هر از گاهی این سوال مطرح میشود که آیا تشعشعات دستگاههای تلفن همراه برای سلامتی انسان خطرناک است یا خیر. در این مقاله به خطرناک ترین گوشی های دنیا میپردازیم.
تاکنون هیچ مطالعهی دقیق و طولانی مدتی انجام نشده که ثابت کند این دستگاهها واقعا برای سلامتی انسان مضر هستند.
با این حال، بر کسی پوشیده نیست که گوشیهای هوشمند دستگاههایی هستند یک حد از تشعشع فرکانس رادیویی را با درجه شدت متفاوت منتشر میکنند.
کاربران معمولا قبل از خرید گوشی جدید مشخصات آن را بررسی میکنند؛ مثلا سرعت و پردازنده دستگاه، طراحی خوب و با کیفیت، باتری با عمر طولانی و دوربین آن را، اما آیا تا به حال فکر کردهاید که ممکن است همین گوشیها برای سلامتی شما خطرناک باشند؟
SAR مخفف Specific Absorption Rate است و نشان میدهد که چه میزان تشعشع از دستگاه ساتع میشود و معیاری برای اندازهگیری میزان جذب انرژی در واحد جرم توسط بدن انسان است که در معرض میدان الکترومغناطیسی و فرکانسهای رادیویی قرار میگیرد.
SAR امواج بین ۱۰۰ کیلوهرتز تا ۱۰ گیگاهرتز که به امواج رادیویی معروفند و روی بدن تاثیر میگذارند را اندازه گیری میکند.
در برخی از کشورها، سازمانهای نظارتی برای ارایه مجوز، میزان خاصی از تشعشعات را تعیین میکنند که درصورت بالا رفتن این رقم، مجوز عرضه دستگاه هوشمند صادر نمیشود؛ مثلا در کشور آمریکا، میزان تشعشع نباید بیش از ۱.۶ وات بر کیلوگرم باشد.
تمام گوشیها میزانی از امواج رادیویی را ساطع میکنند که به مدل، سن و قدرت آنتن آنها بستگی دارد. همچنین میزان فاصلهی بین گوشی و نزدیکترین دکل مخابراتی هم میتواند در میزان تشعشعات تأثیرگذار باشد. تشعشعات رادیویی گوشیها فقط قسمتی از بدن مثل سر و گردن را که در معرض آن قرار دارند تحت تاثیر قرار میدهند که البته هنوز به شکل دقیق آسیبی که این دستگاهها به بدن وارد میکنند، ثابت و مشخص نشده است.
BanklessTimes لیست خطرناک ترین گوشی های دنیا با مقادیر SAR را اعلام کرده است.
بر اساس این گزارش، گوشی موتورولا Edge و شیائومی mi A1 به عنوان خطرناک ترین گوشی های دنیا به ترتیب با میزان تشعشع ۱.۷۹ و ۱.۷۵ وات بر کیلوگرم در بالای این فهرست قرار گرفتهاند.
پس از آن گوشیهای وانپلاس 5T و 6T با نرخ تشعشع ۱.۶۸ وات بر کیلوگرم، جایگاه بعدی را به خود اختصاص دادهاند.
گوشی میت ۹ هواوی در این لیست با نرخ ۱.۶۴، گوشی ZTE Axon 11 5G با نرخ ۱.۵۹، نوکیا لومیا ۶۳۰ با میزان ۱.۵۱، هواوی P9 پلاس با میزان ۱.۴۸ و هواوی GX8 و P9 به ترتیب جایگاه چهارم، پنجم، ششم، هفتم و هشتم را به خود اختصاص دادهاند.
جایگاه بعدی این لیست باز هم به یک گوشی از هواوی با نام نوا پلاس اختصاص یافته است و در ردهی بعدی گوشی وان پلاس ۵ قرار گرفته است.
گوشی P9 Lite هواوی و آیفون ۷ با نرخ ۱.۳۸ بعد از گوشی وان پلاس قرار گرفتهاند.
در این لیست دو مدل از گوشیهای سونی با نام اکسپریا XZ1 کامپکت و XA2 پلاس قرار گرفتهاند و آیفون ۸، ZTE AXON 7 mini و آیفون ۷ پلاس اپل نیز در لیست خطرناک ترین گوشی های دنیا به چشم میخورند.
همچنین گوشیهای پیکسل 3 XL و 4a گوگل در این لیست قرار گرفتهاند.
با نگاهی به لیست منتشر شده میتوان به این موضوع پی برد که هواوی تولیدکننده مضرترین گوشیهای دنیا با ۶ مدل در لیست فوق به شمار میرود و پس از آن اپل با سه مدل است.
جالب است که از میان گوشیهای سامسونگ هیچ مدلی در این لیست دیده نمیشود و به نظر میرسد قوانینی که در این زمینه وضع شده را به درستی این کمپانی کرهای رعایت میکند.
با این حال بررسی لیست ارایه شده نشان میدهد که اکثر این گوشیها مدلهای قدیمی هستند و هیچ کدام از این دستگاهها طی یکی دو سال اخیر ساخته و به بازار عرضه نشدهاند. البته از این موضوع میتوان دو نتیجه گرفت؛ یا گوشیهایی که طی سالهای اخیر عرضه شدهاند نسبت به مدلهای قدیمی ایمنتر هستند و سطح تشعشعات خطرناک آنها به نسبت کاهش یافته است یا هنوز لیست تازهای از خطرناک ترین گوشی های دنیا منتشر نشده است.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید