بازی مختار: فصل قیام دومین بازی ویدیویی از سهگانهی سفیر عشق مدتی میشود که منتشر شده. حال میخواهیم به چهار ویژگی مهمی بپردازیم که شاید شما را به تجربهی این بازی ترغیب کند.
سهگانه سفیر عشق، یکی از پروژههای حائز اهمیتِ چند سال اخیر صنعت بازیهای ویدیویی داخل کشور است که ضمن محدودیتهایی که پیش روی مسیر بازیسازان ایرانی قرار داشته، توانسته اولین نسخه از سفیر عشق را در سال گذشته منتشر کند. حال پس از سپری شدن مدت زمان مشخصی از انتشار نسخهی اول، فصل دوم بازی سفیر عشق تحت عنوان مختار: فصل قیام منتشر شده است.
داستان بازی مختار: فصل قیام، ادامهای است بر ماجرایی که قهرمانِ بازیِ اول یعنی مهران – که یک شخص ایرانی است – استارتش را زده. بازی اول با انتقادات متعددی روبهرو شد و بسیاری از مخاطبین نیز دست به تحسین جلوههای مختلف بازی پرداختند. شما میتوانید نقد بازی سفیر عشق را در رسانه سرگرمی مطالعه کنید، اگر کنجکاو هستید که اولین بازی دقیقا چه سبک و سیاقی دارد. در غیر این صورت، قصهی مختار در بازی دوم ارتباط تنگاتنگی با نسخهی اول ندارد و به جز چند صحنه که مهران (کاراکتر اصلی بازی اول) با مختار مواجه میشود، داستان فصل دوم به گذشته چندان دستاندازی نمیکند. در این یادداشت فارغ از نکات مثبت و منفی بازی مختار، میخواهیم ۴ دلیل برای تجربهی بازی مختار: فصل قیام را به شما ارائه دهیم. چهار دلیل یا چهار ویژگی که احتمالا از آن بیاطلاع هستید.
۴- نزدیک به ۴۵ دقیقه صحنه نمایشی
بازی مختار: فصل قیام جدا از نوع روایت یک قصهی مذهبی و تاریخی، با حجم زیادی از صحنههای نمایشی یا همان کات سین به استقبال گیمر میرود. قیام مختار ثقفی از یک طرف، ماجرای محاصرهی مکه توسط سپاه یزید و سایر رویدادهای تاریخی پیرامون مختار موجب میشود تا در ابتدا و انتهای هر مرحله، با یک صحنهی نمایشی روبهرو شویم و دیالوگهایی را از زبان مختار و سایر شخصیتها مثل زبیر بشنویم. از دیگر نکاتی که در بازی میتوان به آن اشاره کرد، حضور ابراهیم بن مالک اشتر درون دنیای بازی است؛ همان شخصی که اگر کمی در تاریخ کندوکاو کنید، متوجه خواهید شد که عبدیالله بن زیاد را در نهایت به قتل میرساند. کات سینهای موجود در بازی به موازات تعداد خطوط زیاد دیالوگها، ایدئولوژی و خط فکری مختار را به نمایش میکشد؛ ایدئولوژی که احتمالا مورد پذیرش گیمر خواهد بود. لازم به ذکر است داستان بازی مختار از مستندات تاریخی برگرفته شده. قصهنویسان بازی با تحقیق و تفحص در متون مختلف تلاش کردهاند تا قصهی بازی بر بستری از حقایق روایت شد.
۳- صدای نامآشنای صداپیشگان مشهور ایرانی
درست مثل اولین نسخه از سهگانهی سفیر عشق، دوبلور و صداپیشگان مشهوری در این پروژه حضور دارند. منوچهر والیزاده و میثم نیکنام از افرادی هستند که حضورشان در بازی مختار: فصل قیام به شدت کمک کرده تا القای یک سری مفاهیم در قالب گفتوگوها با شدت تاثیر بیشتری همراه باشد. از آنجایی که در این بازی شخصیتهای ریز و درشت دیگری نیز حضور دارند، اساتید معروف دیگری نیز در این پروژه حضور داشتهاند. امیدواریم چنین تدبیری، یعنی استفاده از افراد کاربلد عرصهی دوبله و صداپیشگی در سایر پروژههای آیندهی بازیهای ویدیویی داخل ایران جا بیفتد.
۲- راهکارهای مختلف برای پیشروی
در بازی مختار: فصل قیام شما میتوانید با استفاده از تاکتیکهای مختلف به سمت مقصد حرکت کنید. البته ویژگی مخفیکاری از ابتدای تجربهی بازی به گیمر عرضه نمیشود و باید چند مرحله را سپری کرده تا در نهایت بتوانید چنین تجربهای را کسب کنید. مختار در بخش مخفیکاری میتواند پشت تیر و تخته و دیوارهای محیط کاور گرفته و با کمک روشهای مختلف دشمنانش را یکی پس از دیگری از سر راه خود بردارد. البته بازی اصلا و ابدا شما را مجبور نمیکند که به این روش پایبند باشید. اگر دلتان یک بزن و بکشِ اساسی میخواهد، مشکلی نیست! شمشیرتان را از نیام بیرون کشیده و حمام خون راه بیندازید! از آنجایی که به شما در اواسط بازی تیر و کمان نیز داده میشود، هر از گاهی میتوانید با تیر و کمان به سمت دشمنانتان هجوم ببرید.با تمام این تفاسیر، اگر در محیط کنجکاوی کنید میتوانید آیتمهایی را نیز از صندوقچههایی بردارید تا خط سلامت و نوار خشم مختار را ارتقا دهید.
۱- لوکیشنهای دقیق و مستند بر اساس تاریخ
بازی از ۱۲ مرحله تشکیل شده که به طور کلی صفر تا صدِ بازی در عرض ۵ الی ۶ ساعت به اتمام میرسد. مختار در این بازی به مکه سفر میکند و در ادامه قیامش شکل میگیرد و در نهایت هم به پایان میرسد. بازیسازها برای این منظور، لوکیشنهای متعددی مثل مکه مکرمه، زندان کوفه، طائف، مسجد اعظم کوفه و از طرفی دیگر منزل شخصیِ مختار ثقفی را مدلسازی کردهاند. گیمر میتواند در برخی از مراحل نیز در شهر کوفه برای مدتی هم که شده به گشت و گذار بپردازد. جالب است که لوکیشنهای ذکر شده به طور نسبی شبیه به همان چیزی است که در واقعیت وجود دارد و در اسناد تاریخی آمده. طراحان بازی برای مدلسازی و جلوههای گرافیکی از آنریل انجین استفاده کردهاند. با اینکه بازی نیاز به آپدیتهای بیشتری برای بهینهسازی نیاز دارد و در حال حاضر امکان دارد افت فریمهایی را در برخی از مراحل تجربه کنید، اما میتوان گرافیک بازی مختار را نسبت به گذشته بهتر دانست.
علاقهمندان به این بازی میتوانند بازی مختار: فصل قیام را از فروشگاه دیجیتالی گیم آپ خریداری و دانلود کنند. این بازی هماکنون برای پلتفرم رایانههای شخصی موجود است.
نظرات