1%
  • 0/10

گوشی‌های هوشمند چه مشکلاتی برای کودکان ایجاد می‌کنند؟

اختلالات روانی ناشی از کاربرد گوشی‌ های هوشمند

گوشی‌های هوشمند چه مشکلاتی برای کودکان ایجاد می‌کنند؟ ۰ ۱۱ آذر ۱۳۹۸ اخبار فناوری کپی لینک
گوشی هوشمند

تحقیقاتی در رابطه با تاثیر گوشی‌های هوشمند بر سلامت روان کودکان انجام شده و احتمالاتی در رابطه با اینکه این دستگاه‌ها باعث بروز اختلالات و نیز آسیب دیدن سلامت روانی آنها می‌شوند، داده شده است.

میزان زمانی که کودکان و نوجوانان با استفاده از گوشی‌های خود می‌گذرانند به نگرانی فزاینده‌ای تبدیل شده است، اما کارشناسان می‌گویند هنوز شواهد و مدارکی دال بر اینکه آیا صرف زمان برای کاربرد گوشی به خودی خود مضر است، وجود ندارد.

کارشناسان قصد دارند فراتر از زمانی که کودکان و جوانان به استفاده از گوشی‌های هوشمند می‌پردازند را بررسی کنند و به تحقیق درباره نوع ارتباطی که با چنین دستگاه‌هایی برقرار می‌کنند بپردازند.

این تحقیقات نشان داد که ۲۳ درصد جوانان رابطه ناکارآمدی با گوشی‌های هوشمندشان دارند و این موضوع ارتباط مستقیمی با سلامت روانی ضعیف‌تر دارد، با این حال محققان هنوز نمی‌توانند به صراحت بگویند که استفاده از موبایل چنین مشکلاتی را به وجود می‌آورد.

دکتر نیکولا کالک از کالج کینگ لندن، می‌گوید: تعداد قابل توجهی از نوجوانان و جوانان کشورهای مختلف خود الگوی رفتاری متفاوتی در رابطه با استفاده از گوشی‌های موبایل دارند که این رفتارها از اعتیاد قابل تشخیص است. با این حال نیاز به مطالعات بیشتری وجود دارد.

در تحقیقات دیگری ۴۲ هزار نفر از سراسر اروپا، آسیا و آمریکا با میانگین سنی حدود ۲۰ سال مورد مطالعه قرار گرفتند.

این مطالعات به مشکلاتی در رابطه با طرز استفاده کاربران از گوشی‌های موبایل پرداخت و رفتارهایی مانند اضطراب هنگام دسترسی نداشتن به گوشی یا کنار گذاشتن سایر فعالیت‌ها برای گذراندن زمان با موبایل را مورد بررسی قرار داد.

در مجموع این تیم اعلام کرد که به طور متوسط مطالعات نشان می‌دهند که از هر چهار کودک یکی در رابطه با استفاده از گوشی‌های هوشمند مشکل دارند و دختران در اواخر دوره نوجوانی احتمال بروز چنین رفتاری را دارند.

در ادامه این مطالعات نشان داد که مشکلات استفاده از تلفن‌های هوشمند در افراد مرفه رایج‌تر است و می‌توان این موضوع را به افراد با اعتماد به‌ نفس پایین‌تر و نیز افراد تنها تعمیم داد. همچنین مشخص شد که در بین مبتلایان به اعتیاد به اینترنت، اعتیاد به فیس‌بوک، خرید اجباری و سطوح بالاتر مشروبات الکلی و استعمال سیگار شایع‌تر است.

مطالعات درباره سلامت روان، نتایج حاکی از آن است افرادی که بیش از حد از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنند دچار افسردگی می‌شوند و در بسیاری موارد عوارضی همچون اضطراب، احساس استرس، خواب سبک و همچنین بدتر شدن وضعیت تحصیلی را در پی دارد.

با این حال خیلی زود است که استفاده از تلفن‌های هوشمند را یک اعتیاد قلمداد کنیم، چرا که الگوهای مشابه رفتاری و عاطفی مرتبط نیز در استفاده از این دستگاه‌ها وجود دارد.

گوشی هوشمند کودکان

بسیاری معتقدند که در دسترس بودن و فراگیر شدن تلفن‌های هوشمند در زندگی روزمره گاهی به معنای استفاده نادرست آن یعنی سو‌ءاستفاده تعبیر می‌شود.

استفاده از گوشی‌های موبایل مفید است اما هنگامی که کاربران شروع به استفاده بیش از حد کرده و زمان و هزینه‌ای که بابت استفاده از این دستگاه‌ها می‌کنند می‌توان به تاثیرات مخرب آن توجه کرد.

دکتر ایمی اوربن از دانشگاه کمبریج نگرانی‌هایی را در مورد استفاده از اینترنت مطرح کرد. به گفته وی استفاده از گوشی‌های هوشمند از یک سو و کاربرد اینترنت از سوی دیگر موضوعاتی است که به جاده دو طرفه‌ای در کاربرد این دستگاه‌ها تبدیل می‌شود.

 

یکی از مواردی که والدین باید به آن توجه کنند این است که آیا استفاده از گوشی موبایل و اینترنت روی فعالیت‌های درسی، روابط و سایر علایق فرزندانشان تاثیر گذار است.

با همه این‌ها هنوز نتایجی مبنی بر اینکه گوشی‌های هوشمند باعث بروز اختلالات روانی در کودکان می‌شود به دست نیامده است.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments