آیفون ۱۵ اندروید
1%
  • 0/10

5 قابلیت جذاب آیفون ۱۵ که دوست داریم در اندروید ببینیم

از خروجی‌های ۲۴ مگاپیکسلی تا دوربین زوم با فناوری جدید

5 قابلیت جذاب آیفون ۱۵ که دوست داریم در اندروید ببینیم ۰ ۳۰ شهریور ۱۴۰۲ علم و فناوری کپی لینک

آیفون ۱۵ قابلیت‌های جذاب زیادی دارد اما ۵ مورد از آن‌ها آنقدر جذاب هستند که دوست داریم هرچه زودتر در گوشی‌های مبتنی بر اندروید ببینیم.

سری آیفون ۱۵ کمتر از دو هفته‌ی پیش رسما رونمایی شد و فردا هم قرار است رسما راهی بازار شوند. هنوز بررسی‌های کاملی از گوشی‌های این سری وجود ندارد اما مثل همیشه انتظار می‌رود عملکرد مدل‌های پرو به مراتب بهتر از مدل‌های استاندارد باشد؛ ولی به لطف قابلیت‌های جذابی که اپل برای مدل پرو مکس در نظر گرفته، برخلاف سال گذشته حالا این گوشی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. در این مطلب به بررسی ۵ قابلیت جذاب این گوشی و سایر محصولات این سری می‌پردازیم که امیدواریم به گوشی‌های اندرویدی هم اضافه شوند.

حالت عکاسی با خروجی‌های ۲۴ و ۲۵ مگاپیکسلی

یکی از جذاب‌ترین قابلیت‌هایی که سبب شده اپل در بخش عکاسی و فیلم‌برداری از آنچه که هست هم بهتر و جذاب‌تر به نظر برسد. این قابلیت به دوربین ۴۸ مگاپیکسلی آن اجازه می‌دهد بتواند خروجی‌هایی ۲۴ و ۲۵ مگاپیکسلی ثبت کند؛ خروجی‌هایی با کیفیت فوق‌العاده استثنائی.

اگر با فناوری ترکیب پیکسلی آشنا باشیم احتمالا فکر می‌کنید اپل از ترکیب پیکسلی ۲ به ۱ برای ثبت خروجی‌های ۲۴ مگاپیکسلی استفاده می‌کند اما اینطور نیست؛ این شرکت در واقع تصمیم گرفته وقتی کاربر در این حالت روی کلید شاتر ضربه می‌زند، دو تصویر ۴۸ و ۱۲ مگاپیکسلی ثبت شوند که از ترکیب این دو با یکدیگر، یک تصویر ۲۴ مگاپیکسلی خارق‌العاده به دست می‌آید.

با حالت ۲۴ مگاپیکسلی، شما یک تعادل خوب بین تصاویر ۴۰ مگاپیکسلی فول رزولوشن و ترکیب پیکسلی ۱۲ مگاپیکسلی خواهید داشت.

البته قبل از اپل، سامسونگ از این فناوری به شکل دیگری در گوشی‌های اولترای خود استفاده کرد. به این فناوری در گوشی‌های سامسونگ، پیکسل‌های تطبیق‌پذیر گفته می‌شود که به دستگاه اجازه می‌دهند از ترکیب تصاویر ۱۰۸ و ۱۲ مگاپیکسلی، خروجی ۱۲ مگاپیکسلی باکیفیتی به دست بیاید که این قابلیت به خصوص در نور شب به شکل قابل توجهی پرچم‌داران سامسونگ را در ثبت جزئیات و کاهش نویز توانمند می‌ساخت.

امیدواریم شرکت‌های اندرویدی دیگر هم این قابلیت را با وضوح بیشتر به گوشی‌های خود اضافه کنند تا عملکرد پرچم‌دارها هم در نور شب و هم در شرایط عادی از آنچه که اکنون شاهد هستیم به مراتب بهتر شود.

قابلیت ارتباط ماهواره‌ای کنار جاده‌ای

یکی دیگر از قابلیت‌هایی که دوست داریم شرکت‌های اندرویدی به گوشی‌هایشان اضافه کنند، ارتباط ماهواره‌ای است. قابلیتی که در مصاحبه‌ای با افراد مختلف دیدیم که چقدر برای کاربران مفید بوده است. اپل البته این قابلیت را اکنون بهبود بخشیده و به سری آیفون ۱۵ اضافه کرده است.

به لطف این قابلیت جدید، اگر فرض مثال خودروی شما در کنار جاده با مشکل مواجه شود آن هم در یک منطقه‌ی دورافتاده که دسترسی به اینترنت با مشکل مواجه می‌شود و آنتن هم به خوبی وجود ندارد، نیازی نیست نگران باشید چرا که می‌توانید مشکل خود را مثلا روشن نشدن ماشین، پنچر شدن لاستیک و… در لیست مشکلات آن وارد کرده و دستورالعمل‌های روی صفحه را برای برطرف کردن مشکل دنبال کنید.

انتظار می‌رود این قابلیت جذاب سری آیفون ۱۵ به گوشی‌های اندروید هم اضافه شود چرا که واقعاً می‌تواند در برخی از شرایط نجات‌بخش باشد. چون در برخی از شرایط که دسترسی به اینترنت سخت است، اگر نتوانیم راهی برای برطرف کردن مشکلات خود پیدا کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد.

یافتن دوستان به لطف قابلیت UWB

UWB قابلیتی است که اپل در سری آیفون ۱۵ آن را به حداکثر پتانسیلش رسانده است. قابلیتی که در ابتدا در ایرتگز وجود داشت اما اپل تصمیم گرفت از آن در سایر محصولاتش از جمله آیفون‌ها استفاده کند. به لطف UWB که در واقع شکل کوتاه‌شده‌ی Ultra Wideband به معنای پهنای باند فوق عریض است، شما می‌توانید به سادگی دوستان خود را پیدا کنید.

گوگل یا سامسونگ به عنوان رقبای اصلی اپل باید حتما شرایطی را فراهم کنند که قابلیت UWB در گوشی‌هایشان وجود داشته باشد. حتی اگر سایر شرکت‌های اندرویدی هنوز به این قابلیت تمایلی نشان ندهند.

انتظار می‌رود این قابلیت خوب گوشی‌های سری آیفون ۱۵ به اندروید هم راه پیدا کند چون یافتن دوستان در شلوغی خیابان، در کنسرت، یک فروشگاه بزرگ و شلوغ و… واقعاً می‌تواند در بسیاری از زمان‌ها نجات‌بخش باشد. تنها مشکل اینجاست که UWB در حال حاضر فقط در بهترین گوشی‌های اندرویدی وجود دارد و در این صورت، گوشی فرد دیگر هم باید حتما از آن پشتیبانی کند. در واقع انتظاری که داریم، همه‌گیر شدن این قابلیت خوب و جذاب است.

پشتیبانی از Thread در آیفون ۱۵ پرو

اپل هنگام رونمایی از سری آیفون ۱۵ اعلام کرد که مدل پرو و پرو مکس نخستین گوشی‌هایی هستند که از شبکه‌ی Thread پشتیبانی می‌کنند. Thread را می‌توان پایه و اساس استاندارد خانه‌ی هوشمند دانست و این یعنی پرچم‌داران مدل پرو اپل برای کنترل دستگاه‌های خانه هوشمند کاملاً بهینه و آماده هستند.

در حال حاضر برای این قابلیت کاربرد خاصی وجود ندارد اما به مرور زمان می‌توان روی آن حساب ویژه‌ای باز کرد. درست مثل سنسور سه‌بعدی LiDAR که فعلا هنوز تمام پتانسیل آن توسط کاربر به خاطر محدود بودن کاربردهایش قابل استفاده نیست. با این حال دوست داریم این قابلیت را در اندروید هم ببینیم تا به شکل راحت‌تری بتوان دستگاه‌های خانه هوشمند را کنترل کرد. البته به نظر می‌رسد گوگل در حال حاضر روی این قابلیت کار می‌کند.

طراحی جدید دوربین پریسکوپی در آیفون ۱۵ پرو مکس

یکی از قابلیت‌های جذابی که فقط مختص آیفون ۱۵ پرو مکس است، دوربین پریسکوپی جدید آن به حساب می‌آید که البته پریسکوپی واقعی نیست و در واقع اپل با استفاده از یک فناوری جذاب توانسته امکان زوم ۵ برابری را در آن فراهم کند. این فناوری Tetraprism نام دارد که در مقاله‌ی مربوط به دوربین سری آیفون ۱۵ پرو به آن اشاره کردیم.

البته فناوری دوربین تله‌فوتو یا دوربینی با زوم زیاد نخستین بار در سال ۲۰۱۹ و در یک گوشی اندرویدی به جهان معرفی شد. اپل هم در سال ۲۰۱۹ از این فناوری در گوشی‌های سری آیفون ۱۱ پرو استفاده کرد اما تا سال ۲۰۲۲ و معرفی سری آیفون ۱۴، ندیدیم که از دوربین پریسکوپی یا دوربینی با زوم بیشتر از ۳ برابر در گوشی‌های این شرکت استفاده شود که آیفون ۱۵ پرو مکس ورق را برگرداند.

البته باز هم تکرار می‌کنیم؛ آیفون ۱۵ پرو مکس دوربین پریسکوپی واقعی ندارد، بلکه از طراحی جدیدی به نام Tetraprism استفاده می‌کند. این طراحی برخلاف دوربین پریسکوپی، بسیار جمع و جورتر و کوچک‌تر است و این اجازه را می‌دهد تا دوربین از سنسور به مراتب بزرگ‌تری استفاده کند (۲۵٪ بزرگ‌تر از سنسور تله‌فوتوی آیفون ۱۵ پرو) و در نتیجه نور بیشتری را هم جذب کند.

از لحاظ میزان زوم، قاعدتا گوشی‌های اندرویدی به لطف توانایی زوم ۱۰ برابری برتری محسوسی نسبت به نماینده‌ی اپل دارند اما طراحی جدید دوربین زوم آیفون ۱۵ پرو مکس هم برتری‌های خاص خودش را دارد.

این مزیت همانطور که در بالا اشاره شده، همان کوچک بودن سنسور دوربین است. یک سنسور پریسکوپی مادامی که شرکت سازنده، اندازه‌ی ماژول دوربین را افزایش ندهد، نمی‌تواند با اندازه‌ی بزرگ درون گوشی تعبیه شود و باید کوچک باشد. به همین خاطر هم هست که بسیاری از شرکت‌ها نمی‌توانند سنسور پریسکوپی با اندازه‌ی بزرگ را روی گوشی خود داشته باشند و در نتیجه تعجبی هم ندارد که عملکرد اکثر این سنسورها در نور شب چنگی به دل نمی‌زند (البته استثنائاتی هم وجود دارد).

اما برای طراحی Tetraprism اپل، این مشکل را شاهد نیستیم چرا که طراحی آن به سمت پشت است و همین موضوع یعنی دست شرکت سازنده برای استفاده از سنسور بزرگ‌تر کاملاً باز گذاشته می‌شود. به همین خاطر انتظار می‌رود در نور کم، سنسور جدید اپل بتواند تصاویری با زوم ۵ برابری و کیفیت بسیار خوب ثبت کند.

به نظر شما چه قابلیت دیگری باید از گوشی‌های آیفون ۱۵ به گوشی‌های اندروید اضافه شود؟



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments