دی‌سی در برابر مارول – بازی‌های ویدئویی کدام یک بهتر بوده است؟
1%
  • 10/10

دی‌سی در برابر مارول – بازی‌های ویدئویی کدام یک بهتر بوده است؟

آثار شاخص از هر دو کمپانی با شباهت‌ها و تفاوت‌ها

دی‌سی در برابر مارول – بازی‌های ویدئویی کدام یک بهتر بوده است؟ ۰ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ترین‌ها (بازی) کپی لینک

در این مطلب نگاهی خواهیم داشت که بازی‌های ویدئویی ساخته شده توسط دو کمپانی دی‌سی و مارول چه عملکردی داشته و کدام یک برتر بوده‌اند.

در طول چندین سال اخیر هر دو شرکت دی‌سی (DC) و مارول (Marvel) عناوین بسیار باکیفیتی را در حوزه بازی‌های ویدئویی توسعه داده و منتشر کرده‌اند. اگرچه برخی از این عناوین دارای شباهت‌هایی به یکدیگر هستند، سایر موارد بسیار متمایز بوده و فرصت‌های منحصر به فردی را در مقابل طرفداران خود قرار می‌دهند و در عین حال قابلیت‌ها و ویژگی‌های متمایزی نیز دارند.

این عناوین در ژانرها و ساختارهای متفاوتی از آثار ابرقهرمانی بوده و هر کدام از دو کمپانی هم آثار موفق و هم آثار ضعیف داشته‌اند. باید روی این مسئله تاکید دو چندانی را داشته باشیم که هر دو کمپانی بازی‌های فوق‌العاده‌ای را عرضه کرده و بازی‌های مورد انتظار در دست توسعه‌ای نیز دارند که طرفداران چشم انتظار دیدن آن‌ها هستند و برای مثال می‌توان به بازی Marvel’s Wolverine عنوان در دست ساخت استودیو اینسومنیاک گیمز، بازی Marvel 1943: Rise of Hydra و بازی The Wolf Among Us 2 اشاره کرد. در این مطلب به مقایسه دی‌سی و مارول در زمینه بازی‌های ویدئویی پرداخته و بیشتر عناوینی را نیز انتخاب می‌کنیم که در فاصله نسبتا نزدیک‌تری عرضه شده باشند.

سری بازی Batman: Arkham – دی‌سی

اولین و بدون شک بهترین بازی‌ ساخته شده از سوی کامیک‌بوک‌های دی‌سی به سری Batman: Arkham Series ارتباط دارد. عنوان Batman: Arkham Asylum اولین نسخه در این مجموعه بود که تعریف جدیدی از بازی‌های ساخته شده براساس ابرقهرمان‌ها به ویژه کاراکتر بتمن را ارائه داد. در نسخه اول شاهد پیاده‌سازی مکانیزم‌های مبارزات Free Flow و استفاده از گجت‌های بتمن در به منظور پیشبرد مراحل و روایتی استاندارد در تیمارستان آرکهام بودیم. با این حال نسخه دوم تحت عنوان Arkham City، ساختار نسبتا بسته‌تر، خطی‌تر و نیمه سندباکس Arkham Asylum را به جهان بازی پر از جزئیات مختلف بسط و گسترش داد و در هر گوشه و کنار این شهر، تهدیدی برای شوالیه تاریکی فراهم کرد.

این مجموعه سطح انتظارات از بازی‌های ابرقهرمانی را به شکل قابل توجهی بالا برد و عناوین پس از آن باید جوانب متعددی را در نظر می‌گرفتند تا بتواند در سطح و اندازه مشابهی ظاهر شوند. سری Arkham به طوری کاملا جدی با بتمن و شخصیت‌های پیرامون آن برخورد کرد که تا پیش از آن مشاهده نشده بود. آخرین نسخه از این مجموعه تحت عنوان Arkham Knight اگرچه در رتبه پایین‌تری از منظر سطح کیفی در مقایسه با دو بازی قبلی جای می‌گیرد اما هم‌چنان توانست با اضافه کردن بتموبیل حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد.

سری Marvel’s Spider-Man – مارول

نسخه اول از بازی Marvel’s Spider-Man محصول سال 2018 سرانجام همان بازی بود که طرفداران اسپایدرمن برای سال‌ها انتظار دیدنش را داشتند. با الگوبرداری صحیح از سری Batman: Arkham و پیاده‌سازی آن در شهر نیویورک و دنیای ابرقهرمان محبوب مارول، ساخته استودیو اینسومنیاک (Insomniac Games) قابلیت منحصر به فرد این کاراکتر از جمله حرکت با استفاده از تار زدن را به بهترین شکل ممکن در مکانیزم‌های خود پیاده‌سازی کرد و با شخصیت‌های خود نیز به شکلی محترمانه رفتار کرد تا به مانند سایر عناوین انحصاری پلی‌استیشن از پرداخت و روایتی قدرتمند برخوردار باشند.

پس از این بازی، عنوان Spider-Man: Miles Morales ضمن فراهم کردن فرصتی برای طرفداران به منظور قرار گرفتن در نقش مایلز، زمینه‌چینی مناسبی برای نسخه دوم و حضور دو اسپایدرمن در کنار یکدیگر را فراهم کرد. عنوان Marvel’s Spider-Man 2 یکپارچه‌ترین تجربه ممکن از شخصیت اسپایدرمن را در روایتی سینمایی قدرتمندی قرار داده و در عین روایت داستان میخکوب‌کننده، مکانیزم‌های مربوط به مبارزات و حرکت در طول محیط را نیز در سطح جدیدی بهبود می‌بخشد. در رقابت عناوین دی‌سی در برابر مارول بدون شک بازی‌های ویدئویی اسپایدرمن ساخته شده توسط استودیو اینسومنیاک بیشترین حرف ممکن را در مقابل سری Batman Arkham خواهند داشت.

سری بازی Injustice – دی‌سی

یک سری موفق دیگر از عناوین دی‌سی که در فاصله نسبتا نزدیک‌تری نیز عرضه شده به مجموعه Injustice ارتباط داشته که در طول چند سال گذشته، نه تنها به عنوان یک سری بازی در ژانر فایتینگ به محبوبیت بسیار زیادی دست پیدا کرده بلکه فضاسازی صورت گرفته از آن در یونیورس دی‌سی نیز از توجه زیادی برخوردار شده است.

اولین نسخه از بازی Injustice ساخته استودیو ندرریلم (NetherRealm Studios) اثری ممتاز، باکیفیت و محبوبی بود که تمامی شاخصه‌های مورد انتظار از یک بازی فایتینگ را برآورده می‌کرد و در عین حال داستان قابل قبولی را هم ارائه می‌کرد. بازی Injustice 2 روی شانه‌های نسخه قبل خود سوار شد و به گسترش آن پرداخت و در عین ارائه یک داستان جذاب‌تر و پایان‌بندی درخشان با گرافیک، انیمیشن‌ها و عناصر بصری خیره‌کننده، بخش آنلاین رضایت‌بخشی را نیز تحویل مخاطبین خود می‌داد.

سری بازی Marvel vs. Capcom – مارول

به عنوان مجموعه بازی که بیشتر از دو دهه در بازار حضور دارد، سری Marvel vs. Capcom نتوانست با آخرین نسخه خود تحت عنوان Marvel vs. Capcom Infinite به موفقیت و محبوبیت سری Injustice دست پیدا کند اما باز هم این مجموعه طرفداران خاص خود را به دست آورده است. با برچسب مکانیزم‌های فایتینگ تیمی، این مجموعه یکی از منحصر به فردترین آثار این ژانر به شمار می‌رود.

اگرچه داستان این سری شاید در سطح و اندازه‌های سری Injustice نباشد با این حال هم‌چنان با شخصیت‌های تلفیقی خود از دو دنیای مارول و کاراکترهای بازی‌های کپکام، لحظات مهیجی را برای مخاطبین خود فراهم می‌کند. بازی Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds محصول سال 2011 بهترین نسخه این مجموعه بود که با مکانیزم‌های روان و مبارزات پویا، طیف گسترده‌ای از شخصیت‌ها را در اختیار مخاطبین قرار می‌داد.

بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy – مارول

بازی Marvel’s Guardians of the Galaxy یکی از مفرح‌ترین عناوین ابرقهرمانی ساخته شده در طول چند سال گذشته بوده است. این عنوان اکشن ماجراجویی تک‌نفره، مخاطبین خود را با شخصیت‌های محبوب نگهبانان کهکشان همراه می‌کند و آن‌ها را در سفری سرشار از اتفاقات مهیج، شوخ طبعانه و احساسی قرار می‌دهد.

ساخته استودیو ایداس منترال (Eidos Montréal) گیم‌پلی متنوعی از مبارزه در مقابل دشمنان تا حل پازل‌ها و گذر از محیط‌های مختلف را در برابر دوست‌داران این مجموعه قرار می‌دهد و در عین حال برای لذت بردن از اتفاقات آن، حتما نیازی نیست تا با کاراکترهای آن آشنا باشید. مبارزات سرشار از هیجان آن در کنار روایتی پر افت و خیز، تجربه‌ای لذت‌بخش را از یکی از محبوب‌ترین دارایی‌های مارول برای شما به ارمغان می‌آورد.

بازی DC Universe Online – دی‌سی

حضور بازی DC Universe Online در فضای MMORPG به مدت تقریبا یک دهه است که به شکلی قدرتمند ادامه دارد. اگرچه در طول مسیر فراز و فرودهایی وجود داشته، با این حال بازی به عرضه محتوای جدید و گسترش پایان‌بندی آن ادامه داده و به پلیرها اجازه داده تا رویاهای خود را به منظور قرار گرفتن در نقش ابرقهرمان‌ها و یا ابرشرورها در یونیورس دی‌سی زندگی نمایند.

اگرچه این بازی فری تو پلی بدون شک حسی چون یک اثر MMORPG سنتی را ارائه نمی‌کند، از مکانیزم‌های اکشن و مبارزه‌ای برخوردار بوده که در سایر عناوین این‌چنینی به ندرت دیده می‌شود. عنوان مورد بحث هم یک بازی قابل قبول در دنیای دی‌سی و یک اثر قابل قبول MMORPG محسوب می‌شود و برای افرادی که علاقه‌مند به این ژانر و دنیای ابرقهرمان‌ها هستند، ارزش تجربه و فرصت دادن را خواهد داشت.

بازی Marvel’s Avengers – مارول

نزدیک‌ترین چیزی که مارول برای مقابله با تجربه DC Universe Online داشته، عنوان Marvel’s Avengers است حال آن که از نظر ساختاری با اثر مواجه هستیم که بیشتر شبیه به تجربه مجموعه Destiny و Borderlands بوده و چندان نمی‌توان آن را یک بازی MMORPG در نظر گرفت. این بازی نتوانست به آن میزانی که کمپانی ناشر یعنی اسکوئر انیکس (Square Enix) انتظار داشت با استقبال کیفی و تعداد پلیرهای فعال مواجه شود. حال آن که محتوای اضافی با سرعت بیشتری در مقایسه با برنامه‌های اولیه برای آن ساخته و عرضه گردید.

ساخته استودیو کریستال داینامیکس (Crystal Dynamics) اگرچه به واسطه کمپین و داستان‌سرایی جالب و حضور کاراکترهای مهم از دنیای اونجرز با تحسین مواجه شد اما به واسطه ماموریت‌های تکراری و مشکلات فنی نیز با انتقادات بسیاری همراه شد اما در نهایت می‌دهد تجربه‌ای منحصر به فرد برای علاقه‌مندان به شخصیت‌های مارول و گروه اونجرز تلقی شود.

بازی Lego Batman 2: DC Superheroes – دی‌سی

استودیو تراولرز تیلز (Travellers Tales) پس از سال‌ها عرضه و ساخت چندین بازی از سری LEGO، تصمیم گرفت با عنوان Lego Batman 2: DC Superheroes تغییرات قابل توجهی را آزمایش کند. این اثر اولین بازی بود که از عوامل صداگذاری کامل برخوردار بود و تا پیش از آن صداهای بسیار محدودی برای کاراکترها در نظر گرفته شده بود.

از سوی دیگر Lego Batman 2: DC Superheroes اولین اثر در مجموعه LEGO بود که ساختار جهان باز را معرفی می‌کرد و پلیرها می‌توانستند شهر گاتهام سیتی را به صورت کامل گشت و گذار نمایند. اگرچه محیط جهان باز پیاده‌سازی شده در نسخه‌های بعدی این سری به مراتب بهتر بودند اما نمی‌توان از اهمیت کاری که برای اولین بار در DC Superheroes صورت گرفت چشم پوشی کرد. ناگفته نماند این بازی به پلیرها اجازه می‌داد در نقش شخصیت‌هایی چون کاراکتر General Zod، کاراکتر Killer Moth و کاراکتر Captain Boomerang در شکل لگویی‌شان قرار بگیرند که نظیر آن تا پیش از این مشاهده نشده بود.

بازی Marvel’s Midnight Suns – مارول

عنوان Marvel’s Midnight Suns تغییر قابل ملاحظه‌ای در ژانر ابرقهرمانی ایجاد کرد به طور که ژانر نقش آفرینی رومیزی را با ژانر اکشن ماجراجویی ترکیب می‌کند. شما در نقش The Hunter قرار می‌گیرید. یک شخصیتی که از هر نظر قابل شخصی‌سازی بوده و توسط تیم سازنده در استودیو فایراکسیس گیمز (Firaxis Games) تنها برای این بازی طراحی و ساخته شده است.

بازی به شکلی بوده که برای هر مخاطبی بتواند محتوایی داشته باشد به طوری که از تعاملات بین کاراکترها گرفته تا محتوای جانبی و سکانس‌های مبارزه بر اساس کارت‌ها را شامل می‌شود تا بدین ترتیب اطمینان حاصل کند که هیچ دو نبردی به مانند یکدیگر نخواهد بود. از هر منظر عنوان Marvel’s Midnight Suns اثری باکیفیت به شمار می‌رود که در رقابت دی‌سی و مارول در بازی‌های ویدئویی می‌تواند حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد.

دی‌سی و مارول در بازی‌های ویدئویی

همان‌طور که گفته شد هر دوی این کمپانی‌ها عناوین بسیار باکیفیتی و پرخرجی را توسعه داده و آثار دیگری را نیز در دست تولید دارند. آثار دیگر بسیاری نیز وجود دارند که در اینجا به آن‌ها اشاره نشده است و برای مثال می‌توان به بازی Batman: The Telltale Series و بازی Marvel’s Ultimate Alliance 3 اشاره داشت. هر کدام از این آثار به شکلی محترمانه با شخصیت‌ها و طرفداران آن‌ها برخورد کرده و حتی اگر آثار انقلابی نیز در نظر گرفته نشوند، باز هم اگر با انتظاری مشخص به سراغ آن‌ها بروید با لحظات مهیجی مواجه خواهید شد.

این مسئله تا حد زیادی به این موضوع ارتباط داشته که که پلیرها به دنبال چه چیزی در بازی‌ها بوده و کدام شرکت در آن زمینه محتوای بهتری ارائه کرده است. بسیاری از مخاطبین ممکن است یا دی‌سی و یا مارول را ترجیح بدهند و همین سلیقه شخصی نیز ممکن است انتخاب‌های آن‌ها دستخوش تغییر قرار دهد. برخی دیگر نیز از دارایی‌های مربوط به هر دو کمپانی لذت برده اما نوع بازی‌ها برای آن‌ها از اهمیت برخوردار است.

برای آثاری که تنها روی بخش تک‌نفره و ماجراجویی‌های داستان محور تمرکز دارند هر دو سری Arkham و Spider-Man ارزش زمان امتحان کردن را خواهد داشت. افرادی که به دنبال گیم‌پلی کواپ بوده و یا به دنبال بازی که بتوانند مدت زمان بیشتری را صرف آن نمایند و تجربه‌شان تنها به تمام کردن بخش داستانی محدود نشود می‌توانند به سراغ دو بازی DC Universe Online و بازی Marvel’s Avengers بروند. این موارد آثار کاملا متفاوتی بوده و این موضوع که به سراغ کدام بروید کاملا به سلیقه شخصی ارتباط خواهد داشت.

با تمامی این تفاسیر، آن‌چنان نمی‌توان اظهار داشت که کدام یک بر دیگری برتری داشته است. هر کدام آثاری را ساخته و در اختیار مخاطبین خود قرار داده‌اند که در برخی جوانب از رقیب خود پیشی می‌گیرند. درست به مانند آثار سینمایی و کامیک‌بوک، سرگرم شدن و اوقات خوشی را با آن‌ها سپری کردن، مهم‌ترین شاکله وجودی آن‌ها بوده و بهتر است بجای بحث‌هایی که تا حد زیادی به سلیقه شخصی محدود می‌شود از بازی‌های مورد علاقه‌مان لذت ببریم.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments