چرا خشونت در بازی‌ها بهانه‌ی خوبی برای توجیه حملات مسلحانه در آمریکا نیست؟

چرا خشونت در بازی‌ها بهانه‌ی خوبی برای توجیه حملات مسلحانه در آمریکا نیست؟

مقصر شناختن بازی‌های ویدئویی برای خشونت‌ها، اتفاق تازه‌ای نیست

1%
  • 0/10
چرا خشونت در بازی‌ها بهانه‌ی خوبی برای توجیه حملات مسلحانه در آمریکا نیست؟ ۰ ۰۷ شهریور ۱۳۹۸ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

زمانی که اتفاق ناگواری مانند تیراندازی در گوشه‌ای از جهان رخ می‌دهد، دولتمردان آن کشور سریعاٌ انگشت اتهام را به سمت خشونت در بازی‌ها دراز می‌کنند که مورد تازه‌ای نیست.

بازی‌های رایانه‌ همیشه متهم ردیف اول اتفاقاتی مانند تیراندازی و قتل‌های دست جمعی هستند. چندی پیش در شهر‌های دیتون، اوهایو و ال پاسو، تگزاس، واقع در ایالات متحده‌ی آمریکا دو تیراندازی با اختلاف زمانی 13 ساعت رخ داد و جمعاٌ 51 زخمی و 32 کشته برجای گذاشت. به دنبال حوادث ناراحت کننده در آمریکا، رئیس جمهور این کشور، دونالد ترامپ (Donald Trump) گفت که «ما باید خشونت را از این کشور حذف کنیم که شامل بازی‌های وحشتناک و ناخوشایند می‌شود.»

بیانیه‌ی ترامپ شدیداٌ انتقادات و حمایت‌هایی داشت. کوین مک‌کارتی (Kevin McCarthy) رهبر اقلیت مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا در یک مصاحبه‌ی خبری به حمایت از گفته‌های ترامپ برخاست و بازی‌های ویدئویی را عامل اصلی هر دو تیراندازی دانست. استراس زالنک  (Strauss Zelnick)، مدیر عامل شرکت  Take-Two، ارتباط دادن بین خشونت‌های رایج در آمریکا به بازی‌های رایانه‌ای را بی احترامی به خانواده‌هایی دانست که عزیزان خود را در این حادثه از دست داده‌اند و گفت «اگر قرار بود این بازی‌ها عامل اصلی خشونت باشد، هیچگاه وارد این صنعت نمی‌شد.»​

خشونت در بازی‌ها
عنوان Doom همیشه به دلیل نشان دادن خشونت بالا سرزنش می‌شد

این اولین بار نیست که بازی‌های ویدئویی به دلیل اتفاقاتی مانند تیراندازی و کشتار جمعی سرزنش می‌شوند. پیش از این 3 بار ارتباط خشونت با بازی‌ها مورد بررسی قرار گرفت. کشتار دبیرستان کلمباین در سال 1999، کشتار دانشگاه ویرجینیا تِک در سال 2007 و تیراندازی دبستان سندی هوک در سال 2012 که در همه‌ی آنها، بازی‌های ویدئویی مقصر اصلی شناخته شدند زیرا تمام کسانی که این جنایات را انجام داده‌اند به نوعی گیمر بوده یا به بازی‌ها علاقه داشته‌اند.

سال گذشته ترامپ در دیدار با جمعی از توسعه دهندگان، بازی‌های ویدئویی را به دخانیات و مشروبات الکلی تشبیه کرد.

ترامپ سال گذشته در دیدار با جمعی از توسعه دهندگان، خشونت در بازی‌ها را به تنباکو و مشروبات الکلی تشبیه کرد و با نشان دادن کلیپ یک دقیقه‌ای از صحنه‌های خشن در بازی‌‌ها، سازندگان را نقد کرد. نکته‌ی جالب این کلیپ اینجاست که نصف صحنه‌های ضبط شده از میان‌پرده‌های داخل بازی هستند که بازیکن هیچ اختیاری برای کنترل کاراکتر در آن صحنه را ندارد. بنابراین ترامپ می‌بایست با ساخت همچین کلیپ یک دقیقه‌ای برای صنعت فیلم سازی باشد و کارگردانان را به دلیل وجود صحنه‌های خشن در فیلم‌هایشان نقد کند.

تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه بِراک، مجله‌ی نیویورک تایمز و دانشگاه اکسفورد در خصوص ارتباط بازی‌ها با خشونت‌های رایج آمریکا به این نتیجه ختم شد که بازی‌‌های ویدئویی می‌توانند اثر بخش باشند ولی هیچ‌گاه عامل اصلی این گونه جنایات نیستند. علت اصلی اینگونه تیراندازی‌ها بیشتر به زندگی اجتماعی و اعتقادات شخصی فرد مرتبط است.

انجمن بین‌المللی بازی‌سازان (IGDA) در دفاعیه‌ی خود علیه ترامپ به دبیرخانه سازمان ملل متحد بیانیه‌ای صادر کرد:

جامعه، تیراندازی‌های بزرگ و کشتار‌های بی‌رحمانه‌ی زیادی به خود دیده است. مقصر شناختن بازی‌های ویدئویی برای این گونه اتفاقات باعث ایجاد گمراهی در  افکار عمومی می‌شود. تعداد بسیار زیادی تحقیقات در این خصوص انجام شده که نتیجه‌ی آنها نبود هیچ گونه ارتباط بین خشونت و بازی‌ها است.

بعد از سخنرانی ترامپ، موج اعتراضی زیادی در شبکه‌های اجتماعی به وجود آمد که بیشتر آنها با هشتگ بازی‌های ویدئویی مقصر نیستند، به اشتراک گذاشته شد. از طرفی سایت‌ها و خبرگزاری‌های بسیار زیادی با ارائه‌ی مقالات علمی و اجتماعی وجود ارتباط بین خشونت و بازی را رد کردند. بر اساس آمار، کشور‌های کره‌ی جنوبی، چین، آمریکا، بریتانیا و کانادا به ترتیب جزء بزرگترین خریداران بازی‌های ویدئویی در جهان هستند ولی بیشترین آمار مرگ و میر توسط سلاح‌های گرم برای کشور آمریکا است.

خشونت در بازی‌ها
میزان خرید بازی‌های ویدئویی هر کشور با میزان مرگ و میر همان کشور‌ها توسط سلاح گرم

خرید و فروش سلاح‌های گرم در آمریکا بیشتر از اینکه تفریح یا تجارت باشد، یک فرهنگ است. طبق آمار نزدیک به 42 درصد مردم آمریکا در خانه‌های خود سلاح نگه‌داری می‌کنند یا به آنها دسترسی دارند که بیشتر این سلاح‌ها از نوع دستی است. سلاح‌های گرم در این کشور به صورت بسیار آزادانه‌ای در فروشگاه‌های مخصوص به فروش می‌رسد. وال‌مارت که یکی از بزرگترین فروشگا‌های زنجیره‌ی آمریکا است بعد از تیراندازی‌های اخیر به تمام واحد‌های خود دستور داد تا تبلیغات بازی‌های خشن را حذف کنند، این در حالی است که آگهی‌های فروش سلاح‌های گرم و قطعات جانبی آن در این فروشگاه‌ها همچنان ادامه دارد.

اما در کنار دسترسی آسان سلاح‌ها، قیمت آنها نیز بسیار کمتر از چیزی است که انتظار دارید محدوده‌ی قیمت سلاح‌های دستی از 150 دلار شروع می‌شود. کنترل سلاح یا همان Gun Control، اصطلاحی است که شاید کمتر شنیده باشید زیرا در ایران استفاده از سلاح گرم به نوعی جرم محسوب شده و حمل آن توسط شهروندان غیر قانونی است. اما در آمریکا بعد از هر تیراندازی بحث کنترل سلاح باز می‌شود؛ اینکه چگونه فردی می‌توانند بدون هیچ محدودیت و نیاز به مجوز خاصی با خود سلاح گرم حمل کند. بحث کنترل سلاح بعد از تیراندازی در دبیرستان استونمن داگلاس سال 2018 به شدت بالا گرفت و بسیاری را به این فکر فرو برد که چگونه یک فرد 18 یا 19 ساله می‌تواند به راحتی سلاح خریداری کند و کشتار جمعی بیاندازد.

خشونت در بازی‌ها
تفاوت قیمت سلاح با پلی‌استیشن؛ همانطور که مشاهده می‌کنید آخرین قیمت پلی‌استیشن 4 با شات‌گان تفاوت چندانی ندارد

سازمان‌های زیادی برای بهبود وضعیت کنترل سلاح در آمریکا تاسیس شدند و از طرفی انجمن ملی سلاح (National Rifle Association) که وظیفه‌ی ترویج مالکیت سلاح‌های گرم و آموزش نحوه استفاده از آنها را دارد، به عنوان بزرگترین مخالف کنترل سلاح شناخته می‌شود و دونالت ترامپ یکی از بزرگترین سرمایه گذاران این انجمن است.

ارتباط دادن تیرندازی‌های اخیر به خشونت در بازی‌ها یک نظریه کاملا بی اساس و غلط محسوب می‌شود. گمراهی در افکار عمومی هدف اصلی جمهوری‌خواهان آمریکایی، مخصوصا رییس جمهور این کشور است تا بتوانند همچنان از خرید و فروش سلاح در این کشور سود ببرند. بازی‌های ویدئویی به دلیل اینکه برای بسیاری از بزرگسالان یک صنعت غریب و ناشناس محسوب می‌شود پس بهترین متهم برای وجود خشونت‌های رایج در آمریکا، بازی‌های ویدئویی است.



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments