هواوی P50 Pocket

بررسی مشخصات گوشی هواوی P50 Pocket

رقیب جدید گلکسی زد فلیپ 3

1%
  • 0/10
بررسی مشخصات گوشی هواوی P50 Pocket ۱ ۱۳ دی ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک

چندی پیش کمپانی هواوی از دستگاه هواوی P50 Pocket رونمایی کرد و این گجت درواقع برای رقابت با گلکسی زد فلیپ سامسونگ طراحی شده است.

هواوی با معرفی این دستگاه توانست توجه کاربران بسیاری را به سمت خود جلب کند و همچنین در بازار گوشی‌های تاشو به رقابت بپردازد.

این گجت در تاریخ ۲۳ دسامبر (۲ دی) معرفی و به بازار عرضه شد. پیش از مراسم معرفی شایعه‌های بسیاری از این گجت منتشر شد که در این مطلب این شایعه‌ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در ادامه به مشخصات دقیق این گوشی تاشو جدید هواوی می‌پردازیم.

ناگفته نماند این گجت اولین دستگاه تاشو کمپانی هواوی است که از طراحی همانند گلکسی زد فلیپ بهره می‌برد. دیگر گجت‌های منعطف همگی از طراحی مشابه گلکسی زد فولد یا دیگر دستگاه‌های تاشو موجود در بازار استفاده می‌کنند. بر این اساس هواوی در تولید این دستگاه باید دقت بسیاری کرده باشد؛ زیرا رقیب جدی آن یعنی گلکسی زد فلیپ 3 از محبوبیت خاصی در میان طرفداران برخوردار است.

بررسی هواوی P50 Pocket

هنگامی که این گجت در حالت صفحه نمایش باز قرار می‌گیرد ابعاد آن معادل ۱۷۰ در ۷۵.۵ میلی متری است و ضخامت گجت در این حالت معادل ۷.۲ میلی متر خواهد بود. این موضوع کاملا بدیهی است که هنگام بسته شدن نمایشگر ابعاد گجت عوض شود و با ۸۷.۳ در ۷۵.۵ در ۱۵.۲ میلی متر برابری کند.

ضخامت گجت هنگام بسته بودن نمایشگر افزایش پیدا می‌کند و این موضوع یکی از دلایل مهم و اصلی نارضایتی کاربران از این دسته از گوشی‌های هوشمند تاشو است. افراد نمی‌توانند این گجت‌ها را هنگام تا شدن نمایشگر در جیب خود قرار دهند و حمل کردن دستگاه کمی برای افراد سخت خواهد بود.

لازم به ذکر است که علاوه بر این گجت، دستگاه تاشو شرکت موتورولا و سامسونگ نیز هر دو از این مشکل برخوردار هستند و نمی‌توان چندان این موضوع را یک ایراد بزرگ دانست؛ زیرا راه حلی برای این مشکل وجود ندارد. بدین ترتیب باید صبر کرد تا با پیشرفت تکنولوژی تولید کنندگان گوشی‌های هوشمند تاشو بتوانند تغییری در طراحی ایجاد کنند.

وزن این گجت معادل ۱۹۰ گرم بوده و کاربران قادر هستند تا به راحتی با یک دست با این گوشی هوشمند کار کنند. دلیل این موضوع عرض کم دستگاه و همچنین سبک بودن آن است، در حال حاضر بیشتر گوشی‌های میان‌رده از وزنی معادل ۱۹۰ گرم بهره می‌برند. به همین دلیل سبک بودن یک گجت تاشو با مشخصات پرچمدار می‌تواند حس خوبی را به کاربران منتقل کند.

استفاده با یک دست از این گوشی هوشمند یک مزیت محسوب می‌شود و اکثر کاربران این دسته از گوشی‌های تاشو ساده بودن نحوه استفاده کردن از دستگاه را یک دلیل اصلی برای خرید می‌دانند. دیگر گوشی‌های تاشو از وزن بیشتری بهره می‌برند و همچنین ضخامت آن‌ها هنگام تا شدن صفحه نمایش به دلیل بزرگ بودن گجت، بسیار اذیت کننده است.

این موضوع به معنی سخت بودن حمل کردن دستگاه است و کاربران قادر نیستند تا به راحتی این گجت تاشو را حمل کنند. علاوه بر این موضوع امکان آسیب رسیدن به نمایشگر وجود دارد و هزینه تعویض صفحه نمایش بالا است. با توجه به این موضوع کاربران به خرید گجت‌های تاشو ارزان قیمت و کوچک‌تر اهمیت می‌دهند و در حال حاضر یک گزینه دیگر به نام گوشی هواوی P50 Pocket به لیست انتخاب‌های آن‌ها اضافه شده است.

نمایشگر

پنل به کار رفته در صفحه نمایش به دلیل پرچمدار بودن از کیفیت ساخت بالایی بهره می‌برد. این پنل OLED نامیده می‌شود، اما به دلیل اینکه از نوع تاشو است Foldable OLED نام دارد. این پنل یکی از با کیفیت‌ترین پنل‌های تولید شده برای گوشی‌های هوشمند تاشو بوده و کاربران قادر هستند تا با استفاده از آن محتواهای با کیفیتی را پخش کنند.

این نمایشگر از یک میلیارد رنگ پشتیبانی می‌کند و بر این اساس رنگ‌ها در این نمایشگر بسیار متفاوت خواهند بود. این موضوع یکی از دلایل متفاوت بودن نمایشگر هواوی P50 Pocket با دیگر نمایشگرها است. به علاوه از نرخ تازه سازی بالا که امروزه به یک استاندار در گوشی‌های پرچمدار تبدیل شده نیز در این دستگاه استفاده شده است.

نمایشگر گوشی تاشو هواوی از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی استفاده می‌کند و این نرخ تازه سازی به جذاب‌تر شدن صفحه نمایش بسیار کمک می‌کند. کاربران بسیاری وجود دارند که به استفاده از یک گجت مجهز شده به نرخ تازه سازی بالا علاقه‌مند هستند و اکنون این دسته از افراد می‌توانند یک دستگاه تاشو از شرکت هواوی را خریداری کنند.

سایز صفحه نمایش برای تمام کاربران مهم بوده و افراد در سال ۲۰۲۲ علاقه‌مند به استفاده از نمایشگر بزرگ‌تر از ۶ اینچ هستند. به همین دلیل گوشی هواوی P50 Pocket به صفحه نمایش ۶.۹ اینچی مجهز شده و کاربران به دلیل ابعاد جذاب این نمایشگر قادر هستند که از این دستگاه برای مشاهده ویدیو و فیلم استفاده کنند.

به دلیل وجود حاشیه‌های بسیار باریک نمایشگر و همچنین نبود ناچ بزرگ در بالای صفحه این صفحه نمایش توانست ۸۵.۱ درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص دهد. وضوح تصویر یکی از بخش‌های مهم هر دستگاهی است و هواوی تصمیم گرفت برای راضی نگه داشتن کاربران از رزولوشن ۲۷۹۰ در ۱۱۸۸ پیکسل استفاده کند.

این میزان وضوح تصویر برای یک صفحه نمایش تاشو مناسب است و نمی‌توان گفت این نمایشگر قادر به جلب توجه کاربران نیست. علاوه بر این موضوع تراکم پیکسلی بسیار بالای نمایشگر باعث شد تا رنگ‌ها در تصویر بسیار طبیعی‌تر به نظر برسند. گوشی هواوی P50 Pocket از تراکم پیکسلی ۴۴۲ پیکسل در هر اینچ استفاده می‌کند و این عدد نسبت به دیگر تراکم پیکسلی‌های پرچمداران مختلف بیشتر است.

این موضوع به طبیعی بودن صفحه نمایش بسیار کمک کرده و به طور کلی می‌توان گفت ایراد بزرگی در نمایشگر اصلی وجود ندارد. اما نه تنها این گجت بلکه تمام گوشی‌های بازار که به نمایشگر منعطف مجهز شده‌اند از یک مشکل بزرگ برخوردار هستند، این مشکل بزرگ مربوط به محافظ صفحه نمایش است.

به دلیل اینکه گوشی‌های تاشو از صفحه نمایش منعطف استفاده می‌کنند و نمایشگر باید تا شود، شرکت‌های تولید کننده نمی‌توانند از شیشه (گوریلا گلس) برای محافظت از نمایشگر استفاده کنند؛ زیرا هنگام تا شدن شیشه می‌شکند. بدین ترتیب کمپانی‌های مختلف مجبور به استفاده از پلاستیک برای محافظت از نمایشگر شده‌اند که این موضوع باعث به وجود آمدن دو مشکل بزرگ شد.

اولین مشکل آسیب پذیری بسیار بالای صفحه نمایش بوده و دلیل این موضوع پلاستیکی بودن محافظ است. کاربران باید از نمایشگر این دسته از گوشی‌های هوشمند بسیار محافظت کنند؛ زیرا حتی نرم‌ترین اجسام نیز قادر هستند به این صفحه نمایش آسیب وارد کنند.

اگر افراد از قلم‌های هوشمند مختلف استفاده کنند یا حتی ناخن خود را روی نمایشگر فشار دهند، به صفحه نمایش آسیب وارد خواهد شد و رد ناخن یا قلم روی آن به جا خواهند ماند. شرکت سامسونگ توانست هنگام عرضه دو دستگاه جدید خود از سری گلکسی زد فلیپ و گلکسی زد فولد این مشکل را برطرف کند.

غول فناوری کره جنوبی توانست با افزایش ۷۰ درصدی مقاومت محافظ پلاستیکی احتمال آسیب رسیدن به صفحه نمایش توسط ناخن و نوک قلم S Pen را کاهش دهد. اما با این وجود محافظ نمایشگر دستگاه همچنان پلاستیکی است و امکان آسیب رسیدن به نمایشگر وجود دارد.

مشکل دوم که حتی سامسونگ نیز نتوانست آن را حل کند، مرئی بودن محل تا شدن نمایشگر است. صفحه نمایش این گوشی‌های هوشمند از وسط تا می‌شوند و به دلیل پلاستیکی بودن محافظ تنها پس از چند بار تا شدن صفحه نمایش یک موج خاصی در وسط نمایشگر مشاهده می‌شود. این موضوع می‌تواند کاربران بسیاری را اذیت کند و آن‌ها را از خرید چنین دستگاهی منصرف کند.

این مشکل نیز با پیشرفت تکنولوژی برطرف خواهد شد، اما در حال حاضر تمام دستگاه‌های موجود در بازار از چنین مشکلی برخوردار هستند. در ادامه به بررسی نمایشگر دوم گوشی هواوی P50 Pocket خواهیم پرداخت که از طراحی جذابی بهره می‌برد.

دومین صفحه نمایش دستگاه که به آن نمایشگر بیرونی نیز گفته می‌شود دارای طراحی دایره‌ای شکل است. این نمایشگر در زیر ماژول دایره‌ای شکل دوربین قرار گرفته و کاربران می‌توانند با استفاده از آن اطلاعات مختصری از وضعیت دستگاه را مشاهده کنند. سایز این نمایشگر معادل ۱.۰۴ اینچ است و به همین دلیل کاربران می‌توانند با استفاده از آن اطلاعاتی از دستگاه و اعلان‌های مختلف به دست بیاورند، بر این اساس نیازی به باز کردن دستگاه و استفاده از نمایشگر اصلی نیست.

نمایشگر دوم پرچمدار تاشو هواوی از پنل OLED ساخته شده و از این نظر این صفحه نمایش نیز از کیفیت مناسبی بهره می‌برد. وضوح تصویر این نمایشگر معادل ۳۴۰ در ۳۴۰ پیکسل است و این رزولوشن برای صفحه نمایش ۱.۰۴ اینچی قابل قبول است. در کنار این وضوح تصویر تراکم پیکسلی نمایشگر معادل ۳۲۸ پیکسل در هر اینچ بوده که یکی از جذاب‌ترین بخش‌های این نمایشگر است؛ زیرا می‌تواند رنگ‌ها را جذاب‌تر به تصویر بکشد.

سخت افزار

هواوی تصمیم گرفت قدرت سخت افزاری گوشی هوشمند تاشو خود را توسط یک تراشه ۵ نانومتری از کمپانی کوالکام تامین کند. این پردازنده Snapdragon 888 نامیده می‌شود و هواوی از جدیدترین چیپست تولید شده توسط کوالکام برای تامین قدرت سخت افزاری استفاده نکرد.

جدیدترین تراشه از قدرت سخت افزاری بالاتری برخوردار است و یک پردازنده ۴ نانومتری محسوب می‌شود. این چیپست Snapdragon 8 Gen 1 نام دارد و در حال حاضر در یک گوشی هوشمند از این پردازنده استفاده شده است. این چیپست قدرتمندترین تراشه تولید شده توسط کمپانی کوالکام است و بهتر بود هواوی گوشی تاشو خود را به این چیپست مجهز می‌کرد.

ناگفته نماند تراشه Snapdragon 888 دارای قدرت سخت افزاری بالایی بوده و در بازار گوشی‌های پرچمدار می‌تواند به رقابت با دیگر پرچمداران موجود در بازار بپردازد. این پردازنده به گوشی هوشمند اجازه اجرای بازی‌ها و برنامه‌های سنگین را می‌دهد. یکی از نکات مثبت گوشی هواوی P50 Pocket وجود صفحه نمایش با کیفیت بالا و نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی است که در کنار این تراشه قدرتمند شرایطی مناسبی برای تجربه بازی‌های سنگین موبایلی مثل PUBG Mobile ایجاد کرده است.

پردازنده گرافیکی دستگاه Adreno 660 نام دارد که این تراشه قادر است تا قدرت بخش گرافیکی دستگاه را تامین کند. پردازنده Adreno 660 هنگام اجرای بازی‌های مختلف و برنامه‌های سنگین ویرایش ویدیو می‌تواند قدرت خود را به نمایش بگذارد. در کنار این دستگاه یک درگاه وجود دارد که افراد می‌توانند با استفاده از آن دو سیم کارت به صورت هم‌زمان فعال داشته باشند.

علاوه بر این موضوع کاربران قادر هستند از یک سیم کارت و کارت حافظه به صورت هم‌زمان استفاده کنند. این گجت به درگاه کارت حافظه مجهز شده است، اما باید کارت حافظه از نوع نانو مموری (Nano Memory) باشد تا بتواند در این درگاه قرار بگیرد.

این نوع کارت حافظه در ابتدا تنها توسط کمپانی هواوی تولید می‌شد و پس از گذشت مدتی کمپانی‌های تولید کننده دیگر شروع به تولید چنین کارت حافظه‌هایی کردند. پرچمدار تاشو هواوی می‌تواند تا ۲۵۶ گیگابایت از کارت حافظه پشتیبانی کند و این موضوع باعث تشویق شدن کاربران برای خرید این دستگاه خواهد شد.

گوشی هواوی P50 Pocket با دو گزینه برای انتخاب حافظه به بازار جهانی عرضه شد؛ گزینه اول از حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی بهره می‌برد و هواوی ۸ گیگابایت رم را برای مدیریت فضا در اختیار کاربران قرار داد.

نسخه دوم این گوشی از قیمت بیشتری استفاده می‌کند و دلیل آن پشتیبانی از حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی و بهره بردن از رم ۱۲ گیگابایتی است. به همین دلیل کاربران قادر هستند تا برنامه‌های بسیاری را در این گجت اجرا کنند و فضای مناسبی برای ذخیره داده‌های مختلف در اختیار افراد قرار خواهد داشت.

نرم افزار این دستگاه متعلق به کمپانی هواوی است، در گذشته این شرکت از سیستم عامل اندروید پشتیبانی می‌کرد. اما به دلیل مشکلات به وجود آمده با کشور آمریکا و همچنین شرکت گوگل، این کمپانی تحریم شد و دیگر نتوانست به فروش خود در آمریکا ادامه و همچنین امکان استفاده از اندروید وجود نداشت.

بر این اساس ضربه بزرگی به شرکت هواوی وارد شد و این کمپانی تصمیم گرفت تا سیستم عامل جدید خود را تولید کند. پس از گذشت مدتی این کمپانی سیستم عامل HarmonyOS را طراحی کرد و با انجام تغییرات بسیاری توانست توجه کاربران را به این سیستم عامل جذاب جلب کند. پس از گذشت مدتی نسخه‌های دیگری از این سیستم عامل به بازار منتشر شدند و کاربران اکنون می‌توانند گوشی تاشو هواوی را با سیستم عامل HarmonyOS 2.0 خریداری کنند.

علاوه بر این موضوع استفاده نکردن از سیستم عامل گوگل و قطع همکاری با این شرکت به معنی توقف پشتیبانی هواوی از سرویس‌های گوگل مثل یوتیوب، فروشگاه گوگل پلی، گوگل مپ و… است. به همین دلیل هواوی یک فروشگاه برای دانلود برنامه‌ها طراحی کرد و آن را App Gallery نامید.

دوربین و دیگر فناوری‌ها

در پنل پشتی هواوی P50 Pocket دو ماژول دایره‌ای شکل قرار گرفته که ماژول پایینی مختص به نمایشگر این دستگاه است. دومین ماژول متعلق به دوربین‌های این پرچمدار بوده که سه دوربین و یک فلش LED برای تصویر برداری در نور کم در اختیار کاربران قرار گرفته است.

دوربین اصلی این دستگاه از سنسور ۴۰ مگاپیکسلی استفاده می‌کند و کاربران می‌توانند با استفاده از این سنسور تصاویر با کیفیتی را به ثبت برسانند. علاوه بر این موضوع افراد قادر هستند از سنسور ۱۳ مگاپیکسلی دیگری برای تصویر برداری در حالت اولترا واید (فوق عریض) استفاده کنند. این سنسور در زاویه ۱۲۰ درجه‌ای می‌تواند تصاویر مختلف را به ثبت برساند.

سومین دوربین قرار گرفته در پنل پشتی از سنسور ۳۲ مگاپیکسلی برخوردار است و به کاربران هنگام تصویر برداری و فیلم برداری کمک می‌کند. دوربین‌های این گجت از فناوری HDR بهره می‌برند و می‌توانند با کیفیت 4K و نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کنند. به علاوه هنگام فیلم برداری در حالت اسلوموشن امکان ثبت ویدیو با کیفیت ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ فریم ۲۴۰ فریم بر ثانیه وجود دارد.

به دلیل وجود سنسورهای با کیفیت و تراشه قدرتمند امکان تصویر برداری و فیلم برداری با کیفیت بالا وجود دارد و این موضوع باعث جلب توجه کاربران شد. در پنل جلویی یعنی پنل نمایشگر در بالای صفحه یک بریدگی کوچک دیده می‌شود که محل قرار گیری دوربین سلفی است.

در اقدامی عجیب هواوی به جای استفاده از سنسور واید برای تصویر برداری در حالت سلفی از سنسور اولترا واید استفاده کرد. این دوربین به سنسور ۱۰.۷ مگاپیکسلی مجهز شده و می‌تواند اشخاص بیشتری را در زاویه دید خود قرار دهد. این سنسور نیز می‌تواند با کیفیت 4K و نرخ فریم ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری کند.

انجام چنین کاری از سوی هواوی بسیار جالب به نظر می‌رسد و این سنسور می‌تواند هنگام تصویربرداری در حالت سلفی کاربردی‌تر باشد. علاوه بر این موضوع اگر یک سنسور عادی نیز در کنار این دوربین وجود داشت تصویر برداری با این پرچمدار بسیار جذاب‌تر می‌شد؛ زیرا اگر تنها یک نفر قصد تصویر برداری در حالت سلفی را داشته باشد دیگر نیازی به سنسور فوق عریض نبوده و در صورت استفاده از این سنسور در تصویر به ثبت رسیده سوژه‌های کمی مشاهده خواهد شد.

ناگفته نماند امکان تصویر برداری با استفاده از دوربین‌های اصلی پنل پشتی در حالت سلفی نیز وجود دارد. همانطور که در بالا اشاره کردیم در پنل پشتی یک صفحه نمایش قرار گرفته و افراد می‌توانند با استفاده از این نمایشگر و همچنین ماژول‌های دوربین پنل پشتی تصاویری با کیفیتی را به ثبت برسانند.

در بالا و پایین این گجت بلندگوهایی وجود دارد که می‌توانند صدا را با کیفیت بسیار بالایی پخش کنند و این موضوع باعث جلب توجه کاربران خواهد شد. همانند دیگر گوشی‌های پرچمدار موجود در بازار این گجت نیز از جک ۳.۵ میلی متری استفاده نمی‌کند و کاربران باید یک تبدیل USB-C به جک ۳.۵ میلی متری خریداری کنند تا بتوانند هدفون خود را به این گوشی هوشمند مجهز کنند.

درگاه USB-C این دستگاه از نوع Type-C 2.0 است که به کاربران اجازه می‌دهد تا داده‌ها را سریع‌تر انتقال دهند و همچنین دستگاه را سریع‌تر شارژ کنند. افراد می‌توانند از روش‌های مختلفی برای باز کردن قفل صفحه این دستگاه استفاده کنند که یکی از آن‌ها حسگر اثر انگشت است.

گوشی هواوی P50 Pocket به سنسور اثر انگشت فیزیکی مجهز شده و کاربران می‌توانند با استفاده از انگشت شصت خود قفل صفحه دستگاه را باز کنند؛ دلیل استفاده از انگشت شصت برای باز کردن قفل صفحه قرار، گرفتن این سنسور در کنار دستگاه است.

باتری

این گجت از فناوری‌های بسیار جذابی پشتیبانی می‌کند و هواوی باید یک منبع تامین انرژی مناسبی برای این دستگاه در نظر می‌گرفت. به همین دلیل این گوشی هوشمند به یک باتری با ظرفیت ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعت مجهز شده و کاربران می‌توانند با استفاده از این باتری مدت زمانی نسبتا طولانی از دستگاه استفاده کنند.

یکی دیگر از نقاط قوت این گجت مربوط به آداپتور آن است، هواوی این گجت را با یک آداپتور ۴۰ واتی به بازار عرضه کرد و افراد قادر هستند با استفاده از شارژر در مدت زمانی حدود ۳۰ دقیقه باتری این پرچمدار را به صورت کامل شارژ کنند.

علاوه بر این موضوع از فناوری شارژ معکوس بی‌سیم نیز در این گجت استفاده شده و این موضوع به معنی این است که اگر دستگاه از فناوری شارژ بی‌سیم پشتیبانی می‌کند می‌تواند توسط پرچمدار سامسونگ با توان ۵ وات شارژ شود. این فناوری بسیاری جذاب و کاربردی است، اما اگر توان آن بیشتر بود می‌توانست توجه کاربران بسیاری را به خود جلب کند.

هواوی برای اینکه کاربران بتوانند بر اساس سلیقه خود یک گوشی هوشمند خریداری کنند هواوی P50 Pocket را با سه گزینه برای انتخاب رنگ به بازار عرضه کرد. این سه گزینه شامل رنگ‌های مشکی، طلایی و نقره‌ای می‌شود و افراد با پرداخت مبلغ ۱۲۵۰ یورو (۱۴۲۰ دلار) می‌توانند این دستگاه را خریداری کنند.

تمام فناوری‌ها و قسمت‌های مختلف این گجت باعث جلب توجه شده است و نقطه ضعف بزرگی در این پرچمدار مشاهده نمی‌شود. اما قیمت این دستگاه زیاد بوده و در مقایسه با گلکسی زد فلیپ هزار دلاری سامسونگ یک دستگاه گران قیمت محسوب می‌شود. به علاوه در بعضی از موارد قیمت این گجت با دستگاه‌های بزرگ مجهز شده به نمایشگر ۷ اینچی برابر است و این موضوع شاید باعث فروش کم این پرچمدار شود.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments