1%
  • 0/10

توانمندسازی زنان در کشورهای کمترتوسعه یافته با گوشی‌های هوشمند

نقش زنان در توسعه اقتصادی و کاهش فقر

توانمندسازی زنان در کشورهای کمترتوسعه یافته با گوشی‌های هوشمند ۰ ۰۱ شهریور ۱۳۹۹ مقالات فناوری کپی لینک
توانمندسازی زنان

توانمندسازی زنان در کشورهای توسعه نیافته یا کمتر توسعه یافته با استفاده از تلفن‌های هوشمند روشی است که این روزها محققان روی آن مانور می‌دهند.

محققان دانشگاه مک گیل، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه بوکونی معتقدند قرار دادن گوشی‌های هوشمند در دسترس زنان، می‌تواند ابزاری قدرتمند برای پشتیبانی از اهداف توسعه پایدار در جهان در حال توسعه باشد.

مطالعاتی که طی سال‌های ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۷ صورت گرفته نشان داده که دسترسی به تلفن‌های همراه با چندین شاخص مرتبط با توسعه اجتماعی جهانی مانند سلامت، برابری جنسیت و کاهش فقر همراه بوده است.

برای درک بهتر چگونگی توانمندسازی زنان با استفاده از تلفن‌های همراه، محققان مطالعاتی را روی ۱۰۰ هزار زن از آنگولا، بوروندی، اتیوپی، مالاوی، تانزانیا، اوگاندا و زیمبابوه بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ به صورت فردی انجام دادند.

اگرچه این کشورها همچنان از میزان باروری بالا برخوردارند و میزان مرگ و میر نوزادان و مادران همچنان بالاست، اما استفاده از تلفن‌های همراه به سرعت در حال گسترش است.

نتایجی که از این مطالعات به دست آمد نشان داد، زنانی که دارای تلفن همراه هستند، یک درصد بیشتر در فرآیندهای تصمیم‌گیری در مورد پیشگیری از بارداری سهیم هستند، ۲ درصد بیشتر از روش‌های مدرن پیشگیری از بارداری استفاده می‌کنند و سه درصد احتمال باداری‌های ناخواسته کاهش یافته است. همچنین استفاده از تلفن‌های همراه باعث شده تا تعداد بیشتری از زنان در این مناطق در رابطه با ویروس HIV اطلاعات بیشتری داشته باشند نسبت به زنانی که صاحب تلفن نیستند.

تاثیرات استفاده از تلفن‌های همراه توسط زنان بسیار قابل توجه است؛ چرا که این دستگاه‌ها روی قدرت تصمیم‌گیری زنان در خانه بسیار تاثیرگذار بوده است.

به گفته محققان، افزایش سطح دانش و قدرت تصمیم گیری، شاخص‌های احتمالی است که از طریق آنها نتایج سطح کلان پدیدار می‌شود. تجزیه و تحلیل داده‌ها همچنین تأیید می‌کند که تاثیر این دستگاه‌ها در مناطق فقیرنشین بیشتر است.

با وجود گسترش شبکه‌های تلفن همراه، محققان اذعان می‌کنند که تقسیمات دیجیتال براساس جنسیت و اقشار اجتماعی و اقتصادی در کشورهای در حال توسعه همچنان ادامه دارد.

در این کشورها خانم‌ها معمولا به شکل مستقل صاحب تلفن همراه نیستند و در هنگام دسترسی کمتر از آنها استفاده می‌کنند و مهارت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات این افراد نسبت به آقایان کمتر است و این موضوع باعث ایجاد شکاف دیجیتالی در سطح دوم از جهت مهارت و در سطح اول مربوط به دسترسی می‌شود.

این تحقیقات همچنین نشان داده که به‌کارگیری تلفن‌های همراه توسط زنان ممکن است به تکمیل نقش سایر فرآیندهای توسعه مانند گسترش تحصیلی و رشد اقتصادی کمک کند.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments