انیمه های برگرفته از آثار شکسپیر
1%
  • 4/10

معرفی و بررسی بهترین انیمه های برگرفته از آثار شکسپیر

انیمه‌هایی برای دوستداران تئاتر و نمایشنامه

معرفی و بررسی بهترین انیمه های برگرفته از آثار شکسپیر ۱ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ مقالات جانبی انیمه کپی لینک

تا به امروز، فیلم‌های بسیاری بر اساس نمایشنامه‌های ویلیام شکسپیر (William Shakespeare) ساخته شده‌اند که مورد استقبال جهانی نیز قرار گرفته‌اند. اما آیا می‌دانستید که آثار این نمایشنامه نویس بزرگ، الهام بخش انیمه‌های زیادی نیز بوده است؟ متاسفانه، برای ما مقدور نیست که تنها در یک مطلب، به همه انیمه‌های ساخته شده بر اساس آثار شکسپیر بپردازیم؛ اما با این وجود، ما در ادامه این مطلب، می‌توانیم به معرفی و بررسی برخی از بهترین انیمه های برگرفته از آثار شکسپیر بپردازیم که به طور قطع، هر لحظه از آن‌ها ارزش تماشا کردن را دارد.

بیش از یک قرن است که انیمه، این رسانه تصویری منحصر به فرد و شگفت انگیز که در کشور ژاپن ساخته می‌شود، وارد دنیای ما شده است. انیمه، برای اولین بار، در اواخر دهه هزار و نهصد و ده ساخته شده است و اکنون به یکی از پرآوازه‌ ترین و محبوب ترین رسانه‌های تصویری، نه تنها در ژاپن، بلکه در سراسر جهان، تبدیل شده است. انیمه‌ها در طول سالیان متمادی، به صورت چشمگیری، چه از نظر خط داستانی و چه از نظر طراحی شخصیت‌ها، تکامل یافته‌اند. اکنون داستان این انیمه‌ها بسیار واقع گرایانه‌تر از قبل شده‌ است و به همین ترتیب نیز، مضامین و شخصیت‌های متنوع و منحصر به فرد زیادی را در خود جای داده‌اند که در جهانی شدن این رسانه، نقش پررنگی ایفا کرده‌اند. نکته جالبی که در رابطه با انیمه‌ها وجود دارد، این است که بسیاری از آن‌ها، بر اساس آثار هنری مختلفی ساخته و طراحی شده‌اند. برخی از آن‌ها ممکن است برگرفته از فولکلور و افسانه‌های قدیمی ژاپنی باشند و یا بر اساس مجموعه مانگاهایی ساخته شده باشند که در ژاپن موفق به جذب طرفداران بسیار زیادی شده‌اند؛ اما برخی دیگر، از آثار هنری جهان غرب الهام گرفته‌اند. به عنوان نمونه، آثار ویلیام شکسپیر، این نمایشنامه نویس بزرگ، نه تنها الهام بخش فیلم‌های آمریکایی و انگلیسی بسیاری بوده است، که انیمه‌های زیادی نیز، بر اساس آن‌ها ساخته شده‌اند. بر همین اساس، ما در ادامه این مطلب، به معرفی و بررسی برخی از بهترین انیمه های برگرفته از آثار شکسپیر می‌پردازیم که به طور قطع، هر لحظه از آن‌ها ارزش تماشا کردن را دارد.

Toradora! (2008-2009)

برگرفته از The Taming of the Shrew

انیمه زیبا و جذاب تورادورا (Toradora)، در اصل، بر اساس مجموعه مانگایی ساخته شده است که برای اولین بار، در سال دوهزار و شش، منتشر شد. پس از چند سال، انیمه اقتباس گرفته شده از آن نیز، ساخته و طراحی شد و به این ترتیب، به صورت رسمی از تلویزیون ژاپن، از سال دوهزار و هشت، شروع به پخش شد. داستان این انیمه در رابطه با کارکتر نوجوانی است که وارد سال دوم دبیرستان می‌شود. قهرمان و شخصیت اصلی این داستان، برخلاف انتظاراتی که داشت، زمانی که وارد مدرسه می‌شود، به دلیل شخصیت منحصر به فرد و ظاهری که از هم سن و سالان خود تفاوت دارد، با مشکلات خاصی مواجه می‌شود. با پیش رفتن داستان، او  سعی می‌کند تا خود را در موقعیت‌های اجتماعی‌تری قرار دهد. رفته رفته، این کارکتر پی می‌برد که عواطف عاشقانه‌ای را نسبت به یکی از دوستانش، احساس می‌کند.

در اطلاعات مربوط به انیمه تورادورا، به صورت قطعی به این مسئله اشاره نشده است که داستان آن برگرفته از اثر The Taming of the Shrew است؛ اما با این حال، کسانی که این نمایشنامه را مطالعه کرده‌اند، متوجه تشابهات بخش‌هایی از این انیمه با اثر ویلیام شکسپیر شده‌اند که نمی‌توان آن‌ها را انکار کرد و به همین خاطر نیز، تماشای این انیمه زیبا و دیدنی، به ویژه برای کسانی به آثار شکسپیر علاقه دارند، می‌تواند بسیار لذت بخش و دیدنی باشد.

Romeo & Juliet (2007)

برگرفته از Romeo & Juliet

انیمه فوق العاده جذاب و شگفت انگیز روئو و ژولیت (Romeo & Juliet) پس از آکه برای اولین بار در سال دوهزار و هفت ساخته شد، نه تنها در ژاپن، بلکه در سراسر جهان مورد استقبال بسیار زیادی قرار گرفت و به همین خاطر نیز، به یکی از بهترین انیمه های برگرفته از آثار شکسپیر تبدیل شده است. نمایشنامه رومئو و ژولیت، یکی از شناخته شده ترین آثار شکسپیر به شمار می‌رود. داستان این انیمه، در جزیره‌ای شناور رخ می‌دهد؛ جایی که در آن مونتاگ‌ها (Montagues) و کاپولت‌ها (Capulets) با همدیگر درگیر هستند. زمانی که مونتاگ‌ها، تک تک اعضای کاپولت‌ها را سلاخی می‌کنند و تنها ژولیت را زنده می‌گذارند، او با خود عهد می‌کند که انتقام خانواده‌اش را بگیرد. اما زمانی که ماموریت خود را آغاز می‌کند و رومئو را در اتاق خود می‌بیند، همه چیز دچار تحول می‌شود.

کسانی که نمایشنامه اصلی رومئو و ژولیت را مطالعه کرده‌اند، خوب است بدانند که در داستان این انیمه، پیچش‌های غیر منتظره بسیار خنده داری نیز جای گرفته است که دیدن آن را سرگرم کننده تر نیز کرده است.

Nagi no Asukara (2013-2014)

برگرفته از Romeo & Juliet

انیمه Nagi no Asukara، که عنوان انگلیسی آن A Lull in the Sea می‌باشد، داستانی فانتری و بسیار سرگرم کننده است. داستان این انیمه در رابطه با دنیایی است که در آن، انسان‌ها در خشکی زندگی نمی‌کنند و در عمق اقیانوس‌ها به سر می‌برند. در این دنیا، انسان‌ها به داشتن آب شش عادت کرده‌اند و می‌توانند بدون هیچگونه دشواری، به زندگی خود ادامه دهند؛ اما با این حال، عده‌ای وجود دارند که تصمیم می‌گیرند خود را به سطح آب برسانند. این عده، با انجام این کار، موجب درهم شکستن صلحی می‌شوند که سال‌ها در عمق اقیانوس‌ها برقرار بود. از طرفی، چهار دانش آموز نیز، مجبور می‌شوند برای ادامه تحصیل، در مدرسه‌ای حضور پیدا کنند که در خشکی قرار دارد. اکنون این دانش آموزان باید بتوانند با احساسات پیچیده زیادی دست و پنجه نرم کنند.

در اطلاعات مربوط به انیمه Nagi no Asukara نیز، به صورت قطعی به این مسئله اشاره نشده است که داستان آن برگرفته از اثر رومئو و ژولیت می‌باشد؛ اما تماشاگران سریال می‌توانند به راحتی متوجه بشوند که چگونه برخی از عناصر این اثر شکسپیر، در داستان انیمه، منعکس شده است.

Blast of Tempest (2012-2013)

برگرفته از دو اثر Hamlet و The Tempest

داستان انیمه جذاب و دیدنی Blast of Tempest، در رابطه با یک دانش آموز دبیرستانی است که در داستان با نام ماهیرو (Mahiro) شناخته شده است. قهرمان و شخصیت اصلی داستان، از یک آسیب روحی بسیار جدی و بزرگ رنج می‌برد زیرا که خواهر ناتنی او در کنار پدر و مادرش، همگی به یکباره، به قتل رسیده‌اند. زمانی که رهبر یک قبیله دیگر، با این کارکتر، تماس موموزانه‌ای برقرار می‌کند، باعث می‌شود که ماهیرو، نقشه‌ای را کشف کند که می‌تواند مسیر جهان را به طور کلی دچار تحول کند و آن را به مکانی بدتر تبدیل کند.

انیمه Blast of Tempest یکی دیگر از بهترین انیمه های برگرفته از آثار شکسپیر می‌باشد که به قدری جذاب و دیدنی است که هر لحظه از آن، به طور قطع، ارزش تماشا کردن را دارد. دو نمایشنامه Hamlet و The Tempest، تاثیرات بسیاری بر خط داستانی این انیمه گذاشته‌اند که به وضوح قابل شناسایی‌اند.

Fate/Zero (2011-2012)

اشاره به شکسپیر در طول داستان

داستان انیمه Fate/Zero، پیش درآمدی بر رمان Fate/Stay Night می‌باشد؛ اما با این وجود، تماشای آن برای کسانی هم که تا به حال این رمان را مطالعه نکرده‌اند؛ باز هم می‌تواند بسیار  جذاب و لذت بخش باشد. داستان این انیمه، در شهری اتفاق می‌افتد که با نام شهر فویوکی (The Fuyuki City) شناخته شده است. در این شهر، مسابقه‌ای برگزار می‌شود که برندگان آن می‌توانند جام مقدس (The Holy Grail) را به دست بیاورند. شرکت کنندگان امسال این مسابقه، برای به دست آوردن این جام، بسیار مصمم هستند.

طراحی شخصیت‌ها و همچنین تم کلی انیمه Fate/Zero، بسیار منحصر به فرد و خاص است و به همین خاطر نیز، تماشای آن برای بینندگان می‌تواند بسیار لذت بخش باشد. به علاوه، خط داستانی این انیمه، به طور کلی، بسیار سرگرم کننده نیز است. در بخشی از داستان این انیمه، اشارات مستقیمی به ویلیام شکسپیر وجود دارد.

Requiem of the Rose King (2022)

بر گرفته از دو اثر Richard III و Henry VI (بخش سوم)

داستان بسیار جذاب و دیدنی Requiem of the Rose King در سال دوهزار و بیست و دو، در قالب یک مجموعه بیست و چهار قسمتی، منتشر شد. Requiem of the Rose King یکی از بهترین انیمه های برگرفته از آثار شکسپیر است که بر اساس دو اثر بسیار پرآوازه این نمایشنامه نویس و شاعر بزرگ، با نام ‌های ریچارد سوم و هنری پنجم، ساخته و طراحی شده است. داستان در ابتدا، ریچارد سوم، پادشاه محکوم به فنائی را از دوره جنگ گل سرخ انگلستان را روایت می‌کند. با پیش رفتن داستان، چرخش غیرمنتظره‌ای اتفاق می‌افتد که قهرمان و شخصیت اصلی داستان، برای به دست آوردن تاج و تخت انگلیس، با مخالفان خود، به مبارزه می‌پردازد.

انیمه Requiem of the Rose King برداشتی بسیار متفاوت را از تاریخ به بینندگان خود ارائه می‌دهد و به همین خاطر نیز، تماشای آن می‌تواند بسیار جذاب و دیدنی باشد.

Mars Red (2020)

ارجاعات ظریفی به آثار شکسپیر در طول داستان

طرفداران تئاتر عمومی، به طور قطع، از تماشای انیمه Mars Red لذت خواهند برد. این انیمه در سال دوهزار بیست و دو، به صورت رسمی، از تلویزیون ژاپن، شروع به پخش شد. این انیمه در سه فصل ساخته شده است. داستان آن در ابتدا، در اوایل دهه هزار و نهصد و بیست اتفاق می‌افتد؛ زمانی که خون آشام‌ها، تبدیل به تهدیدی بزرگ برای بشریت شده‌اند. دولت ژاپن تصمیم می‌گیرد تا برای مبارزه با این تهدید بزرگ، اقداماتی انجام دهد و به همین خاطر نیز، دولت ژاپن، واحدی از افراد باهوش و توانا تشکیل می‌دهد. اما با پیش رفتن داستان، اعضای گروه Code Zero با موانعی روبه‌رو می‌شوند که بر سر راهشان قرار می‌گیرند.

کسانی که به دیدن تئاتر و مطالعه نمایشنامه‌های مختلف، از جمله آثار شکسپیر، علاقه زیادی دارند، می‌توانند در جای جای این انیمه، اشارات زیادی به آثار گوناگون شکسپیر را پیدا کنند. اگرچه این انیمه، از یک اثر خاص، الهام نگرفته است، اما بدون شک، سازنده آن، از دوست داران تئاتر و نمایشنامه است.

Fate/Apocrypha (2017)

اشارات کوچکی به ویلیام شکسپیر

یکی دیگر از بهترین انیمه های برگرفته از آثار شکسپیر، انیمه Fate/Apocrypha است که در ابتدا، به صورت مجموعه مانگایی منتشر شد که بر اساس رمان Fate/Stay Night، طراحی و نوشته شده است. اتفاقات این نسخه از داستان، در یک بازه زمانی بسیار متفاوت از رمان Fate رخ می‌دهد. در طول این داستان، رویدادهای متفاوتی به تصویر کشیده می‌شوند که در طول جنگ جام مقدس سوم، می‌توانستند اتفاق بیفتند. به این ترتریب، با وجود این انیمه، اطلاعات بیشتری در رابطه با فرنچایز Fate در اختیار طرفداران قرار می‌گیرد.

انیمه Fate/Apocrypha در میان دیگر انیمه‌هایی که بر اساس رمان Fate ساخته شده‌اند، موفق به جذب طرفداران بیشتری در سراسر جهان شده است. به علاوه، طرفداران آثار شکسپیر نیز در این اقتباس، متوجه اشارات ظریفی به شکسپیر خواهند شد.

The Ancient Magus Bride (2017-2023)

نام شخصیت‌های آثار شکسپیر در داستان دیده می‌شود

در داستان انیمه The Ancient Magus Bride یک دانش آموز دبیرستانی، تصمیم بسیار جدی می‌گیرد که عواقب بزرگی برایش به دنبال دارد. او قصد دارد تا خود را بفروشد. در پی انجام این کار، قهرمان و شخصیت اصلی داستان، بدن خود را برای مناقصه می‌گذارد. یک انسان نما، که در داستان با نام الیاس شناخته شده است، در این مناقصه، حضور پیدا کرده است و کارکتر اصلی داستان را به قیمت پنج میلیون پوند، خریداری می‌کند. اکنون، کارکتر اصلی این داستان، مجبور است با الیاس زندگی کند که بر اساس معیار‌های انسانی، به عنوان یک شیطان معرفی می‌شود. این سریال، در رابطه با بلوغ قهرمان داستان، در این شرایط منحصر به فرد است.

کسانی که با آثار شکسپیر آشنا هستند، با دیدن این مجموعه زیبا، پی می‌برند که نام بسیاری از شخصیت‌های داستان، برگرفته از نام شخصیت‌های اصلی نمایشنامه‌های ویلیام شکسپیر است.

Cue! (2022)

اشاره‌هایی به Hamlet

یکی دیگر از بهترین انیمه های برگرفته از آثار شکسپیر، انیمه زیبا و دیدنی Cue! است. این انیمه، در واقع، بر اساس یک بازی ژاپنی ساخته شده است که در مدت زمان کوتاهی، موفق به جذب طرفداران بسیار زیادی شد. داستان این انیمه در رابطه با شانزده زن جوان می‌باشد که همگی آرزوی صدا پیشه شدن را در سر می‌پرورانند. هر قسمت از این انیمه، مبارزات و تلاش‌های سخت این کارکترها را، در راه رسیدن به این هدف، به تصویر می‌کشد.

انیمه Cue! از بسیاری جهات، می‌تواند واقع گرایانه توصیف شود. در یکی از قسمت‌های این انیمه، کارکترهای اصلی داستان، مجبور می‌شوند نمایشنامه هملت را بخوانند تا توانایی‌های خود را در زمینه صدا پیشگی به نمایش بگذارند.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments