۲ شهریور ۱۴۰۱ اخبار بازی کپی لینک
شکایت از پلی استیشن

یکی از مدافعان حقوق مصرف‌کنندگان در انگلستان به خاطر کلاه برداری، گران فروشی و سیستم‌های ناعادلانه پرداخت درون برنامه‌ای شکایتی را علیه پلی استیشن تنظیم کرده و خواستار غرامت ۶ میلیارد دلاری از سوی سونی شده است!

شکایت علیه شرکت‌های سرشناس موضوع جدید و چندان عجیبی نیست و گاها کار تیم‌های حقوقی کمپانی‌ها به دادگاه‌ها کشیده می‌شود. در همین راستا، به تازگی آقای الکس نیل، کی از مدافعان حقوق مصرف‌کنندگان در انگلستان، شکایتی را علیه پلی استیشن تنظیم کرده که این کمپانی را به کلاه‌برداری، سوءاستفاده از کاربران، گران فروشی و سیستم‌های ناعادلانه پرداخت‌های درون برنامه‌ای متهم می‌کند.

این فرد مدعی است که شرکت سونی قوانین رقابت را به کلی نقض کرده و از قدرت بازاریابی خود برای تحمیل شرایط ناعادلانه روی توسعه‌دهندگان و شرکت‌های ناشر بازی‌ها استفاده می‌کند. در پی این امر، قیمت بازی‌ها برای مصرف‌کنندگان افزایش یافته و مقصر تمامی این اتفاق‌ها، سونی است.

آن‌طور که به نظر می‌رسد، گویا این شرکت کارمزد ۳۰ درصدی را برای خرید هر بازی دیجیتالی و پرداخت‌ درون برنامه‌ای که از طریق فروشگاه رسمی پلی استیشن صورت می‌گیرد، دریافت می‌کند. بر اساس اظهار الکس نیل، مصرف‌کنندگان در طول شش سال گذشته چیزی در حدود ۶ میلیارد دلار (۵ میلیارد پوند انگلیس) اضافه برای خرید‌های دیجیتالی خود هزینه کرده‌اند. بدین ترتیب، سونی باید تمامی این خسارت‌ها را به مصرف‌کنندگان پرداخت کند.

طبق اظهارات الکس نیل، افرادی که از تاریخ ۱۹ آگوست سال ۲۰۱۶ میلادی (۲۵ مرداد سال ۱۳۹۵) بازی‌ها و بسته‌های الحاقی را از طریق فروشگاه پلی استیشن خریداری کرده‌اند، می‌توانند خسارت خود را از سونی دریافت کنند. این موضوع برای پرداخت‌های درون برنامه‌ای نیز صادق است. طبق تخمینی که در این پرونده قضایی نوشته شده، خسارت هر شخص چیزی در حدود ۸۰ الی ۶۶۴ دلار خواهد بود که البته نرخ سود و ارزش افزوده آن در این گزارش در نظر گرفته نشده است.

الکس نیل در این خصوص می‌گوید:

همه چیز برای سونی پلی استیشن به پایان رسیده است. با این اقدام قانونی، من برای میلیون‌ها نفر در انگلستان ایستاده‌ام. افرادی که در طول سال‌های اخیر ناخواسته پول‌های اضافی به سونی پرداخت کرده‌اند.ما باور داریم که سونی از جایگاه و موقعیت خود کلاه‌برداری می‌کند.

در ادامه، او توضیح می‌دهد:

در حال حاضر صنعت بازی‌های ویدیویی به عنوان بزرگ‌ترین صنعت سرگرمی در انگلستان به شمار می‌رود و شماری از مردم وقت خود را با تجربه بازی‌های مختلف سپری می‌کنند. اقدامات سونی و این دسته از کلاه‌برداری‌ها و سودجویی، هزینه‌های هنگفتی را برای میلیون‌ها نفر در انگلستان تحمیل می‌کند؛ افرادی که توانایی چندانی برای پرداخت این مبالغ ندارند. به خصوص که هم اکنون با یک بحران بزرگ و جدی روبه‌رو هستیم و جیب و حساب مصرف‌کننده بیش از پیش خالی می‌شود.

الکس نیل در این پرونده قضایی تنها نبوده و ناتاشا پیرمن همکار حقوقی او در این دادخواهی است. پیرمن بر این باور است که سونی با تسلط کامل به محتواها و بازی‌ها، یک سیاست ضد رقابتی و انحصارگرایی اتخاذ کرده که به دنبال آن، قیمت محصولات برای مصرف‌کنندگان افزایش چشمگیری یافته است. او در این زمینه می‌گوید:

سونی روی بازی‌های پلی استیشن و محتوای درون بازی‌ها به طور کامل تسلط دارد. این کمپانی یک رویکرد ضد رقابتی در پیش گرفته که به دنبال آن، کاربران باید بیش از اندازه برای سرویس‌های پلی استیشن هزینه کنند.

بخش سرگرمی‌های تعاملی شرکت سونی تا به امروز واکنشی از خود نسبت به این پرونده حقوقی نشان نداده است. بدون شک، این کمپانی نیز با ارائه مدارک و اسناد مختلف، سعی در تبرئه خود خواهند داشت. باید منتظر ماند و دید که در آخر کدام یک از طرفین می‌تواند نظر دادگاه را به خود جلب کند.

در این میان، بهتر است بدانید که دعوای حقوقی مایکروسافت و سونی بر سر خرید اکتیویژن بلیزارد بار دیگر شدت گرفته است. در ابتدا، سونی ادعا کرد که ایکس باکس با خرید اکتیویژن بلیزارد، به دنبال تصاحب تمام و کمال بازار صنعت بازی‌های ویدیویی بوده و در صورت تایید این معامله، رقابت سایر شرکت‌ها با مایکروسافت غیرممکن خواهد شد. از طرفی، این معامله در انتخاب کنسول از سوی طرفداران تاثیرگذار خواهد بود.

در پی این اظهارات، شرکت مایکروسافت نیز سونی را به انحصارگرایی متهم کرد. ردموندی‌ها معتقد هستند که سونی قراردادهایی را با توسعه‌دهندگان تنظیم می‌کند که بر اساس آن، ناشران اجازه عرضه بازی‌های خود در ایکس باکس گیم پس را ندارند؛ رویکردی که همواره مانع پیشرفت ایکس باکس گیم پس شده است. در هر حال، دعوای حقوقی این دو کمپانی بار دیگر از سر گرفته شده و باید منتظر ماند که کدام یک از طرفین می‌تواند سازمان‌های نظارتی را توجیه و قانع کند.

در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با شکایت ۶ میلیارد دلاری علیه پلی استیشن چیست؟ به نظر شما، آیا الکس نیل به همراه همکار حقوقی خود می‌تواند در این پرونده قضایی پیروز شود؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments