بهترین بازی‌ های ترسناک

پنج مورد از بهترین بازی‌ های ترسناک که از استراتژی غافلگیری استفاده می‌کنند ‌

و پنج مورد دیگر که بیش از حد از این استراتژی بهره برده‌اند!

1%
  • 0/10
پنج مورد از بهترین بازی‌ های ترسناک که از استراتژی غافلگیری استفاده می‌کنند ‌ ۰ ۰۳ شهریور ۱۴۰۱ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

بهترین بازی‌ های ترسناک همیشه تجربه‌ای متمایز را به بازیکنان ارائه داده‌اند. در حالی که برخی از گیم پلی‌هایی به سبک اکشن و بقا لذت می‌برند، برخی دیگر روند داستانی و یا معمایی یک بازی را ترجیح می‌دهند. توسعه دهندگان همیشه در طراحی عناصر مختلف این سبک از بازی نیز آزادی عمل داشته‌اند و تیم طراحان خلاقیت به خرج داده‌اند. با این حال بیشتر بازی‌های ترسناک بر گیم پلی اکشن و روند داستانی بازی تمرکز دارند مانند مجموعه بازی Resident Evil که بهترین مثال برای این موضوع است.

در حالی که فرنچایز Resident Evil به خاطر سبک ترسناک و بقا و زامبی‌های خود شناخته شده است، بسیاری از عناوین دیگر بیشتر بر عناصر جوی و داستانی تیره و تار تکیه دارند. برای وحشتناک شدن همه بازی‌ های ترسناک به عناصر غافلگیری و صحنه‌های ترسناک ناگهانی نیازی نیست. بسیاری از توسعه دهندگان توانسته‌اند بدون تکیه بر عناصر غافلگیر کننده و با روش‌های هیجان‌انگیز یا مبتکرانه بازیکنان خود را بترسانند. غافلگیری‌های بازی‌های ترسناک بسیار بحث برانگیز هستند زیرا اغلب طراحان با تکیه بر این موضوع تنش سازی‌های موثر و مداومی را که باید در بازی باشند را قربانی می‌کنند. از سوی دیگر، همین غافلگیری‌های موثر هستند که می‌توانند در صورت استفاده کم یک بازی ترسناک را تقویت کنند.

پنج مورد از بهترین بازی‌ های ترسناک که بیش از حد بر روی عناصر غافلگیری تکیه کرده‌اند

۵. بازی Amnesia: The Dark Descent

در سال ۲۰۱۰ شرکت فریکشنال گیمز (Frictional Games) نسخه اول از این بازی را برای رایانه‌های شخصی منتشر کرد. مجموعه آمنزیا (Amnesia) یک بازی به سبک ترس و بقا و به حالت اول شخص است که بازیکنان در آن نقش یک شخصیت بی‌دفاع را دارند که تنها گزینه‌های او برای بقا، فرار و قایم شدن است. بازیکنان تا پایان بازی به هیچ صحنه اکشنی برنمی‌خورند و تنها باید قلعه رمزآلود بازی را تا به انتها جستجو کنند و از برخورد با هیولاها خودداری کنند. یکی از عناصر خلاقانه‌ای که در این مجموعه طراحی شد عنصر گیم پلی‌ای بود که به شخصیت اصلی اجازه می‌داد تا با ترس از تاریکی خود غلبه کند و از تاریکی‌ای استفاده کند که تنها پناه او برای فرار از دست موجودات عجیب و غریب است.

با اینکه مجموعه آمنزیا نقش اساسی در الهام بخشی و ایده دادن به بسیاری از بازی‌های ترسناک پس از خود داشت اما با تکیه بیش از حد بر روی عناصر غافلگیری در طراحی گیم پلی خود جزو بازی‌هایی قرار گرفت که طرفداران این ژانر بیش از یک بار امتحان نخواهند کرد.

۴. بازی Paranormal Activity: The Lost Soul

شرکت توسعه دهنده بازی‌های ویدیویی واقعیت مجازی VRWERX در سال ۲۰۱۷ این بازی را منتشر کرد و بازی Paranormal Activity: The Lost Soul به سرعت تبدیل به یکی از مهم‌ترین و محبوب‌ترین بازی‌های هدست پلی استیشن VR شد. بازیکنان در این بازی در یک خانه جن زده به جستجو می‌پردازند. صدا و تصویر در گیم پلی به خوبی ترکیب شده‌اند و بودن در فضایی ترسناک را به خوبی القا می‌کنند. صدای کوبیدن، قدم برداشتن و کوچکترین صداها با تصاویری با گرافیک عالی تجربه‌ای فراموش نشدنی به بازیکنان می‌دهد. تنها مشکلی که در طراحی این بازی وجود دارد استراتژی‌ استفاده از چندین عنصر غافلگیری است که تیم طراحان برای هیجان انگیزتر کردن بازی انتخاب کرده‌اند چرا که استفاده پی‌در‌پی از این عناصر در روند گیم پلی پس از گذشت چند مرحله از چالش برانگیز بودن بازی کم می‌کند.

۳. بازی Resident Evil 7: Biohazard

اولین بار در این بازی بود که شرکت کپ‌کام (Capcom) استراتژی جدیدی در بازی‌های ژانر ترسناکش ارائه می‌کرد. در قسمت هفتم فرنچایز محبوب رزیدنت اویل سبک اکشن ترسناک همیشگی حفظ شد اما بازیکنان دیگر مجبور نبودند مدام با زامبی‌ها بجنگند، استراتژی جدید بر روی ترس و جنبه‌های وحشتناک تمرکز کرده بود. این قسمت از رزیدنت اویل با استفاده از بهترین موتور‌های گرافیکی نسل خودش به یکی از عالی‌ترین نسخ‌های این مجموعه و بازی‌های سبک اول شخص تبدیل شد. تمام نسخه‌های این قسمت تجربه‌ای ویژه را به بازیکنان ارائه می‌دهند اما نسخه پلی استیشن VR یکی از بالاترین رتبه‌ها را دارد.

علاوه بر رویارویی با خانواده‌ای وحشتناک و جهش یافته‌، بازیکنان با صحنه‌های غیرقابل پیش بینی زیادی مواجه می‌شوند که با پیشرفت در روند بازی تنش را افزایش می‌دهند. اگرچه توسعه این قسمت با موتور بازی RE به آن امتیاز طراحی صحنه و ویژگی‌های بصری بالایی داده است اما گیم پلی بازی با راه‌هایی بیش از استفاده از عناصر غافلگیری نیز می‌توانست پیشرفت چشمگیری داشته باشد.

۲. بازی Outlast بخش‌های اول و دوم

در صنعت بازی و جامعه گیمرها مجموعه اوت‌لست (Outlast) دنبال کنندگان خاص خود را دارد. قسمت اول این فرنچایز پس از گذشت نه سال هنوز هم به عنوان یکی از بهترین بازی‌های ویدیویی ترسناک ساخته شده شناخته می‌شود. عناوین این مجموعه به علت سبک تعقیب و گریز و غافلگیری‌های زیادی که دارند به اندازه کافی محبوب نشده‌اند. همانطور که از عنوان بازی مشخص است نیز تنها راه برای بازیکنان مخفی شدن در محیط و استفاده از آن به نفع خود برای گریز از هیولاها است. صحنه‌های خون‌آلود و هیولاهای متعددی که بازیکنان هر چند دقیقه یکبار با آن‌ها مواجه می‌شوند گیم پلی را بی‌شک خوفناک کرده‌اند اما کمتر بودن صحنه‌های غافلگیری و استفاده از استراتژی‌های متفاوت‌تر می‌توانست بازی را به موفقیت بیشتری برساند.

۱. بازی Home Sweet Home

چند دقیقه اول Home Sweet Home یک قاب فوق العاده از فضای بازی‌های ترسناک را ارائه می‌کند. این بازی به سبک ترسناک و اول شخص ساده است اما داستان منحصربه‌فرد آن از اساطیر تایلندی و تونل‌های پیچ در پیچی که به طور غیرمنطقی تغییر می‌کنند و بازیکنان را سرگردان می‌کنند به بازی سبکی بخصوص داده‌اند. داستان بازی درباره مردی به نام تیم است که هنوز در غم از دست دادن همسرش است. تیم آنقدر در سوگ همسر خود غرق می‌شود که وقتی یک روز از خواب بیدار می‌شود خود را در شرایط  بسیار پیچیده و عجیبی میابد. بازیکنان در نقش تیم باید سعی کنند تا از پیچ و خم‌های وحشتناک بیرون بیایند و معمای تغییرات پیش آمده را حل کنند. بازی با فضای تیره و تار خاص خود و داستانی نو‌آورانه‌ تجربه جدیدی محسوب می‌شود اما با اتخاذ روش‌های متفاوت‌تری از غافلگیری‌های خوفناک، گیم پلی بازی می‌توانست هیجان انگیزتر باشد.

درست است که غافلگیری تا به امروز یکی از اساسی‌ترین و پرتکرارترین استراتژی‌ها برای بازی‌های ترسناک بوده است اما بسیاری از توسعه دهندگان بازی ثابت کرده‌اند که برای طراحی داستان و گیم پلی ترسناک نیازی نیست که به طور زیاد از صحنه‌های غافلگیر کننده استفاده کرد.

پنج مورد از بهترین بازی‌ های ترسناک که از استراتژی غافلگیری به خوبی بهره برده‌اند

۵. بازی Fatal Frame

در سال ۲۰۰۱ اولین قسمت از این مجموعه توسط شرکت ژاپنی تکمو (Tecmo) برای پلی استیشن 2 منتشر شد. سری Fatal Frame که با نام Project Zero نیز شناخته می‌شود یک مجموعه به سبک ترس و وحشت با دید سوم شخص است که فضای آن کمی یادآورد فیلم‌های سایلنت هیل Silent Hill است. با وام گرفتن چند ترفند از فیلم‌های ترسناک ژاپنی و همچنین سایلنت هیل فضای بازی به بهترین شکل طراحی شده است. بازیکنان در روند بازی به مرور زمان، افزایش ترس  و وحشت را حس می‌کنند و در این بین تنها سلاح آن‌ها یک دوربین مرموز است که شخصیت اصلی بازی به آن مجهز شده است و تنها محافظ او در برابر ارواح شیطانی مهاجم است. با گیم پلی چالش برانگیز و روند داستانی مناسب این بازی موفق به کسب رضایت بیش از نود و پنج درصد طرفداران سبک باز‌های ترسناک شده است.

۴. بازی Blair Witch

اتفاقات بازی ویدیویی بلر ویچ (Blair Witch) در همان دنیای فیلم سینمایی ترسناک کلاسیک The Blair Witch Project رخ می‌دهد. در داستان بازی یک کودک در جنگل بلر ویچ گم شده است و شخصیت اصلی الیس، که یک افسر پلیس با مشکلات متعدد روانی است راهی ماموریتی می‌شود تا این کودک را پیدا کند. بازیکنان کنترل الیس را به دست می‌گیرند و به همراه سگ او، بولت (Bullet)، سعی می‌کنند تا معماهای جنگل مخوف بلر ویچ را حل کنند. شخصیت پردازی و نوع روایت داستان در ترکیب با گیم پلی بی‌نظیر این بازی توانسته است تجربه‌ای ویژه را برای دوستداران سبک بازی‌های ترسناک ارائه کند.

۳. بازی PT

بازی PT یک عنوان در سبک وحشت روان‌شناختی و به حالت اول شخص است که اولین بار در سال ۲۰۱۴ به عنوان نسخه‌ای نمایشی برای پلی استیشن 4 در دسترس قرار گرفت. استودیو کوجیما پروداکشنز (Kojima Productions) ابتدا این بازی را به عنوان یک تیزر قابل پخش برای احیای بازی Silent Hill منتشر کرد، اما تیزر اولیه بازی محبوبت زیادی پیدا کرد. PT در واقع کمی آزاردهنده بود زیرا بازیکنان در تمام طول بازی در خانه‌ای نسبتا تاریک توسط یک روح خشن به نام لیزا (Lisa) شکار می‌شدند و این تعقیب وگریز تا حل شدن آخرین معما ادامه داشت. در گیم پلی بازیکنان با جستجو در راهروهایی که مدام در هم تنیده می‌شدند گیج می‌شدند و حضور روحی خشمگین که آن‌ها را دنبال می‌کرد هیجانی متفاوت‌تر از دیگر بازی‌های هم مانندش ارائه می‌کرد. متأسفانه تیم سازندگان علیرغم نقدهای بسیار خوب بازی، کار بر روی نسخه کامل را متوقف کردند و دموی PT تبدیل به تنها نسخه موجود شد و دلیل آن نیز استعفای کوجیما، ناشر بازی، از استودیو کونامی بود.

۲. بازی Alien: Isolation

در سال ۲۰۱۴ بازی Alien Isolation برای رایانه های شخصی، ایکس باکس 360، ایکس باکس وان، پلی استیشن 3 و پلی استیشن 4 در دسترس قرار گرفت. این بازی هنوز جامع‌ترین و دقیق‌ترین اقتباس از مجموعه بازی‌های ویدیویی بیگانه (Alien) تا به امروز به شمار می‌رود. گیمرها کنترل الن ریپلی (Ellen Ripley) دختر شخصیت اصلی بازی را به دست می‌گیرند که اولین بار پس از گذشت پانزده سال از وقایع فیلم اصلی در مجموعه بیگانه حضور پیدا می‌کند. فضای متشنج و مضامین فیلم اول در این بازی حضور دارند و همچنین گیم پلی تعقیب و گریز بین نقش اصلی و بیگانه زنومورف (Xenomorph) نیز به خوبی ساخته شده است. هوش مصنوعی طراحی شده برای زنومورف به شیوه‌ای واقع بینانه و غیرقابل پیش بینی به کوچکترین فعالیت بازیکن واکنش نشان می‌دهد که واقعا باعث افزایش تنش در فضای بازی می‌شود.

۱. بازی Silent Hill 2

شرکت کونامی ناشر این بازی، اولین بار در سال ۲۰۰۱ قسمت دوم بازی سایلنت هیل را برای پلی استیشن 2 منتشر کرد. نقش اصلی بازی جیمز ساندرلند (James Sunderland) است که در ابتدای داستان نامه‌ای از همسر فقیدش دریافت می‌کند که به او می‌گوید به شهر سایلنت هیل برود. جیمز بی‌معطلی خود را به شهر خالی از سکنه سایلنت هیل می‌رساند و با سلسله‌ای از اتفاقات عجیب و مخوف مواجه می‌شود. عناصر وحشت آوری که در سرتاسر گیم پلی قرار داده شده‌اند به طور حساب شده توجه بازیکنان را به خود جلب می‌کنند، به شکلی که بازیکن عمیقا در اتمسفر و صحنه‌های مه‌آلود و تاریک بازی فرو می‌رود. ترس و تشنج مراحل بازی کم کم تشدید می‌شوند و داستان بازی نیز در این بین به طرز بی‌عیب و نقصی روایت می‌شود. در صحنه‌های بازی عناصر غافلگیری به صورت متعادلی استفاده شده و استراتژی‌های به کار گرفته شده بازی را به یادماندنی کرده‌ است.

بازی‌های ژانر وحشت همواره یکی از اجزای جدایی ناپذیر صنعت بازی‌های ویدیویی بوده‌اند و در طی سال‌ها توسعه دهندگان بازی نشان داده‌اند که همیشه می‌توان راه‌های خلاقانه و جدیدی برای ترساندن مخاطبان این سبک پیدا کرد. برای وحشتناک و قابل توجه شدن بازی‌های ترسناک نیازی به استفاده بیش از حد از استراتژی‌های غافلگیری نیست، داستان نوآورانه، طراحی خلاقانه گیم پلی و ترکیب مناسب این دو با هم، برای شوکه کردن بازیکنان کافی است.

در پایان، نظر شما درباره بازی‌های این ژانر چیست؟ کدام یک از بازی‌هایی که در این لیست ذکر شدند را تا به حال بازی کرده‌اید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید. از نظر شما بهترین بازی های ترسناک کدام‌اند؟ 



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments