بازی Mortal Kombat 11

بررسی بازی Mortal Kombat 11

سریر خون

1%
  • 0/10
بررسی بازی Mortal Kombat 11 ۱ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ بررسی بازی کپی لینک

بروس لی، فرانکی و نینجای زرد کلید واژه‌های کودکان دهه ۶۰ ایران هستند که هر کدامشان با یکی از قهرمان‌های بدون اعصاب Mortal Kombat خاطره سازی کرده‌اند. قهرمان‌هایی که امروز با همان فرمول جواب پس داده در قالب بازی Mortal Kombat 11 برگشته‌اند تا گیمرهای هاردکور ژانر مبارزه‌ای را سرگرم کنند.

نسخه یازدهم Mortal Kombat چه در زمان معرفی و چه حالا که به دست ما رسیده، جنجال‌های زیادی را به پا کرده است به شکلی که هر روز حداقل یک خبر از آن می‌شنویم. این موضوع بدون شک کمک زیادی به فروش بازی Mortal Kombat 11 می‌کند اما سوال اینجاست؛ خود بازی به اندازه حواشی‌ای که ایجاد کرده، ارزش دارد؟ می‌توانم به جرات بگویم که اثر حاضر برای طرفداران ژانر مبارزه‌ای، ۶۰ دلار می‌ارزد ولی مشکل اینجاست که همه گیمرها از تجربه‌اش لذت کامل را نخواهند برد.

داستان این نسخه درست بعد از پایان قسمت دهم آغاز می‌شود و Raiden که به طلسم Shinnok دسترسی پیدا کرده، خلق و خوی دیگری را در پیش می‌گیرد. همین موضوع سبب می‌شود تا شخصیت جدیدی به نام Kronika پا به زمین بگذارد و دوره جدیدی را بنیان گذاری کند. از آنجا که این کاراکتر قدرت کنترل زمان را در اختیار دارد، در نتیجه دوره قدیم و جدید Mortal Kombat را با یکدیگر ترکیب می‌کند و از اینجا داستان به شکل جدی آغاز می‌شود.

Mortal Kombat 11 به راحتی می‌تواند لقب بهترین گرافیک بازی‌های مبارزه‌ای نسل هشتم را از آن خود کند

استودیوی Netherrealm به وضوح تلاش کرده تا بتواند با ایجاد چنین موقعیتی در بطن داستان، مرگ شخصیت‌ها را به خوبی توجیه کند اما به واسطه اشتباهات متعدد در روایت، منطق دنیاهای موازی و دوره‌های مختلف را به هم می‌ریزد. قانون‌های وضع شده بی معنی می‌شوند و مخاطب را به فکر فرو می‌برند که چرا باید داستان به این سمت برود. البته پاسخ این سوال اصلا سخت نیست زیرا اگر دوره‌های جدید به وجود بیاید، دست سازندگان برای کشتن مخلوق‌هایشان بازتر می‌شود. از طرفی مشکلاتی در پرداختن به شخصیت‌های جدید، اجازه برقراری ارتباط با آنها را نمی‌دهد؛ مثلا Cetrion و Geras به هیچ وجه کاراکتر پردازی خوبی ندارند و بسیار زود از ذهن مخاطب خارج می‌شوند. از سوی دیگر Kronika قرار دارد که به عنوان اولین آنتاگونیست مونث سری، گیمر را با خود همراه می‌سازد هرچند که مبارزه نهایی با او، در حد Shao Kahn نسخه‌های گذشته سخت است و به این راحتی تسلیم نمی‌شود. حالا که به شخصیت‌ها اشاره کردیم، نگاهی هم می‌اندازیم به صداپیشگان بازی که انصافا کارشان را خوب انجام داده‌اند. Jennifer Hale که با دکتر نائومی هانتر در سری Metal Gear Solid شناخته می‌شود، نقش Kronika را باورپذیر اجرا کرده است. حضور بازیگران نام آشنایی همچون Troy Baker و Steve Blum نشان می‌دهد که استودیوی Netherrealm تا چه اندازه روی این بخش حساسیت داشته هرچند که Ronda Rousey در نقش Sonya مانند پاشنه آشیل عمل می‌کند و خروجی‌اش راضی کننده نیست. موسیقی بازی هم با اینکه بیشتر جنبه اتمسفریک دارد اما به خوبی تصویر را همراهی می‌کند. البته افکت‌هایی که از جوی‌استیک‌های نسخه PS4 بازی خارج می‌شود، می‌تواند به راحتی مغز شما را سوراخ کند و مایه عذابتان باشد.

به طراحی‌های پس زمینه دقت کنید. جزئیات در این تصویر بیداد می‌کند

از یک اثر مبارزه‌ای در زمینه گرافیک چه انتظاری دارید؟ باید با اطمینان بگویم که بازی Mortal Kombat 11 به راحتی می‌تواند لقب بهترین گرافیک بازی‌های مبارزه‌ای نسل هشتم را از آن خود کند. این بخش را باید از دو بعد فنی و هنری تحلیل کرد؛ جایی که MK در هر دو جبهه عالی ظاهر می‌شود. در بخش فنی، با اثری روبرو هستیم که بدون افت فریم روی کنسول‌ها و کامپیوتر اجرا خواهد شد. ۶۰ فریم بر ثانیه بزرگترین دستاورد سازندگان از بازی جدیدشان است؛ موضوعی که به قیمت پایین آمدن محسوس کیفیت بافت‌ها در نسخه سوییچ تمام شده. البته کماکان PS4 و X1 با قدرت و بدون مشکل بازی را اجرا می‌کنند و حتی اگر به کنسول‌های میان نسلی دسترسی داشته باشید، از تکنولوژی 4K و HDR بهره خواهید برد. طراحی هنری شخصیت‌ها دست کمی از شاهکار ندارد و هر یک از لباس‌هایشان، از جزئیات منحصر به فردی برخوردار است. لباس‌ها تاثیری در جریان گیم پلی شما نخواهند داشت اما ابزار دیگر که در مبارزات مورد استفاده قرار می‌گیرند، عملکرد متفاوتی دارند و می‌توانند سرنوشت بازی را تغییر دهند.

طراحی هنری شخصیت‌ها دست کمی از شاهکار ندارد و هر یک از لباس‌هایشان، از جزئیات منحصر به فردی برخوردار است

محیط‌ها و بک گراندهای بازی در یک کلام عالی هستند و حضور استیج‌های قدیمی در کنار نمونه‌های جدید، تنوع قابل قبولی را به بازی بخشیده است. در این بین Shang Tsung Courtyard و همچنین Goro’s Lair برای طرفداران قدیمی سری به شدت خاطره انگیز خواهند بود. جای خالی Forest و Bridge هم در این نسخه احساس می‌شود هرچند که بعضی از این محیط‌ها را می‌توان در بخش Krypt از نزدیک دید و حتی با آنها تعامل کرد.

متاسفانه تمامی تجهیزاتی که نیاز دارید تا با کمک آنها به شخصی سازی مورد نظرتان برسید، در بخش Krypt قرار گرفته‌اند؛ این قسمت که در عناوین آخر سری به شدت مورد توجه قرار گرفته، این دفعه مفصل‌تر از همیشه برگشته است تا ساعت‌ها بازیکن‌ها را سرگرم کند. اکثر لباس‌ها، تجهیزات، Fatality و حتی Brutalityها را باید در این بخش پیدا کنید. Krypt در ظاهر پیچیدگی خاصی ندارد و صرفا به باز کردن چند جعبه با استفاده از واحد پول داخل بازی محدود می‌شود اما معماهای جسته و گریخته، تجربه این بخش را لذت بخش‌تر از گذشته کرده‌اند. این قسمت زمان زیادی را از شما خواهد گرفت و اگر حال و حوصله گشت و گذار ندارید و تمایلی به زحمت کشیدن برای به دست آوردن آیتم‌های هیجان انگیز MK11 ندارید، شاید بد نباشد که قید بازی را بزنید!

بخش Krypt طراحی جذابی دارد اما وابستگی زیاد بازی به این مود، می‌تواند مخاطب را براند

بازی Mortal Kombat 11 در بخش گیم پلی به جز چند المان جدید، تغییرات فاحشی نداشته است و همان فرمول جذاب و دوست داشتنی همیشگی را ارائه می‌دهد اما همین ویژگی‌های تازه، عمق زیادی به مبارزه‌ها بخشیده‌اند. به عنوان مثال نوار پایین که در گذشته سه قسمتی بود و با پر شدن کامل آن، امکان اجرای X-Ray فراهم می‌شد، کنار رفته و دو فرمت دفاع و حمله جایگزین آن شده‌اند. همین موضوع زمینه اجرای کمبوهای متنوع و یا امکان قطع کردن آن را میسر می‌کند و خوشبختانه نیازی نیست تا برای پر کردن نوار آن، کار خاصی انجام داد. این نوار در طول زمان و به خودی خود پر خواهد شد.

متاسفانه تمامی تجهیزاتی که نیاز دارید تا با کمک آنها به شخصی سازی مورد نظرتان برسید، در بخش Krypt قرار گرفته‌اند

مورد دیگر به دو سیستم Krushing Blows و Fatal Blows برمی‌گردد که می‌توان آنها را جایگزین فنون X-Ray دانست. Krushing Blows ضربه‌هایی هستند که به صورت سینماتیک اجرا می‌شوند و برای آنجام آنها، یک سری کنش و واکنش در طول مبارزه نیاز است. در سوی دیگر Fatal Blows قرار دارد که پس از رسیدن نوار سلامتی به زیر ۳۰٪ فعال خواهد شد. این امکان از آن جهت فراهم شده که جهت مبارزه به یک باره تغییر کند و بازیکنی که باخت را پیش چشمانش می‌بیند، تسلیم نشود.

مهمترین خصوصیت بازی Mortal Kombat 11 که آن را از نسخه‌های پیشین سری متمایز می‌کند، به شخصی سازی کاراکترها برمی‌گردد؛ جایی که بازیکن به دلخواه لباس، تجهیزات و حتی فنون را می‌چیند و به این ترتیب، مدل انحصاری خودش را درست می‌کند. با این اوصاف، شاید بتوان هزران مدل از هر کاراکتر ساخت که هرکدام ویژگی‌های منحصر به فرد دارند. بدون شک این قابلیت در نسخه‌های بعدی بیشتر مورد استفاده قرار خواهد گرفت و از این بابت، باید به تیم سازنده بازی تبریک گفت.

شخصی سازی کاراکتر، عمق زیادی را به مبارزات می‌بخشد و برخی از ویژگی‌های این بخش، مسیر گیم پلی را هم تغییر می‌دهد

حذف قابلیت دویدن و به نوعی Stamina Bar از دیگر مواردی است که طرفداران قدیمی بلافاصله آن را احساس خواهند کرد. موضوعی که به تنهایی اصلا بد نیست اما می‌تواند گیمرهایی را که همیشه روی این توانایی اتکا می‌کردند، با چالش جدی مواجه کند.

مثل همیشه MK در نشان دادن خشونت افسار گسیخته از هیچ تلاشی فروگذاری نمی‌کند و حالا می‌توان با اطمینان از خشن‌ترین بازی چند سال اخیر صنعت گیم صحبت کرد. فیتالیتی و بروتالیتی‌ها آنقدر خوب و البته خشن طراحی شده‌اند که فقط خود Ed Boon و تیمش می‌توانند نمونه‌های بهتر آن را خلق کنند. متاسفانه در این بین، چند تا از فیتالیتی‌ها جذاب نیستند و مانند وصله ناجور به بازی عمل می‌کنند که از بین آنها می‌توان به Mr. Cage’s Neighbourhood اشاره کرد. اینکه جانی کیج پس از کندن بالا تنه حریف، بخواهد با گفتن یک سری دیالوگ بامزه مخاطب را بخنداند، ربطی به فرنچایز Mortal Kombat و آن هم بخش فیتالیتی ندارد.

مثل همیشه MK در نشان دادن خشونت افسار گسیخته از هیچ تلاشی فروگذاری نمی‌کند و حالا می‌توان با اطمینان از خشن‌ترین بازی چند سال اخیر صنعت گیم صحبت کرد

بخش Ladder هم که از نسخه اول سری وجود داشت، این دفعه با تنوع قابل قبولی بازگشته تا بازیکنان به هیچ وجه احساس کمبود نکنند. این بخش به دو مود Klassic Tower و Tower of Time تقسیم می‌شود که هرکدامشان از چند قسمت کوچکتر تشکیل شده‌اند. Klassic عملا فرقی با گذشته ندارد و به جز مود Survivor و Endless اتفاق جدیدی در آن نمی‌افتد اما در نقطه مقابل زمان قرار دارد که در قسمت Tower of Time حرف اول را می‌زند. چالش‌های گوناگونی وجود دارند که هر روز آپدیت می‌شوند و باید تا یک زمان مشخص، آنها را انجام داد. معمولا این چالش‌ها بعد از ۲۴ ساعت تغییر می‌کنند و به شکل دیگری روی صفحه پدیدار می‌شوند. خوشبختانه پچ سوم بازی بسیاری از مشکلات پیرامون Tower of Time و Krypt را حل کرد ولی این موضوع مانع از عصبانیت بازیکنان و طرفداران سری نشده است.

اگر از طرفداران Ladder باشید، حتما این نسخه را تجربه کنید زیرا مودهای متنوعی برای آن تدارک دیده شده است

مبارزه‌های آنلاین همواره یکی از بخش‌های هیجان انگیز و جذاب این فرنچایز بوده‌اند که در بازی حاضر هم شاهد حضور این بخش هستیم. این قسمت فرق چندانی با گذشته نکرده به جز یک تفاوت بزرگ و البته مهم که به League اختصاص دارد. حالا همه می‌توانند برای یک هدف تلاش کنند و در مسابقات بزرگ و رسمی روبروی حریف‌های خود صف آرایی کنند. هنگام نوشتن این نقد، هنوز چنین بخشی فعال نشده بود اما می‌توان امید داشت که Netherrealm به خوبی از پس چنین چالشی برآید.

در مجموع، عملکرد بازی Mortal Kombat 11 را باید مثبت ارزیابی کرد و آن را از حالا بهترین عنوان مبارزه‌ای در سال ۲۰۱۹ دانست. البته کار سازندگان با این بازی هنوز تمام نشده و به زودی شاهد معرفی شخصیت‌های مهمان این نسخه خواهیم بود.

 


8.5 عالی
در مجموع، عملکرد بازی Mortal Kombat 11 را باید مثبت ارزیابی کرد و آن را از همین حالا بهترین عنوان مبارزه‌ای در سال ۲۰۱۹ دانست. البته کار سازندگان با این بازی هنوز تمام نشده و به زودی شاهد معرفی شخصیت‌های مهمان این نسخه خواهیم بود.
  • کات سین‌های سینماتیک بسیار خوب
  • داستان نسبت به نسخه قبل پیشرفت قابل قبولی دارد
  • صداپیشه‌های خوب که به خوبی به شخصیت‌ها جان بخشیده‌اند
  • گرافیک فنی و هنری خیره کننده
  • گیم پلی آشنا و در دسترس
  • Krushing Blow و Fatal Blow حساسیت مبارزات را بالا می‌برند
  • باگ‌هایی در بخش داستانی
  • تمامی محتویات داخل بازی پشت بخش Krypt پنهان شده‌اند
  • سختی نامتعادل Tower of Time
  • برای باز کردن تمام جعبه‌های Krypt باید صدها ساعت زمان گذاشت
  • صداپیشگی بسیار بد Ronda Rousey

مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments