گجت‌های پیشرفته
1%
  • 0/10

گجت‌های قدیمی پیشرفته‌ای که رکورد جهانی ثبت کردند

از 1100 نوکیا تا نینتندو سوییچ

گجت‌های قدیمی پیشرفته‌ای که رکورد جهانی ثبت کردند ۰ ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ مقالات فناوری کپی لینک

تمام گجت‌ها با فناوری پیشرفته که رکورد جهانی ثبت می‌کنند، نشان‌دهنده دستیابی به امکاناتی هستند که زمانی غیرممکن تلقی می‌شدند. اما همه گجت‌های پرفروشی که زمانی رکورد جهانی ثبت کردند و در اوج بودند، ممکن است حالا اثری از آنها نباشد.

پرفروش‌ترین گوشی هوشمند و دوربین با وضوح بالا متعلق به برند اپل یا سامسونگ نیست. اکنون دوربین‌ها می‌توانند بیش از آنچه چشمان شما می‌توانند ببینند را ثبت کنند و سال‌های گذشته که ما آن همه امکانات ساده‌تر بود، در واقع زمانی بود که واقعیت افزوده (AR)، واقعیت مجازی(VR) و رایج‌ترین فناوری امروزی به پیشرفت‌های خود دست یافتند. ثبت رکورد جهانی یک شاهکار است و جای تعجب نیست که بیشتر این لیست شامل اسم‌های بزرگی مانند نینتندو، اپل، گوگل، ناسا و MIT است.

پرفروش‌ترین گوشی هوشمند

با توجه به جایگاهی اپل به‌عنوان یک غول فناوری، قرار گرفتن نام این کمپانی در فهرست رکوردهای جهانی قطعی بود و به جرات می‌توان گفت که این شرکت بیش از یک رکورد ثبت کرده است. آیفون 6 اپل که در سه روز اول عرضه در ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۴ بیش از ۱۰ میلیون دستگاه فروخت و آن را به سریع‌ترین رکورد فروش گوشی و یکی از بهترین آیفون‌های تمام دوران تبدیل کرد. آیفون 6 بزرگ‌تر و نازک‌تر از مدل قبلی و دارای چندین ویژگی جدید بود. صفحه نمایش 4.7 اینچی رتینا، تراشه پر زرق‌و‌برق  A8و بدنه بدون درز با دقت مهندسی شده تنها برخی از مشخصات محبوب این گوشی بودند. همانطور که تیم کوک، مدیر‌عامل اپل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «فروش آیفون 6 و آیفون 6 پلاس از انتظارات فراتر رفت». این دستگاه با قیمت خرده‌فروشی ۱۹۹ دلار در دسترس عموم قرار گرفت، با مقدار تعدیل شده بر اساس تورم امروز تنها به حدود ۲۵۰ دلار که بسیار ارزان‌تر از آیفون‌های موجود در بازار است. این قیمت زمینه را برای آیفون 6 فراهم کرد تا جایگاه خود را در تاریخ ثبت کند.

اولین عینک هوشمند

بسیاری احتمالاً سال ۲۰۱۲ را به خاطر دارند که زمزمه‌هایی درباره “پایان جهان” در ۲۱ دسامبر ۲۰۱۲ منتشر شده بود. اولین عینک هوشمند در آوریل ۲۰۱۲ و برای آزمایش یک سال بعد در آوریل ۲۰۱۳ به تعداد انگشت شماری عرضه شد. جدا از ماژول مستطیلی کوچک در یک طرف، فناوری پوشیدنی تقریباً شبیه یک عینک معمولی بود. این دستگاه با فرمان‌های صوتی و لمسی عمل می‌کرد و دارای دوربین، بلندگو، میکروفون و پورت USB بود. با این عینک می‌شد عکس گرفت، ایمیل‌ها را بررسی کرد، به متن‌ها پاسخ داد و تقریباً هر کاری را که با یک تلفن هوشمند واقعی می‌توان انجام داد. تنها کاری که باید انجام می‌دادید این بود که به بالا نگاه کنید و صفحه کوچک فعال شود.

اما این عینک هوشمند گوگل هرگز در فروشگاه‌ها به عنوان یک محصول تجاری در دسترس نبود. این رویا کنار گذاشته شد، اما عینک گوگل هرگز به پایان راه نرسید. این فناوری به‌عنوان اولین فناوری هوشمند پوشیدنی مبتنی بر عینک در تاریخ ثبت شده و این تمام چیزی است که خواهد ماند. ایده یک عینک که مانند گوشی هوشمند کار می‌کند، خلاقانه بود، اما نگرانی‌های اخلاقی و حفظ حریم خصوصی فزاینده همراه با برچسب قیمت بالا، آینده‌ای را که محصول ممکن است داشته باشد را به چالش می‌کشد. اگرچه محصولات مشابهی امروز در دسترس قرار گرفته‌اند اما این گوگل بود که اولین عینک هوشمند را ساخت.

بالاترین رزولوشن دوربین

یک لنز بیشتر از 5 فوت، شش فیلتر تخصصی، وزن زیاد ۶۰۰۰ پوند، بیش از دو دهه کار سخت. دوربین تلسکوپ بزرگ سینوپتیک (LSST) رصدخانه Vera C. Rubin نه تنها رکورد دوربین دیجیتال با بالاترین وضوح را در جهان دارد، بلکه بزرگترین دوربین دیجیتالی است که تاکنون ساخته شده و دارای بزرگترین لنز نوری و بزرگترین حسگر است. این دوربین برای جمع‌آوری داده‌ها در طول یک دهه با سرعت ۱۵ ترابایت، در شب در حالی که در بالای رصدخانه ثابت است ساخته شده است.

این دوربین دارای سنسور ۳۲۰۰ مگاپیکسلی، نمای میدان ۹.۶ درجه مربع، صفحه کانونی با عرض ۶۴ سانتی‌متر، فواصل نوردهی ۱۵ ثانیه و در مجموع ۱۸۹ سنسور دستگاه همراه با شارژ است. تا سال ۲۰۲۴، بالاترین وضوح دوربین در گوشی‌های هوشمند تنها ۲۰۰ مگاپیکسل است که فقط ۶ درصد وضوح LSST است. انتظار می‌رود که ۳۷ میلیارد ستاره و کهکشان را در طول ۱۰ سال فعالیت خود رصد کند و بیش از هر زمان دیگری فضایی را به تصویر بکشد که برای انسان غیرقابل دسترس است و مرحله بعدی احتمالا ثبت تصاویری از بیگانگان باشد.

اولین هدست واقعیت مجازی (VR) ردیابی چشم

سال ۲۰۱۵ تازه دنیای واقعیت مجازی داشت شکل می‌گرفت که پروژه خلاقانه هدست واقعیت مجازی FOVE Inc.  با قابلیت چشم ردیابی معرفی شد. اما ویژگی «ردیابی چشم» دقیقاً چیست؟ این بدان معنی است که هدست می‌تواند ظریف‌ترین حرکات چشم شما را با دقت کمتر از 0.2 درجه حس کند و اجازه می‌دهد با آنها نشانه‌گیری کنید. وقتی روی یک شی خاص فوکوس می‌کنید، دستگاه پس‌زمینه را محو می‌کند و به شما امکان می‌دهد با شخصیت‌های مجازی ارتباط چشمی برقرار کنید. چشم‌های شما دقیقاً مانند زندگی واقعی کار می‌کنند، بنابراین می‌توانید بدون حرکات سریع سر و شبیه‌سازی‌های غیرواقعی، از تجربه VR لذت ببرید، و بُعد جدیدی از واقعیت مجازی را باز کنید.

پرفروش‌ترین گوشی موبایل

اگر به آمار ۱۰ تلفن پرفروش تاریخ نگاه ‌کنید متوجه می‌شوید که همه آنها نوکیا و آیفون هستند. در وهله اول، نوکیا 1100 است و اگر فکر کنید که این شرکت به دلیل خروج از بازار موبایل دنیا، نامش هم از بین پرفروش‌ترین برندهای دنیا خط خورده، سخت در اشتباه‌ هستید. نوکیا 1100 از زمانی که در سال ۲۰۰۳ عرضه شد، بیش از ۲۵۰ میلیون دستگاه فروخته است. پس از آن نوکیا از 1110 بیش از ۲۴۸ میلیون دستگاه فروخت. 1100 بسیار جلوتر از زمان خود بود و طول عمر باتری و دوام فوق‌العاده‌ای داشت. به دلیل قیمت مناسب و دسترسی آسان، در کشورهای در حال توسعه بسیار محبوب بود. دنیای گوشی‌های هوشمند از آن زمان تا‌کنون راه طولانی را پیموده است، اما خاطره بازی مار و نردبان در یک گوشی نوکیا قدیمی تجربه‌ای است که نمی‌توانید برای آن قیمت‌گذاری کنید.

اولین کنسول بازی دستی واقعیت افزوده (AR)

کنسول‌های بازی دستی نینتندو چیزی از آیفون‌های امروزی کم نداشتند، اگر نه بیشتر، به همان اندازه محبوب و موفق بودند و در حالی که هزاره‌ها وارد بزرگسالی شدند و کنسول‌های بازی کوچک خود را پشت سر گذاشتند، نینتندو فقط به جلو رفت و در نهایت به اولین برندی تبدیل شد که یک کنسول بازی دستی واقعیت افزوده ایجاد کرد. نینتندو 3DS که در بهار ۲۰۱۱ راه اندازی شد، در طراحی لپ‌تاپ تاشو و کامل با صفحه لمسی، صفحه نمایش سه‌بعدی با نوار لغزنده و شش کارت AR عرضه شد. علیرغم اینکه اولین کنسولی بود که AR را در خود جای داد، بیشتر بازاریابی حول صفحه نمایش سه بعدی بود که می‌توانست تصاویر استریوسکوپی را بدون استفاده از عینک سه‌بعدی نمایش دهد.

اولین لپ‌تاپ تاشو

شاید ندانید که رکوردی با نام اولین لپ‌تاپ تاشو در جهان وجود دارد، زیرا اگر دو صفحه تخت توسط لولا به هم متصل نباشند، لپ‌تاپ دقیقاً به‌چه شکلی کار می‌کند. سال ۱۹۷۵ و ۱۹۸۱ زمانی که IBM 5100 و Osborne 1 به‌ترتیب عرضه شدند، اولین کامپیوتر قابل حمل و اولین “لپ‌تاپ” دنیا به‌شمار می‌رفتند، درست قبل از تولد اولین لپ‌تاپ تاشو در سال 1982 – GRiD Compass ناسا. این اولین طراحی بود که اگرچه امروز سنتی به‌نظر می‌رسد و فقط ۵۱۲ کیلوبایت رم داشت، اما در زمان خود دستگاه فوق‌العاده‌ای بود.

این اولین “لپ‌تاپ واقعی” بود که حدود ۱۰ پوند وزن و ۸۱۵۰ دلار قیمت داشت. قیمت بالا باعث شد که این لپ‌تاپ به فروش خوبی دست پیدا نکند، اما پشتیبانی از قاب منیزیمی، حافظه حباب‌دار و صفحه تخت لپ‌تاپ از ویژگی‌های این دستگاه بود.

سریع‌ترین دوربین جهان

۱۵۶ تریلیون فریم در ثانیه، رکوردی است که این دوربین را به سریع‌ترین دوربین جهان تبدیل می‌کند. یک تریلیون برابر با ۱۰۰۰ میلیارد با ۱۲ صفر است. این دوربین برای استفاده عمومی ساخته نشده است. دوربین SCARF فمتو می‌تواند رویدادهایی را که در چهار میلیاردم ثانیه رخ می‌دهند ضبط کند. ممکن است تعجب کنید که با چنین دوربینی چه می‌خواهید بکنید.

این فناوری به نام عکاسی فوق سریع فشرده (CUP) در سال ۲۰۱۴ توسعه یافت. سپس به عکاسی فوق سریع فشرده با تریلیون فریم در ثانیه (T-CUP) و سپس به عکاسی طیفی فوق سریع فشرده (CUSP) در سال ۲۰۲۰ تکامل یافت. این تکنولوژی بیشتر برای دانشمندان مفید است تا بتوانند رویدادهای بسیار سریع مانند مغناطیس زدایی آلیاژهای فلزی و امواج ضربه‌ای را که در سلول‌های زنده حرکت می‌کنند، مشاهده کنند.



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments