دریم‌کست

۱۰ دلیل اصلی برای خرید کنسول Dreamcast در سال ۲۰۱۹

چرا امسال باید Dreamcast بخرید؟

1%
  • 0/10
۱۰ دلیل اصلی برای خرید کنسول Dreamcast در سال ۲۰۱۹ ۱ ۳۱ تیر ۱۳۹۸ مقالات جانبی (گیم) کپی لینک

درست است که Dreamcast یکی از کنسول‌های کمتر شناخته‌شده نسل ششم کنسول‌ها برای ماست، اما نوآوری‌ها و بازی‌های جذابی که به همراه خود آورد را نمی‌توانیم نادیده بگیریم.

کنسول Dreamcast سگا پس از عرضه ناموفق Sega Saturn به بازار آمد و یک رقیب بزرگ و بسیار قدرتمند نیز به نام پلی‌استیشن ۲ داشت. در واقع این نسل از کنسول‌ها، نسلی بود که پیش از ورود ما به قرن ۲۱ عرضه شدند و ما را برای آینده آماده کردند. کسانی که پس از عرضه این کنسول علاقه‌ای به خریدش نشان ندادند، پس از گذشت زمان به‌سراغ آن رفتند تا ببینند که آن حجم از هیاهو و سروصدا پس از عرضه این کنسول برای چه بود و حال، دو دهه از عرضه کنسول Dreamcast سگا می‌گذرد و این حس، چیزی جز نوستالژی نیست که شنیدن نام این کنسول احساس می‌کنیم.

Dreamcast دوران گیمی خاطره‌انگیز و خوشی را برای همه گیمرها به ارمغان آورده بود و به همین دلیل، هیچ‌وقت نمی‌توانیم مهر تاریخ انقضا روی خریدن چنین کنسولی به‌همراه بازی‌هایش بزنیم.

۱۰. ارزان و ارزشمند

با توجه به این‌که Dreamcast یک کنسول قدیمی با بهتر است بگوییم «رترو» به‌حساب می‌آید، خرید خود کنسول همراه یک کنترلر اضافه و مهم‌ترین بازی‌ها چون Sonic Adventure، Metropolis Street Racer و Soul Calibur خرجی روی دست‌تان نمی‌گذارد. خرید Dreamcast با تمامی لوازم جانبی (چون کارت حافظه) و بازی‌ها به‌صورت دسته دوم نیز یکی از گزینه‌هایی است که می‌توانید به آن فکر کنید. در واقع، تمامی آیتم‌های ضروری این کنسول و خودش را می‌توانید از سایت Ebay نیز به‌راحتی خریداری کنید. البته، چون خرید این کنسول بیشتر به‌صورت باندل ممکن است، شما در این باندل‌ها چیزهایی چون صفحه‌کلید کنسول و بازی‌های کپی‌شده (یادش بخیر!) نیز پیدا می‌کنید که می‌توانید آنها را به‌صورت جداگانه بفروشید اگر نیازی به آنها نداشتید.

با وجود تمامی این اوصاف، حتما هر بازی که به دست‌تان می‌رسد را امتحان کنید چون ممکن است شاهکارهایی کمتر شناخته‌شده را میان بازی‌های کلاسیک مشهور پیدا کنید.

۹. پلی بین دوران رترو و معاصر

بازی‌های امروزی خیلی بیشتر از بازی‌های رترو زمان می‌خواهند تا شما را سرگرم‌ کنند. در واقع، بازی‌های امروزی چه بازی‌های داستانی باشند یا نه، برای این‌که در نهایت و به معنای واقعی کلمه مشغول بازی کردن بشوید می‌بایست مدت زمانی طولانی پشت سر لودینگ‌ها و به‌روز رسانی‌ها صبر کنید. در بازی‌های رترو و بازی‌های Dreamcast شما طی همین مدت زمان دست کم دو تا سه دست Virtua Fighter 3 بازی کرده‌اید. در واقع، امروزه شما بازی‌های زیادی را پیدا نمی‌کنید که فقط روی بخش «سرگرمی» بازی تمرکز کرده باشند. کنسول Dreamcast هنوز چنین بازی‌هایی را به شما پیشنهاد می‌دهد، بازی‌هایی که حتی با توجه به گذر زمان خیلی از نظر بصری قدیمی به‌نظر نمی‌رسند.

مشخصا بازی‌های Dreamcast با بازی‌های 4K کنسول‌های خانگی امروزی نمی‌توانند رقابت کنند، اما تنوع ژانرهای آنها و تنوع بازی‌های آرکید فوق‌العاده‌ای که می‌شود روی این کنسول آنها را تجربه کرد، در نوع خود، رقیب‌های خوبی برای بازی‌های امروزی هستند و گرافیک‌هایشان وظیفه خود را به‌خوبی انجام می‌دهند.

قابلیت بازی چهارنفره با دوستان و خانواده در کنار قابلیت بازی آنلاین، هویت کنسول Dreamcast را اثبات می‌کند که پلی بین دوران گذران خوش اوقات فراغت با دوستان و خانواده در یک اتاق و دوران رقابت با دیگر گیمرها در هر جای دنیاست.

۸. آخرین باز‌مانده دوره آرکید

بازی‌های Dreamcast و قبل از آن Sega Saturn جزو بازی‌هایی بودند که افراد زیادی را به‌وسیله ماشین‌های بازی آرکید سرگرم‌ می‌کردند و طرفداران زیادی داشتند. این موضوع یکی از نقاط قوت هر دو کنسول به‌حساب می‌آمد، نقطه قوتی که در دراز مدت و عمر مفید کنسول‌ها خیلی کاری از پیش نبرد و بیشتر به ضررشان تمام شد. کسی انتظارش را نداشت تا روزی ماشین‌های آرکید و بازی‌هایشان اعلام بازنشستگی کنند و ماشین‌های اسلات و میزهای کوچک هاکی جای آنها را بگیرد.

همان‌طور که اولین کنسول‌های خانگی به شما امکان تجربه اولین بازی‌های آرکید را در خانه می‌دادند، کنسول Dreamcast به شما اجازه تجربه آخرین بازی‌های آرکید را می‌دهد. چه سبک آرکید ترجیحی شما مبارزه‌ای، تیراندازی یا مسابقه‌ای باشد، Dreamcast در هز سبک عناوین فوق‌العاده‌ای برای شما دارد. Dreamcast هم برای کسانی که در دوره طلایی بازی‌های آرکید بزرگ شدند و هم برای کسانی که می‌خواهند بیشتر با این نوع بازی‌ها آشنا شوند، گنجی پنهان است.

۷. جامعه گیمرهای آنلاین این کنسول هنوز به زندگی ادامه می‌دهد!

این‌که بتوانید با دیگر گیمرها از سراسر جهان بازی‌ کنید امروزه چیز عجیب و جدیدی نیست، اما در اواخر دهه ۹۰ میلادی این کنسول Dreamcast بود که به‌عنوان اولین کنسول چنین سرویسی به کاربران خود ارائه داد. با این‌که Dreamcast از جنبه‌های بسیاری کنسولی پیشرو بود، اما به‌خاطر مشکلاتی که گریبان‌گیر آن شده بود، قابلیت آنلاین بازی کردن نیز نتوانست Dreamcast را به مرکز توجه بازار برای گیمرها مبدل کند.

امروزه با توجه به این‌که آن مشکلات دیگر در گذشته دفن شده‌اند و با تشکر از طرفداران وفادار این کنسول، شما می‌توانید با به‌کارگیری چند ترفند هنوز به‌صورت آنلاین با Dreamcast بازی کنید. شایان توجه است که انجمن‌های اختصاصی این کنسول همگی دارای این ترفندها هستند و به شما اجازه دسترسی به این قابلیت را می‌دهند. شاید برای‌تان جالب باشد که بازی‌هایی چون Phantasy Star Online و Quake III Arena با این‌که سرورهایشان خیلی وقت است بسته شده، اما هنوز به‌صورت منظم میزبان گیمرهایی هستند که در این بازی‌ها به رقابت می‌پردازند.

مقدار وفاداری طرفداران Dreamcast غیرقابل توصیف است. هدف اصلی این طرفداران زنده نگه داشتن جامعه‌شان است و اگر شما بخواهید به‌عنوان یک گیمر جدید و تازه‌کار وارد بازی Phantasy Star Online شوید، طرفداران و کهنه‌کاران این بازی از ورود شما به بازی استقبال می‌کنند. گیمرهای Phantasy Star Online با این عنوان شناخته می‌شوند که به هر تازه‌کاری چم‌وخم کار را یاد می‌دهند تا در مراحل اولیه بازی به‌راحتی پیشروی کند.

۶. بازی‌های تازه!

با این‌که مدت زمان زیادی از آخرین بازی رسمی منتشر شده روی Dreamcast می‌گذرد، اما این مهم چیزی نیست تا جلودار عاشقان این کنسول باشد. بازی‌هایی که برای Dreamcast در حال حاضر طراحی و منتشر می‌شود به‌صورت رسمی توسط سگا لایسنس نشده؛ اما محبوبیت این بازی‌ها و کیفیت ساخت و طراحی‌شان باعث شده گیمرهای بسیار و مجلات متعددی به تحسین آنها مشغول شوند.

برخی از این بازی‌ها، شبیه‌سازی عناوین کنونی کنسول‌های جدید هستند، اما برخی دیگر بازی‌هایی هستند که توسط شرکت‌ها و استودیوهای مستقل ساخته شده‌اند. یکی از بهترین نمونه‌های این بازی‌ها Sturmwind است که می‌توان آن را شبیه به بازی‌های شوتر کلاسیکی چون Radiant Silvergun و Ikaruga دانست. کیفیت این بازی در حدی بالاست که ممکن است شک کنید کدام یک از عناوین نام‌برده یک بازی ساخته شده توسط شرکتی با نام و نشان چون Treasure است و کدام یک اثری ساخته شده توسط یک تیم مستقل.

نباید انتظار خط تولید و انتشاری فعال برای Dreamcast داشته باشید؛ اما بیش از یک دهه است که پس از عرضه آخرین بازی رسمی، بازی‌های جدید مدام راه‌شان را به این کنسول باز می‌کنند. همین موضوع کافی‌ست تا متوجه شوید جامعه طرفداران این کنسول چه جنب‌وجوش و اشتیاقی در خود دارد که باعث می‌شود روز‌به‌روز اعضای جدیدی را جذب خود و جذب کنسول بکند.

تنها نکته‌ای که ممکن است کمی غریب به‌نظر برسد، قیمت این بازی‌هاست که هم‌قیمت با بازی‌های نسل جدید کنسول‌ها منتشر می‌شوند. البته، همان‌طور که می‌دانید کیفیت این بازی‌ها واقعا قابلیت رقابت با عناوین نسل جدید را دارد و از این نظر شما هیچ نگرانی برای هزینه بابت تجربه این بازی‌ها ندارید؛ بازی‌هایی که باکیفیت بالای ساخت‌شان، اصیل بودن‌شان را ثابت کرده‌اند.

۵. انحصاری‌های شگفت‌انگیز

با توجه به مرگ زودرس Dreamcast، بازی‌های انحصاری آن پس از همراهی طی مدت زمان کوتاه زندگی‌اش به کنسول‌های دیگری منتقل شدند. در واقع، یکی از انگیزه‌هایی که باعث می‌شود امروزه فردی بخواهد Dreamcast بخرد این است که بازی‌های انحصاری آن جای دیگری نیز پیدا می‌شود؛ در حالی که این بازی‌ها روی دو تا سه کنسول در دسترس هستند. با این حال، هنوز هم عناوینی وجود دارند که هیچ جای دیگری جز روی Dreamcast نمی‌توانید آنها را بازی کنید.

عناوین فوق‌العاده‌ای چون Blue Stinger و Toy Commando هنوز هم انحصاری Dreamcast هستند. بازی‌های انحصاری دیگر را می‌توان روی اکس‌باکس و پلی‌استیشن پیدا کرد. اگر روی این دو کنسول نیز عنوان خاصی را پیدا نکردید، روی کنسول‌های دستی پورت آن را می‌توانید پیدا کنید که البته تجربه آن چون نسخه اصلی‌اش نیست. لیست این بازی‌ها به مرور زمان کوچک و کوچک‌تر شده و با توجه به این‌که نسل جدیدی از کنسول‌ها در راه است، به‌نظر نمی‌رسد که باز هم قرار باشد این بازی‌ها را روی کنسول‌های جدید تجربه کنیم.

۴. بهترین نسخه از به‌یادماندنی‌ترین بازی‌ها

اگر Dreamcast بازی‌های انحصاری خودش را از دست داد، اما این بازی‌ها هنوز هم دارای بهترین کیفیت اجرا روی همین کنسول هستند. فناوری NAOMI که در ساخت عناوین آرکید سگا استفاده می‌شد، در Dreamcast نیز تکرار شد و همین باعث راحت بودن انتقال آرشیوی از بازی‌های آرکید سگا روی این کنسول شد. بسیاری از این بازی‌ها به کنسول‌های دیگری منتقل شدند، اما بهترین جا برای تجربه آنها خود Dreamcast است. بازی‌های بی‌نظیری چون Crazy Taxi بهترین عملکرد را روی Dreamcast دارند. دیگر عناوین چون Power Stone 1 و 2 روی کنسول‌های خانگی عملکرد بهتری دارند تا کنسول‌های دستی.

بازی‌های نابی چون Sega Bass Fishing و Samba Di Amigo را فقط و فقط می‌توان روی Dreamcast با ابزار کنترلی مخصوص‌ خودشان تجربه کرد و حس ناب‌شان را از دست نداد. با این‌که این بازی‌ها روی کنسول Wii نیز در دسترس بودند و Wii نیز دارای کنترلری مشابه برای بازی کردن این دو عنوان بود، ولی باز هم نتوانست جای تجربه Dreamcast را بگیرد. برخی طرفداران حتی باور دارند که پورت بازی Shenmue روی سخت‌افزارهای جدید جادوی نسخه اصلی Dreamcast را ندارد.

۳. واحد حافظه تصویری (Visual Memory Unit به‌اختصار VMU)

VMU یکی از ویژگی‌های خاص Dreamcast بود که روی کنترلر آن قرار داشت و پس از آن نیز در کنسول دیگری دیده نشد. در ساده‌ترین حالت، VMU یک کارت حافظه بود که اگر با آن کاری نداشتید هم حین لودینگ بازی‌ها انیمیشن‌هایی را می‌توانستید روی آن تماشا کنید. گاهی اوقات نیز اطلاعات مفیدی را به‌نمایش می‌گذاشت، مثلا در بازی Resident Evil: Code Veronica کافی بود روی کنترلر خود نگاه کنید و میزان جان‌تان را چک کنید؛ بدون نیاز به رفتن و بررسی آن از طریق منو بازی.

بزرگ‌ترین قابلیت VMU این بود که می‌توانستید به‌وسیله آن مینی‌گیم بازی کنید. معروف‌ترین این مینی گیم‌ها Chao Garden از بازی Sonic Adventure بود که در آن می‌توانستید حیوان خانگی و مجازی خود را پرورش دهید. حتی می‌توانستید VMU کنترلر خود را به کنترلر دیگری وصل کنید تا Chao سریع‌تر رشد کند. گذشته از این قابلیت، هم‌چون خود کنسول از طریق VMU نیز می‌توانستید نسخه‌های خانگی بازی‌های آرکیدی چون Tetris و Space Invaders را دانلود کنید.

اگر پول بیشتری می‌خواهید خرج کنید، نسخه‌های رنگی با الگوهای خاصی از VMU نیز وجود دارد که البته گزینه‌های ارزانی نیستند.

۲. بازی‌های بی‌نظیر

صنعت بازی معاصر با بلاک‌باسترها اشباع شده، بازی‌های AAA متعددی که روزها شما را مشغول خود می‌کنند و بازی‌های ورزشی که هر سال در روز و ساعتی مشخص راهی بازار می‌شوند. گذشته از کیفیت بالای برخی از این بازی‌ها، برخی دیگر از آنها فقط دارند در قالب اسمی جدید تکرار می‌شوند و تکرار. برخی بازی‌ها به‌نظر کلون بازی‌های دیگری در سبک خود هستند و ریمسترها نیز بهانه‌ای برای عرضه دوباره بازی‌های پرطرفدار از نسل‌های گذشته به‌شمار می‌آیند.

حال، به من بگویید کدام بازی روی کدام کنسول جز Seaman روی Dreamcast به شما اجازه می‌دهد تا از طریق میکروفون با حیوان خانگی مجازی خود صحبت کنید؟ به من بگویید آخرین باری که قلاب ماهی‌گیری دست‌تان گرفتید تا در تورنمنت‌های ماهی‌گیری شرکت کنید کی بوده؟ آیا بازی دیگری چون Samba Di Amigo منتشر می‌شود و می‌گذارد شما برای بازی آن ماراکا به‌دست بگیرید؟

این بازی‌ها ممکن است با سیلقه هر فردی سازگار نباشند، اما در این که این بازی‌ها هنوز که هنوز است ناب و بی‌نظیر هستند هیچ بحثی نیست.

۱. یک کنسول افسانه‌ای

با خرید این کنسول شما بخشی از تاریخ صنعت بازی را مال خود کرده‌اید و یک آیتم با ارزش کلکسیونری را خریده‌اید. Dreamcast آخرین کنسولی بود که سگا تولید کرد و برای آخرین نیمه فعالیت‌اش در این زمینه می‌توان عرضه Mega Drive Mini اشاره کرد. می‌توان گفت تقریبا غیرممکن است که سگا باز هم به بازار سخت‌افزار بازی‌های ویدیویی برگردد.

با وجود مشکلات بسیاری که گریبان‌گیر آن شد، تعداد محدود بازی‌ها و تصمیمات اشتباهی که باعث به‌وجود آمدن این مشکلات شد، Dreamcast هنوز هم یک کنسول فوق‌العاده است. به‌خاطر انتشار بی‌کیفیت و سرهم‌بندی شده عناوین این کنسول، سگا لکه ننگی را به جان خرید که شاید برای همیشه روی پیشانی‌اش باقی بماند.

با وجود تمامی این اوصاف، تاریخ به نیکی از نام Dreamcast یاد می‌کند. با در دسترس بودن آرشیوی از بازی‌ها، قابلیت بازی‌ آنلاین و نام برند سگا به باعث زنده شدن خاطراتی خوش می‌شود، امروز Dreamcast کنسولی محبوب‌تر از سال‌هایی است که در آنها متولد شد.

با این‌که ممکن خیلی عجیب‌وغریب به‌نظر برسد، اما پس از ۲۰ سال از عرضه‌اش در اروپا، سال ۲۰۱۹ زمانی فوق‌العاده برای خریدن آخرین و بهترین کنسول سگا است.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments